Το καλάθι ας παραμείνει ...μικρό

Το καλάθι ας παραμείνει ...μικρό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απαισιοδοξία ποτέ δεν ήταν στοιχείο που με χαρακτήριζε, αλλά στο θέμα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να παραμένει απόλυτα βέβαιος στο ότι ξαφνικά δεν θα προκύψει κάποιο έκτακτο εμπόδιο, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν από το πουθενά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αλήθεια ότι τα μηνύματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Πόσες φορές όμως στο παρελθόν δε συνέβη κάτι παρόμοιο και στη συνέχεια εμφανίζονταν διάφορα εμπόδια, “τρικολοποδιές” ή όπως αλλιώς θέλει να τα χαρακτηρίσει ο καθένας από μας;

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι και αυτή τη φορά θα συμβεί το ίδιο, αλλά όπως λέει ο θυμόσοφος λαός “όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι”. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι αισθάνονται και όσοι άνθρωποι απ’ την πλευρά της ΑΕΚ ασχολούνται ενεργά με το θέμα της “Αγιά Σοφιάς” όλα αυτά τα χρόνια. Από την πρώτη, σύντομη παρουσίαση του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, μέχρι και την τελευταία παρουσία τους στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Φτάσαμε στο τέλος. Αυτό είναι αλήθεια και δεν το λέμε εμείς, αλλά αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η αρχιτεκτονική μελέτη αποτελεί τον τελευταίο σκόπελο πριν πέσουν οι υπογραφές στην πολυπόθητη οικοδομική άδεια. Το πόσο μπορεί όμως να καθυστερήσει η διαδικασία έγκρισης της μελέτης του πρότζεκτ της “Αγιά Σοφιάς” είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει. Μετά τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, το μεγαλύτερο λάθος θα είναι η χρονική πρόβλεψη, ακόμα κι αν γνωρίζουμε επίσημα απ’ την πλευρά της ΑΕΚ ότι δεν θα χρειαστεί διάστημα περισσότερο του ενός μήνα (2-3 εβδομάδες σημειώνεται συγκεκριμένα στη ενημέρωση). Προτιμώ να κρατάω μικρό …καλάθι γιατί είναι πολλά τα παραδείγματα των προηγούμενων ετών, στα οποία προέκυπτε νέα καθυστέρηση και νέο εμπόδιο από το πουθενά. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα συμβεί το ίδιο και η ΑΕΚ θα πάρει επιτέλους την πολυπόθητη οικοδομική άδεια. Αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο, αν και όσο διαβάζω ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, η αλήθεια είναι ότι τόσο περισσότερο με ζώνουν τα φίδια.

Στη σκέψη μου ο κόσμος της ΑΕΚ δεν αντέχει νέα “βεβαιότητα”, “σιγουριά”, “απόλυτη άποψη” ότι ο στόχος θα επιτευχθεί πριν μας αφήσει το 2016. Γενικά δεν αντέχει νέα λόγια τα οποία δεν γίνονται πράξεις. Ή για να ακριβολογούμε, καθυστερούν πάρα πολύ να μετατραπούν σε πράξεις. Ενδεχομένως αυτό να φαίνεται ως απαισιόδοξο μήνυμα, αλλά δεν είναι έτσι. Μετά τα όσα έχουν συμβεί από το 2013 μέχρι και σήμερα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι μας είναι να συζητάμε τα δεδομένα, δίχως την παραμικρή πρόβλεψη για την είσοδο της …μπουλντόζας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X