Είναι ανώτερη από πέρυσι και... φαίνεται!

Είναι ανώτερη από πέρυσι και... φαίνεται!
Photo Credits: INTIME

Η μεγάλη νίκη στην Πυλαία, κόντρα στον ΠΑΟΚ εδραίωσε για τα καλά στην κορυφή της βαθμολογίας της ΑΕΚ. Η Ένωση έδειξε χαρακτήρα σε δύσκολες στιγμές του ντέρμπι και παρά το γεγονός πως για 25 λεπτά είχε επιτρέψει στους γηπεδούχους να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ανέβασε… στροφές και κατάφερε να φτάσει σε μεγάλη νίκη με 71-78.

Το αποτέλεσμα αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι για την φετινή ΑΕΚ, η οποία αποδεικνύει πως οι ομοιότητες, συγκριτικά με την περσινή σεζόν είναι ελάχιστες. Ας δούμε, όμως λίγο πιο αναλυτικά τι το διαφορετικό έχει η φετινή Βασίλισσα.

Διαφορά 1η: Χαρακτήρας και «μέταλλο» στα δύσκολα

Ο ΠΑΟΚ είχε πάει το παιχνίδι στο δικό του τέμπο και «εγκλώβισε» τα περισσότερα από τα ατού της Ένωσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δυσκολεύεται να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Όχι για πολύ, όμως, Κι αυτό οφείλεται στο πείσμα  και τον χαρακτήρα νικητή που έχει η Βασίλισσα. Κανείς στο στρατόπεδο της Ένωσης δεν ήθελε να φύγει από τη συμπρωτεύουσα με σκυμμένο κεφάλι και η προσπάθεια του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν η καλύτερη δυνατή απόδειξη.

Διαφορά 2η: Λύσεις στην περιφέρεια

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με το περιφερειακό σουτ. Σε σημείο να σουτάρουν οι ψηλοί της, όπως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Φέτος έχει πληθώρα λύσεων στο ρόστερ και αυτό φάνηκε στα σημεία όπου η Βασίλισσα δυσκολευόταν να πάει τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Ντίξον, Ούκιτς, Ουίλιαμς, κατά κύριο λόγο έδωσαν λύσεις με το μακρινό σουτ, «ανοίγοντας» σε μεγάλο βαθμό την άμυνα της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου.

Διαφορά 3η: Προσωπικότητα

Την περσινή σεζόν στα κρίσιμα σημεία η ΑΕΚ δεν είχε τον παίκτη που θα την έπαιρνε από το χέρι και θα την οδηγούσε εκ του ασφαλούς. Φέτος, η ΑΕΚ το έχει αυτό και σε μεγάλες ποσότητες εντός των τειχών, με τους Ούκιτς, Ντίξον, Βασιλειάδη, Σάκοτα να επωμίζονται τον ρόλο αυτό και να δείχνουν πως η ομάδα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Διαφορά 4η: Μαχητική μέχρι τέλους

Όταν ένα παιχνίδι την περσινή σεζόν «στράβωνε», μέχρι το φινάλε πήγαινε… στραβά. Φέτος δεν ισχύει αυτό. Αρχικά, στο Σαρλερουά η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά, όμως σταδιακά άλλαξε τον ρυθμό, πήγε την αναμέτρηση στα μέτρα της και έφτασε στη νίκη. Κόντρα στα Τρίκαλα για ένα ημίχρονο τα βρήκε… σκούρα, όμως τα τρίποντα έδωσαν τη λύση. Κόντρα στον ΠΑΟΚ τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα διότι παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω ακόμα και με 11 πόντους, δεν άφησε σε κανένα σημείο την εντύπωση πως θα παρατήσει το παιχνίδι. Αντιθέτως, πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλους, το γύρισε και έβγαλε… μαγκιά στο παρκέ!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X