Ο Γιάκομπ Γιόχανσον υπόσχεται: "Μάχη μέχρι τέλους σε κάθε ματς" (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δικαίωση (και) για την ΑΕΚ αποτελεί το επιτυχημένο ντεμπούτο του Γιάκομπ Γιόχανσον με τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας μέσα στο “Σταντ Ντε Φρανς”, κόντρα στη Γαλλία. Δικαίωση επειδή ο διεθνής πλέον μέσος είναι από τις περιπτώσεις που μπορείς να καυχιέσαι ότι “ως ομάδα είχα τους κατάλληλους ανθρώπους που τον βρήκαν, τον πίστεψαν, τον έπεισαν και τον έφεραν στην Ελλάδα με την Ένωση μάλιστα να συμμετέχει τότε στη Football League”.

Τόσο στη συγκεκριμένη κατηγορία όμως, όσο και στον σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την επιστροφή στη Super League, ο Γιόχανσον επιβεβαιώνει απόλυτα όσους υποστηρίζουν ότι ακόμα και σε μια άσημη ποδοσφαιρικά χώρα όπως η δική μας, αυτός που αξίζει στο τέλος θα πάρει αυτό που του δικαιούται. Και η αλήθεια είναι ότι ο Σουηδός με τον απόλυτο επαγγελματισμό, την προσήλωση και την αφοσίωση στη δουλειά του, αρχίζει σιγά – σιγά να καρπώνεται την επιτυχία που του αξίζει.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο για την ΑΕΚ να διατηρήσει τον Γιόχανσον στο ρόστερ της (το συμβόλαιό του λήγει το καλοκάιρι του 2018), αν αυτός συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλούς ρυθμούς και σε συνδυασμό πάντα με επιτυχημένες παρουσίες στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έτσι όπως λειτουργεί η Ένωση στο μεταγραφικό παζάρι (χωρίς να “χτυπάει” παίκτες με ακριβά συμβόλαια), θα πρέπει να βαδίσει ξανά στα χνάρια του Σουηδού. Να βρει δηλαδή περιπτώσεις “λαβράκια” που θα έχουν τη “δίψα” να πετύχουν και μέσω της ΑΕΚ να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δεν είναι εύκολο. Ίσα – ίσα, το δύσκολο είναι να βρεις ποδοσφαιριστές, ικανούς να κάνουν τη διαφορά, δίχως να έχεις ξοδέψει πολλά για να τους εντάξεις στο δυναμικό σου. Ας θυμηθούμε ότι ο “Γιόχα” ήρθε ως ελεύθερος.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι η ΑΕΚ πρέπει απαραίτητα να κάνει τέτοιου είδους μεταγραφές, σε αντίθεση με το να αναζητά παίκτες φτασμένους που αποδεδειγμένα θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από τη στιγμή όμως που επιλέγει να μην πραγματοποιεί μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και αναζητά είτε δανεικούς, είτε ελεύθερους ποδοσφαιριστές, η περίπτωση του Γιάκομπ Γιόχανσον θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια. Στο κάτω – κάτω είναι και μια απάντηση προς όλους (μας) που πιστεύουμε ότι τη διαφορά την κάνουν μόνο τα “μεγάλα” ονόματα. Είναι απαραίτητα αλλά δε φτάνουν. Η …μαγκιά πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (για χώρες όπως η Ελλάδα) είναι να καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου δίχως να έχεις ξοδέψει μια περιουσία. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα άνθρωποι με σωστή κρίση και πολύ καλές γνωριμίες, ώστε να μπορούν να βρίσκουν και να ξεχωρίζουν τις ευκαιρίες τύπου Γιόχανσον. Αν δεν διαθέτεις τέτοιους ανθρώπους στην ομάδα και συγχρόνως δε δίνεις χρήματα για μεταγραφές τότε αρχίζει να δημιουργείται το πρόβήμα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X