Παρούσα, αλλά μόνο αν υπάρχει λόγος

Ικανοποίηση στην ΑΕΚ απο τις εξελίξεις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Την ώρα που φαινόταν να βρίσκεται μία λύση, με τη δημιουργία της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ και τον ορισμό μιας ΚΕΔ που έδειχνε αποφασιστικότητα για να τελειώσει με τη σαπίλα, όλα ήρθαν τούμπα. Ξαφνικά, η ατζέντα άλλαξε και αντί να προχωρήσουν οι κινήσεις που είχαν κοινώς διαπιστωθεί πως αποτελούν μονόδρομο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιστρέψαμε – δια στόματος Κουτσοκούμνη – σε σκέψεις για συνάντηση ιδιοκτητών και διατήρηση της παρούσας, αρρωστημένης, κατάστασης.

Αρκετοί αναρωτιόνται ποια είναι η θέση της ΑΕΚ απέναντι στις εξελίξεις; Η επίσημη απάντηση είναι πως τηρείται στάση αναμονής, καθώς ακόμα δεν υπάρχει πρόσκληση και δεν είναι ξεκάθαρο για ποιον λόγο θα γίνει (αν γίνει). Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που σκέφτονται στην ΑΕΚ είναι πως θα παραστούν – όπως κάνουν πάντα – εφόσον υπάρχει αντικείμενο συζήτησης που θα εξυπηρετεί το πέρασμα του ποδοσφαίρου στην επόμενη ημέρα της νομιμότητας.

Η στάση της ΑΕΚ είναι κρυστάλλινη από την αρχή. Παρά το γεγονός πως η τοποθέτηση της επιτροπής εξομάλυνσης λίγο πριν τις εκλογές της ΕΠΟ (που όλες οι ενδείξεις έδειχναν πως θα άλλαζε χέρια), πήγε πίσω τη διαδικασία, η ΑΕΚ ουδέποτε έβαλε εναντίον της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Όπως έκανε για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, όταν την αποκαλούσε επιτροπή εκτράχυνσης. Η ΑΕΚ έχει τηρήσει απέναντι στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, την πιο σωστή στάση, την πιο σταθερή και προσεκτική γραμμή. Δίχως αυτό να σημαίνει πως ήταν πεπεισμένη πως η παρουσία τους ήταν η σωτηρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα όσα συμβαίνουν. Δεν πρόκειται να κάνει σαν παιδάκι που του πήραν το παγωτό και να αρνείται να πάει σε μία κρίσιμη επαφή. Ο Μελισσανίδης ήταν παρών στη συνάντηση της Λίγκας που είχε γίνει σε επίπεδο ιδιοκτητών. Αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί να υπάρξουν θεατρινισμοί. Υπάρχουν ακόμα αρκετές επιφυλάξεις και δεν θα αρθούν, εάν πρώτα δεν υπάρξει πρόσκληση επίσημη, με συγκεκριμένα ατζέντα συζήτησης.

Ειδάλλως, τι να πει η ΑΕΚ; Αλλωστε, η επιτροπή δημιουργήθηκε υπό την παραδοχή της τραγικής κατάστασης του ποδοσφαίρου και να οδηγήσει στις εκλογές. Συνάντηση των τεσσάρων γίνονταν και χωρίς θεματοφύλακα τη ΦΙΦΑ. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μιλήσει για δευτερεύοντα θέματα. Βασικό ζητούμενο είναι η κάθαρση στην ελληνική διαιτησία που όλοι ζητούσαν. Ο Μπίκας άλλωστε, θα έκανε αλλαγές στο πλαίσιο εντολών από τη ΦΙΦΑ.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η ΑΕΚ κινείται με απόλυτη προσήλωση στους κανόνες. Δεν παίζει παιχνιδάκια διαρροών για τον Θεοδωρίδη, δεν θεωρεί πως για όλα φταίνε οι ξένοι, δεν μιλά για επιτροπή εκτράχυνσης. Ακόμα και η επιλογή του Δέδε έγινε, καθώς εκτιμήθηκε η προσωπικότητα και ο συμβιβαστικός και κατευναστικός του ρόλος, απέναντι σε Καραπαπάδες και Βρέντζους.

Ακόμα και στα θέματα της διαιτησίας, η ΑΕΚ είναι πεντακάθαρη. Είναι η ομάδα που απεύθυνε συγχαρητήρια στον διαιτητή Παπαδόπουλο, αν και έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Πανιώνιο. Δεν είπε τίποτα για τον Μάνταλο στο ματς με τον Ατρόμητο, μολονότι αποτέλεσε κοινή παραδοχή πως κακώς δεν έδωσε το πέναλτι του Κεϊτά. Και μίλησε μόνο για την Τούμπα και το σφάλμα του Ευθυμιάδη, που προκάλεσε αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο Ενωσίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X