Ένα ματς, μισή χρονιά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα. Αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, όπως διαμορφώνεται το κλίμα και τα βαθμολογικά δεδομένα, μπορεί ακόμα και ένα ματς της 8ης αγωνιστικής στις αρχές Νοεμβρίου, να κρίνει πολλά για το μέλλον. Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, δεν θα είναι υπερβολικό αν πω, ότι αποτελεί τη μισή χρονιά. Και κυρίως, την ευκαιρία της ΑΕΚ να βγει ξανά στον αφρό και να περάσει το πρόβλημα στους απέναντι, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ας ξεκινήσω τη σκέψη μου από τα προφανή. Εχοντας συνεχόμενες αποτυχίες, μετρώντας δύο σερί ισοπαλίες στο γήπεδο της, η ΑΕΚ δεν μπορεί να συζητά για τίποτε λιγότερο από τη νίκη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και καταγράφηκε στα δύο τελευταία ματς εντός με τις συνεχόμενες αποδοκιμασίες προς όλους και τα σφυρίγματα, δείχνουν πως τα περιθώρια ανοχής είναι μηδενικά. Η ΑΕΚ έβαλε πολλά αυτογκόλ, τώρα ήρθε η ώρα να παίξει τη μπάλα της και να περάσει στην επίθεση.

Το καλό είναι πως όπως μαθαίνω μέσα από την ομάδα, η σκέψη όλων βρίσκεται με το μαχαίρι στα δόντια. Ατομα που βρίσκονταν και πέρυσι στον σύλλογο, μου περιέγραψαν την κατάσταση σχεδόν όπως ήταν τις παραμονές του τελικού με τον Ολυμπιακό. Όταν άπαντες αντιλαμβάνονταν πως σε εκείνο το παιχνίδι έπαιζαν την επιτυχία της χρονιάς. Ετσι και τώρα, ξέρουν πως με επιτυχία τους μπορούν να κάνουν ξανά θετική την προσμονή για τη συνέχεια.

Τα πράγματα με τους άλλους συμβαίνουν όπως είχα προβλέψει. Ο ΠΑΟΚ, παρά τη νίκη με αλλοίωση αποτελέσματος επί της ΑΕΚ, μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Ο Ιβιτς είναι νεόκοπος στον ρόλο, δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα στην ομάδα, δυσκολεύεται να διαχειριστεί συνθήκες πίεσης. Ο Παναθηναϊκός, ακόμα χειρότερα. Η επιλογή να μη δουλέψει η ομάδα στην προετοιμασία βγαίνει τώρα με θλάσεις, τα αποτελέσματα είναι τραγικά, τα δεκανίκια τελείωσαν.

Μένει ο Ολυμπιακός. Με διαφορά επτά πόντων και με αφάνταστη τύχη και διαιτητική αβάντα μέχρι τώρα. Μην ξεχνάτε πως ο Μπέντο ήταν με τις βαλίτσες έτοιμες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τώρα εμφανίζεται ως δάσκαλος. Αλλά πρόκειται για ομάδα που έχει στόπερ και αρχηγό τον Μποτία, καλύτερο παίκτη με διαφορά τον Σεμπά και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έδρα της. Εάν μάλιστα δεν είχε εκμεταλλευθεί τη συγκυρία στη διαιτησία για να πάρει τις νίκες με Πανιώνιο και Ατρόμητο, πολλά σήμερα θα ήταν διαφορετικά.

Ωστόσο, ας πάμε στα φρέσκα νέα και στα δικά μας. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να νικήσει η ΑΕΚ τον Ατρόμητο και να πάει με ηρεμία στη διακοπή. Να βρει τις λύσεις ο Μοράις, να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες, να πάει με ιδανικές συνθήκες στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί την Κυριακή. Οιαδήποτε απώλεια του Ολυμπιακού είναι θεμιτή. Αλλά και να νικήσει και να διατηρηθεί στο +7, με πενηνταρίσια διαιτησία, όλα τα ντέρμπι έξω στον δεύτερο γύρο και την εικόνα που συνεχίζει να εμφανίζει, το παιχνίδι είναι ανοιχτό.

Αλλά για να συμβούν όλα αυτά, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η νίκη με τον Ατρόμητο. Ειδικά εάν προσμετρήσουμε πως τα ματς με την ομάδα του Περιστερίου δεν είναι ποτέ εύκολη διαδικασία. Ο Ατρόμητος έχει δεχθεί μια άδικη ήττα από τον Ολυμπιακό, ούρλιαξε και φώναξε κατά της διαιτησίας και είναι δεδομένο πως θα επιθυμεί να ρεφάρει με κάποιον τρόπο.

Το ζήτημα όμως, είναι η ΑΕΚ. Δεν μπορεί να συζητάμε και αγχωνόμαστε για το αν η ΑΕΚ μπορεί να καταβάλει τον Ατρόμητο στην έδρα της. Είναι πολύ ανώτερη ομάδα, έχει πολύ ποιοτικότερες μονάδες, θα έχει τον κόσμο της. Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ αυτήν τη φορά πρέπει να σπρώξει τον κόσμο. Είναι πασιφανές πως αρκετοί από όσους βρεθούν στο ΟΑΚΑ θα είναι δύσπιστοι, απογοητευμένοι, στεναχωρημένοι. Κάποιοι θα αποδοκιμάσουν με την πρώτη λάθος πάσα, με την πρώτη χαμένη ευκαιρία. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να διαπιστώσουν άπαντες, πως οι παίκτες θέλουν διακαώς τη νίκη.

Η ΑΕΚ πρέπει να περάσει την καυτή πατάτα που βρέθηκε στα χέρια της και την…τσουρούφλισε για μεγάλο διάστημα, στους απέναντι. Τα προβλήματα είναι πολλά σε κάθε ομάδα. Οποιος τα καλύπτει, όποιος βρίσκει νίκες, κερδίζει και χρόνο. Στην προκειμένη περίπτωση, το φάρμακο είναι μόνο η νίκη. Εάν κατορθώσουν οι παίκτες να την κάνουν και εμφατική, ακόμα καλύτερα. Αλλά πρώτιστα η νίκη, που θα μπορέσει να αλλάξει το κλίμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X