Μαρινάκης: «Ακαδημία της ΑΕΚ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»

Μαρινάκης: «Ακαδημία της ΑΕΚ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης αποκαλύπτει στην «Ώρα» το όραμα για την ανάπτυξη των ακαδημιών Futsal της ΑΕΚ

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να βλέπεις μικρά παιδιά να φορούν με περηφάνια την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. Να αγωνίζονται και να διδάσκονται από νωρίς την σημασία του αθλητισμού, του υγιούς ανταγωνισμού αλλά και τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η ιστορία της ΑΕΚ. Από το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια σε συνεργασία και με την ΠΑΕ για να αποκτήσει η ομάδα τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες Futsal που της αξίζουν. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα η ομάδα ανοίγει τις πόρτες για να υποδεχθεί τους γονείς και τα παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να μπουν στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ. Ένας από τους ανθρώπους που ανέλαβε να «τρέξει» αυτό το νέο σημαντικό εγχείρημα είναι και το μέλος της ΠΑΕ κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκης. Ο ίδιος σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» αναλύοντας το όραμα για την ανάπτυξη των ακαδημιών της ΑΕΚ. Αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις από τα αθλητικά κέντρα που λειτουργούν ήδη και σχολίασε πως στόχος είναι σε λίγα χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να υπάρχει μια ακαδημία της ΑΕΚ. Παράλληλα στάθηκε στην σημασία της στενής συνεργασίας με την ΠΑΕ, τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν, την οικονομική στήριξη στην «Μάνα» ΑΕΚ, αλλά και την ανέγερση της «Αγία Σοφιάς» η οποία όπως ανέφερε θα αναβαθμίσει όχι μόνο τις ακαδημίες, αλλά και την περιοχή και την ΑΕΚ γενικότερα.

sima-futsal

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη

-Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε τόσο ενεργά με το Futsal της ΑΕΚ;

Κατ’ αρχάς, λατρεύω το ποδόσφαιρο μιας και έχω μεγαλώσει παίζοντας ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Τα γηπεδάκια 5Χ5 είναι η φυσική εξέλιξη του ποδοσφαίρου της γειτονιάς που παίζαμε όλοι μικροί και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο εξωτερικό και βέβαια στη χώρα μας. Το Futsal είναι το υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο του Ποδοσφαίρου 5Χ5, το οποίο παίζεται σε Κλειστό Γήπεδο και πλέον είναι κάτω από την ομπρέλα της FIFA & UEFA και στην Ελλάδα αυτονόητα κάτω από την ΕΠΟ. Όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω στο ΔΣ της ΠΑΕ έπρεπε  να παραιτηθώ γιατί υπήρχε το ασυμβίβαστο. Όπως καταλαβαίνετε το όνειρο κάθε ΑΕΚτζη που έχει μεγαλώσει με την ιδέα και την κουλτούρα ΑΕΚ, είναι να μπορέσει κάποια στιγμή να προσφέρει σε αυτή τη μεγάλη ιδέα και βέβαια κάτω από τη δυναμική και την προοπτική που δίνει η συγκεκριμένη Μετοχική και Διοικητική Δομή της ΑΕΚ σήμερα! Όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν ενεργός στο Ποδόσφαιρο Σάλας το μεγάλο μου παράπονο ήταν ο διασυρμός του ονόματος της ΑΕΚ στο Futsal. Μπαίνοντας λοιπόν στο ΔΣ της ΠΑΕ και δεδομένου ότι το Futsal κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτικό τμήμα για την αδειοδότηση των ΠΑΕ, συζητήσαμε με τα υπόλοιπα Μέλη ότι θα έπρεπε πλέον να ασχοληθούμε ενεργά με την αναβάθμιση του Futsal και των Ακαδημιών, βοηθώντας έτσι και την Ερασιτεχνική σε αυτό το σημαντικό Τμήμα. Έτσι αναλάβαμε από κοινού αυτή την προσπάθεια, ΠΑΕ & Ερασιτεχνική για να δημιουργήσουμε ένα τμήμα για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι! Μας πήρε 2 χρόνια για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από το παλαιό καθεστώς σεβόμενοι την ΑΕΚ και την προσπάθεια που είχε γίνει μέχρι τώρα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

 

-Ποιο είναι το όραμα σας για τις ακαδημίες Futsal της ΑΕΚ;

Το όραμά μου για το Αγωνιστικό Τμήμα της ΑΕΚ Futsal είναι να φτιάξουμε μία ομάδα επάξια του ονόματος ΑΕΚ με Πρωταγωνιστικό ρόλο παντού, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, μια Ομάδα με συνέχεια, Ευρωπαϊκή προοπτική και πάνω απ’ όλα ΗΘΟΣ & FAIR PLAY. Για τις Ακαδημίες της ΑΕΚ Futsal σκοπός μας είναι τα παιδιά να μυηθούν στο  πνεύμα, στις αρχές και στην κουλτούρα της Α.Ε.Κ. Η σωστή διαπαιδαγώγηση και η ποδοσφαιρική τους εκμάθηση με Προπονητικό Πλάνο  εγκεκριμένο από την ΠΑΕ θα συντελέσει ώστε τα παιδιά αυτά να αποτελέσουν το φυτώριο για το Αγωνιστικό Futsal και τον προθάλαμο για την ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

-Είδαμε ότι η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει πέντε συνεργαζόμενα αθλητικά κέντρα σε όλη την Αττική, υπάρχει σκέψη για να επεκταθεί και στην επαρχία;

Ναι. Το σκεπτικό μας είναι να καλύψουμε πλήρως την Αττική και από την επόμενη σεζόν να επεκταθούμε στην επαρχία ξεκινώντας από τους Νομούς που έχουν χιλιάδες ΑΕΚτζήδες. Στόχος είναι να μην υπάρχει Νομός που δεν θα έχει τουλάχιστον μια Ακαδημία 5Χ5 ΑΕΚ.

 

-Είστε ικανοποιημένος από τα πρώτα αποτελέσματα και το επίπεδο των ακαδημιών;

 Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των Ακαδημιών τηρουμένων των αναλογιών αλλά και του αφόρητου πολέμου που είχαμε από το προηγούμενο καθεστώς, που σαμποτάριζε και κακολογούσε την όποια μας προσπάθεια, διαδίδοντας ψευδή και αρνητικά σχόλια προς όλες τις κατευθύνσεις. Σήμερα, αν και ξεκινήσαμε αργά, έχουμε 250 παιδιά στις Ακαδημίες μας και πιστεύουμε σταδιακά να ξεπεράσουμε τα 300. Η Νέα Φιλαδέλφεια μόλις ξεκίνησε και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα απογειωθεί και θα γίνει η απόλυτη έδρα μας!

-Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα των ακαδημιών Futsal της ΑΕΚ κατά τη γνώμη σας;

Το μεγάλο στοίχημα των Ακαδημιών είναι να εμπνεύσουμε χιλιάδες γονείς και παιδιά σε όλη την Ελλάδα να εμπιστευτούν τη δουλειά που γίνεται και να μπουν στην οικογένειά ΑΕΚ, προβάλλοντας έτσι τις αρχές, το πνεύμα και την κουλτούρα της ΑΕΚ. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να αθληθούν σε ένα υγιές περιβάλλον, και γιατί όχι το δικαίωμα στο Όνειρο… κάποια στιγμή να παίξουν στην Επαγγελματική Ομάδα της ΑΕΚ. Μεγάλο στοίχημα είναι επίσης το Project των Ακαδημιών να πάει και οικονομικά καλά απ’ όπου να μπορεί  η Ερασιτεχνική, η Μάνα ΑΕΚ, να αντλεί πόρους για να συντηρεί και να εξελίσσει όλα της τα τμήματα.

-Η συνεργασία του Futsal με την ΠΑΕ δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά;

 Είναι απόλυτο ότι η Αιγίδα της ΠΑΕ και η Οργανωτική της ευθύνη δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία και προοπτική στο εγχείρημα ΑΕΚ Futsal. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα με την ΠΑΕ και βέβαια με το Τεχνικό Team, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Μιχάλη Μητροτάσσιο και τον Τόνι Σαβέφσκι. Όλοι είναι ευαισθητοποιημένοι και ενδιαφέρονται πάρα πολύ. Οπότε, ΝΑΙ είναι πολύ σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά να ξέρουν ότι είναι κάτω από την ομπρέλα, την επιμέλεια και το μάτι της ΠΑΕ!

 

-Γιατί ένα παιδί που ξεκινάει την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, να επιλέξει το Futsal?

 

Στις προηγμένες Ποδοσφαιρικά χώρες, όπως Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κλπ, τα παιδιά μέχρι 11 χρονών παίζουν μόνο ποδόσφαιρο 5Χ5 για να μάθουν την τεχνική του ποδοσφαίρου σωστά σε μικρότερους χώρους με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Το Futsal είναι ο προθάλαμος του Ποδοσφαίρου των 11. Βέβαια το FUTSAL εξελίσσεται, όπως σας είπα και πριν, σε ένα σπορ με δική του ταυτότητα παγκοσμίως, προσελκύοντας πολλούς ποδοσφαιριστές αξίας, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 

-Ποια θεωρείται πως είναι τα κίνητρα που δίνει η ΑΕΚ στα νέα παιδιά;

 

Η ΑΕΚ εξασφαλίζει άριστες προπονητικές συνθήκες από Διπλωματούχους Προπονητές με μεγάλη έμφαση στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τη συνεχή και ηλεκτρονική, πολύ σύντομα, παρακολούθηση της εξέλιξης των παιδιών τους όσον αφορά στην σωματοδομή, στις επιδόσεις τους σε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο, στην τεχνική τους,  όπως και στις εξατομικευμένες απόψεις των προπονητών για την εξέλιξη κάθε παιδιού. Την Ομπρέλα ενός πολύ μεγάλου Συλλόγου και μιας μεγάλης οικογένειας, τη δυνατότητα επαφής τους με τα Ποδοσφαιρικά τους ινδάλματα και την παρακολούθηση όλων των εντός έδρας αγώνων της Ομάδας μας στο ΟΑΚΑ.

-Ξεκίνησε πρόσφατα και η ακαδημία στη Νέα Φιλαδέλφεια, πιστεύετε πως η

ανέγερση του γηπέδου θα συμβάλλει στην μεγαλύτερη ανάπτυξη των ακαδημιών; 

Δυστυχώς ξεκινήσαμε πολύ πρόσφατα στη Νέα Φιλαδέλφεια γιατί οι πρώτες επαφές με τον Δήμο για να εξασφαλίσουμε το Δημοτικό Γήπεδο, έπεσαν στο κενό και έτσι συνεργαστήκαμε την τελευταία στιγμή με την Ακαδημία που είμαστε σήμερα! Για εμάς η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ είναι η φυσιολογική μας έδρα. Εκεί θέλουμε να στεγάσουμε όλα μας τα Αγωνιστικά Τμήματα και να προσελκύσουμε όλα τα παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και των γύρω περιοχών, στις Ακαδημίες μας.  Επίσης, τον Νοέμβριο προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ τη συμμετοχή των νέων παιδιών στις προπονήσεις των Ακαδημιών που λειτουργούν στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να μας γνωρίσουν από κοντά. Η ανέγερση της Αγίας Σοφιάς όχι μόνο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των Ακαδημιών στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της ΑΕΚ ολόκληρης!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολύ κοντινούς μου συνεργάτες μου σε αυτή την προσπάθεια, τον Νίκο Αυλωνίτη που συντονίζει το έργο και είναι υπεύθυνος λειτουργίας και ανάπτυξης των Ακαδημιών, τον Γιώργο Κατσάμπα που είναι η ψυχή και ο Γενικός Αρχηγός της Ανδρικής και Εφηβικής μας Ομάδας, τον Στράτο Χιώτη που εντάχθηκε εθελοντικά στην ομάδα μας με μεταπτυχιακές σπουδές σε Sport Management και μας βοηθάει επικοινωνιακά και όχι μόνο, και βέβαια τον φίλο και πρώην Πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλλο, που  προσφέρει σε αυτό το Project κυριολεκτικά από όλες τις θέσεις.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X