Σωστός ο Ζντοβτς, αυτή η ΑΕΚ μπορεί, αλλά όχι έτσι...

Σωστός ο Ζντοβτς, αυτή η ΑΕΚ μπορεί, αλλά όχι έτσι...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η διαφορά της φετινής ΑΕΚ στο μπάσκετ με την περσινή, είναι ότι η φετινή μπορεί να κερδίσει την Μπεσίκτας κι ας μην διαθέτει, αντικειμενικά, ανώτερη ομάδα από τους Τούρκους. Η περσινή, αν εμφανιζόταν απόψε στο ΟΑΚΑ και έπαιζε με αυτή την Μπεσίκτας, θα έχανε με 30 πόντους διαφορά και μάλιστα από το ημίχρονο. Και μάλιστα, το πιο πιθανό ήταν μετά να ακούγαμε και κάθε είδους δικαιολογία, που σίγουρα δεν θα έστεκε.

Το είχα γράψει και μετά τις νίκες με μεγάλες διαφορές στα προηγούμενα παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι μου αρέσει πάρα πολύ, η νοοτροπία του Ζντοβτς, όπως αυτή αποτυπώνεται στα λεγόμενά του. Εξαιρετικά, απόλυτα εύστοχα και προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι και αυτά που είπε πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς και που αξίζει να τα διαβάσετε από τα ρεπορτάζ των παιδιών που κάλυψαν το παιχνίδι.

Ο Σλοβένος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους παίκτες του και γι’ αυτό θέτει τον πήχη ψηλά. Και πολύ καλά κάνει. Ναι, η Μπεσίκτας είναι ανώτερη σε μπάτζετ άρα και ποιοτικά από την ΑΕΚ, όπως είναι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα. Αλλά, η ΑΕΚ, αυτή η ΑΕΚ, η φετινή ΑΕΚ, μπορεί να κερδίσει αυτές τις ομάδες, όπως και κάθε ομάδα τοπ επιπέδου.

Αρκεί βέβαια να υπερβάλλουν οι πάντες τον εαυτό τους και να παίξουν το μπάσκετ, που θέλει και που τους ζητάει ο προπονητής τους. Και κυρίως τη σκυλίσια άμυνα, που πρέπει να είναι το μεγαλύτερο «όπλο» αυτής της ομάδας.

Μπορεί το μπάσκετ, όπως λένε οι… ειδήμονες του αθλήματος και όντως ισχύει, να πηγαίνει πλέον στα μεγάλα σκορ και να γίνεται πιο επιθετικό, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί κόντρα σε τοπ αντιπάλους, να ενστερνιστεί αυτή την εξέλιξη, πολύ απλά επειδή δεν θα μπορεί να σταματήσει παίκτες σαν τον φοβερό Ερλ Κλαρκ, που είδαμε απόψε στο ΟΑΚΑ.

Μόνο με σκυλίσια άμυνα, σαν τρεις που έκανε ο Λαρεντζάκης και που οδήγησαν σε αντίστοιχα κλεψίματα, μπορείς να μειώσεις τις επιθέσεις τέτοιων ομάδων άρα και το σκοράρισμά τους. Η ΑΕΚ δεν το έκανε αυτό απόψε και ηττήθηκε βάσει λογικής. Το να κέρδιζε χωρίς να παίξει καλή άμυνα, δεν θα είχει λογική βάση. Συμβαίνει αλλά σπάνια.

Στην επίθεση, προσπάθησε πολύ και με κάθε τρόπο να σκοράρει. Μέσα στη ρακέτα, πολύ απλά δεν γινόταν αφού η διαφορά των ψηλών των δύο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη και απ’ έξω, θα έπρεπε να μπαίνουν τα περισσότερα σουτ για να είχε τύχη. Αν όμως, είχε το μυαλό της πολύ πιο εστιασμένο στην άμυνα, θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Πάει αυτό, τελείωσε, πάμε για τα επόμενα. Και τα επόμενα είναι πάλι στο ΟΑΚΑ, αρχικά το ερχόμενο Σάββατο, με το Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα κι εν συνεχεία την ερχόμενη Τρίτη με την Σάσαρι για την 4η αγωνιστική του Champions League. Απόψε, είχε περίπου 8000 κόσμο στο γήπεδο. Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό που θα γράψω, αλλά τον θεωρώ πολύ λίγο, για την προσπάθεια που γίνεται στο μπάσκετ της ΑΕΚ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X