Ευρωλίγκα: «Δεν υπάρχουν περιορισμοί απαγόρευσης»

Ευρωλίγκα: «Δεν υπάρχουν περιορισμοί απαγόρευσης»
Photo Credits: INTIME

Η Ευρωλίγκα θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο ζήτημα περί πιθανής απαγόρευσης παρουσίας παικτών της λίγκας σε αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας τους.

Σύμφωνα με Ισπανό δημοσιογράφο, η Ευρωλίγκα έστειλε επιστολή στη FIBA, για να ξεκαθαρίσει ότι οι κανονισμοί της δεν απαγορεύουν, ούτε περιορίζουν με οποιονδήποτε τρόπο την παρουσία παικτών των διοργανώσεών της σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων της FIBA. Βέβαια, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα για απαγόρευση παρουσίας παικτών στην εθνική ομάδα τους, αλλά για τον ορισμό αγώνων της Ευρωλίγκας σε ημερομηνίες, που χρησιμοποιεί η παγκόσμια ομοσπονδία για τις διοργανώσεις της. Ουσιαστικά η Ευρωλίγκα θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν προβλέπεται τιμωρία για παίκτες, οι οποίοι θα αφήσουν την ομάδα τους σε συλλογικό επίπεδο για χάρη της εθνικής της πατρίδας τους.

Με τη σειρά της, η FIBA ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα για την ασφάλιση των παικτών στα παιχνίδια και τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων, που θα διεξαχθούν μεσούσης των σεζόν. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι όλα κυλούν ομαλά προς την έναρξη των προκριματικών των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 υπό τη νέα τους μορφή αγνοώντας εντελώς την εξελισσόμενη «μάχη» με την Ευρωλίγκα.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X