Κανένας στο απυρόβλητο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος της ΑΕΚ ενδεχομένως να μη μπορούσε να φανταστεί ότι, μόλις έξι αγώνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, η ομάδα του θα υπολείπόταν εννιά ολόκληρους βαθμούς απ’ τον πρωτοπόρο. Στην Ελλάδα το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι δεν καλύπτονται τόσο μεγάλες διαφορές, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο βασικός αντίπαλος (δηλαδή ο Ολυμπιακός) διαθέτει ξεκάθαρα πιο πλήρες ρόστερ. Υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί; Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης πρέπει να καταθέσουν τα όπλα. Το αντίθετο. Από τη στιγμή που φορούν τη φανέλα αυτής της ομάδας, οφείλουν να το παλέψουν ως το τέλος. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση σ’ αυτή την ομάδα.

Είναι δεδομένο πάντως ότι σε μια σεζόν που ουσιαστικά σβήνουν πολύ νωρίς οι περισσότερες ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου, οι ευθύνες βαραίνουν όλους όσοι εμπλέκονται με την ομάδα. Εννοείται πως άλλοι φταίνε λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Στη διοίκηση και φυσικά στους υπευθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, αρχικά λόγω του πολύ κακού προγραμματισμού που έγινε από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν και στη συνέχεια για το γεγονός ότι το καλοκαίρι η ομάδα έμεινε ξεκρέμαστη, με τις κυριότερες μεταγραφές να γίνονται μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Οι δύο εξ αυτών μάλιστα την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών μετά από προσωπική επικοινωνία του Τιμούρ Κετσπάγια με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ συγκεκριμένα η ενίσχυση στα χαφ δεν έγινε ποτέ πράξη.

Ευθύνες αναλογούν τόσο στον Κετσπάγια, όσο και στον Μοράις ο οποίος έκανε σημαντικά λάθη (και) στη διαχείριση του αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά είναι λογικό και απολύτως σωστό να έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Μα αν δεν δώσεις χρόνο και έμπρακτη στήριξη στον προπονητή δεν είναι δυνατόν να περιμένεις να φέρει αποτελέσματα. Άρα ορθά πράττει η διοίκηση που τον στηρίζει.

Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η ΑΕΚ έχει έναν ποιοτικό κορμό, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε να προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό της τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές. Έναν χαφ, έναν επιθετικό, έναν αριστερό μπακ και έναν δεξί εξτρέμ, απ’ τη στιγμή που ο Μοράις αποφάσισε (κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη) να μην υπολογίζει καν τον Πλατέλλα, αφού δεν περισσεύουν οι εξτρέμ.

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν ελλείψεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται ισοπέδωση. Για παράδειγμα προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια τάση να πέσει πάνω στον Ανέστη (και γενικά στο τιμ των τερματοφυλάκων) το μεγαλύτερο βάρος της αποτυχίας της ΑΕΚ. Λες και ξαφνικά φορέσαμε όλοι έναν “μανδύα” …αμνησίας. Μα ο Ανέστης δεν ήταν αυτός που πέρυσι έκανε εκπληκτικό β’ γύρο; Ο Ανέστης δεν είναι αυτός που φέτος στους περισσότερους αγώνες (απ’ τη Σεντ Ετιέν μέχρι και πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο) συμπεριλαμβανόταν συνεχώς στους διακριθέντες της ομάδας, είτε είχε επιτευχθεί ο στόχος της νίκης είτε όχι;

Για θυμηθείτε την προσωπική κριτική των παικτών σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Πως γίνεται να τα μηδενίζουμε όλα; Ξαφνικά δηλαδή έγινε κακός τερματοφύλακας και δε γίνεται σωστή δουλειά στα Σπάτα; Τότε αν όντως ισχύει αυτό, ποιος είναι ο λόγος που δεν του ασκήθηκε σκληρή κριτική στα προηγούμενα ματς; Ναι, στο παιχνίδι του Σαββάτου έκανε λάθος και μάλιστα πολύ σημαντικό για την κλάση του, αλλά απ’ το γεγονός αυτό μέχρι το σημείο της ισοπέδωσης απέχει πολύ και είναι άδικο. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τον προπονητή του.

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι (επειδή είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν κάποιοι “καλοθελητές”), ούτε υπερασπιστής του Ανέστη είμαι, ούτε κανενός άλλου μέσα στην ομάδα. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή άλλωστε. Η ισοπέδωση όμως σε όλα τα θέματα θα με βρίσκει πάντα αντίθετο, γιατί συνήθως έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό απ’ τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X