Όταν έπαιξε άμυνα, έκανε πλάκα

Όταν έπαιξε άμυνα, έκανε πλάκα
Photo Credits: INTIME

Το ζητούμενο σε ματς με αντιπάλους μικρής δυναμικότητας είναι να δείξεις ποιος είναι το αφεντικό. Η ΑΕΚ επέτρεψε στον Προμηθέα Πατρών να ονειρευτεί για ένα ημίχρονο, όταν εκμεταλλεύθηκε τα «κιτρινόμαυρα» κενά κάτω από το καλάθι και με εύκολους πόντους είχε σταθερά το προβάδισμα. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αποφάσισε να παίξει άμυνα – στην τρίτη περίοδο δέχθηκε μόνο οκτώ πόντους – και όλα έγιναν τυπική διαδικασία έπειτα. Εστω και αν οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν εύστοχοι, είχαν επιλογές και με οδηγούς τους Μιλόσεβιτς και Ντίξον έφτασαν στο εμφατικό 76-60.

Ο Προμηθέας κατάφερε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και να «χτίσει» διαφορά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Σαρικόπουλος και Κλαρκ έδωσαν λύσεις και οι Πατρινοί πήραν τα ηνία (0-7, 3’). Η Βασιλισσα αντέδρασε και χάρη σε Ουίλιαμς και Βασιλειάδη μάζεψε αμέσως τη διαφρά (9-10, 4’). Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν έχασαν τον προανατολισμό τους και κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά με τους Μουρ και Φαγιέ να δίνουν λύσεις (12-17, 8’). Ο Φαγιέ ήταν ορεξάτος, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να τον σταματήσει και έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Πατρινούς να έχουν προβάδισμα 6 πόντων για το 17-23 του πρώτου δεκαλέπτου. Η κατάσταση έμεινε ίδια στο ξεκίνημα τυ δευτέρου δεκαλέπτοου. Τζόνσον και Κλαρκ ήταν ορεξάτη και αυτό βοήθησε τον Προμηθέα να φτάσει τη διαφορά στους 8 πόντους (21-29, 13’). Η Ένωση προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, Λαρεντζάκης και Ντίξον έκαναν αισθητή την παρουσία τους και αυτό βοήθησε την Βασίλισσα να μαζέψει τη διαφορά (33-37, 17’). Η άμυνα των παικτών του Γιούρι Ζντοβτς ανέβασε την πίεσή της και χάρη σε Μαυροειδή και Μιλόσεβιτς η διαφορά μειώθηκε για το 38-40 του πρώτου μέρους.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν σημείο αναφοράς για την Βασίλισσα στα πρώτα λεπτά και με δικά του καλάθια, αλλά και καλές άμυνες, η Ένωση κατάφερε να πάρει το πρώτο προβάδισμά της στο παιχνίδια (47-45, 26’). Ο «Μίνια» είχε βρει ρυθμό και με δικά του καλάθια, αλλά και την άμυνα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 12 πόντους (57-45, 28’). Ο Πρμηθέας προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση, όμως η Βασίλισσα διατηρούσε τον έλεγχο και έτσι το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς στο +9 (57-48). Με την ίδια διάθεση μπήκε η Βασίλισσα και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Έπί μέρους σκορ 5-0 από Ντίξον και Σάκοτα η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (62-48, 31’). Ο Προμηθέας προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με τον Τσάμη και το κατάφερε, δίνοντας ενδιαφέρον στην αναμέτρηση (62-55, 34’). Η Βασίλισσα, όμως αντέδρασε. Βασιλειάδης και Ουίλιαμς αποτέλεσαν σημεία αναφοράς της προσπάθειας και η διαφορά έφτασε και πάλι σε διψήφια επίπεδα (71-56, 37’). «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε τίποτα, με την Βασίλισσα να φτάνει στο 7Χ7 στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 76-60 του Προμηθέα.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 38-40, 57-48, 76-60.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς, Σάκοτα 3 (1), Βασιλειάδης 19 (4), Μιλόσεβιτς 13 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 9, Λαρεντζάκης 2, Ιβάνοβιτς 5 (1), Μαυροειδής 15, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 10 (2), Τσαλμπούρης.

Προμηθέας (Βετούλας): Κλαρκ 11 (2), Γιαννικόπουλος, Γκίκας 6 (2), Πέττας 9 (1), Γερομιχαλός, Φαγέ 12 (2), Γράβας, Τσάμης 3 (1), Γκάτζιος 1, Τζόνσον 6, Σαρικόπουλος 10, Μουρ 2.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X