Πέτκοφ: «Η ΑΕΚ χρειάζεται πίσω τον Ντέμη, είναι 100% ΑΕΚτζης»

Πέτκοφ: «Η ΑΕΚ χρειάζεται πίσω τον Ντέμη, είναι 100% ΑΕΚτζης»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μίλεν Πέτκοφ μιλά, θυμάται τις ομαδάρες των Σάντος, Μπάγεβιτς, και εξηγεί γιατί και η σημερινή ΑΕΚ έχει ανάγκη τις ιδέες του Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο Πέτκοφ ζει σήμερα με την οικογένειά του στη Βάρνα, το καλοκαιρινό θέρετρο της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα. Πίσω στο 2000 θα έκανε μία διαδρομή αρκετά συνηθισμένη για τους ποδοσφαιριστές της χώρας του. Θα κατέβαινε στη γειτονική Ελλάδα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Προορισμός η Νέα Φιλαδέλφεια και η ΑΕΚ. Φορώντας τον Δικέφαλο στο στήθος ο Πέτκοφ αποτέλεσε μέλος μίας ομάδας από τις καλύτερες που είχε η ΑΕΚ. Σίγουρα, πρωτάθλημα δεν κατάφερε να κατακτήσει όπως οι ομάδες του Μπάγεβιτς τη δεκαετία του 90’, αλλά η ανταγωνιστικότητα που παρουσίαζε σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στην Ευρώπη ήταν κάτι που έκανε εκείνη την ΑΕΚ να αφήσει το στίγμα της.«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν η κορυφαία ομάδα της ΑΕΚ. Αλλά ήταν μία καλή ομάδα που έκανε και σημαντικές ευρωπαϊκές πορείες. Θυμάμαι το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά για τον κόσμο, σε μία γεμάτη Φιλαδέλφεια κόντρα σε παίκτες παγκοσμίου επιπέδου», τονίζει στο SDNA ο Πέτκοφ.

«Κρίμα που δεν κατακτήσαμε τον τίτλο, καθηγητής ο Σάντος»

Πράγματι το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, αλλά και να φτάσει ως τη φάση των 16 του UEFA σε διάφορες περιπτώσεις, μεγάλωσε το μπόι της Ένωσης. Τόσο που από τον Τύπο η ομάδα της ΑΕΚ το 2003 είχε λάβει τον τίτλο της «Dream Team» για το ρόστερ το οποίο διέθετε.

«Ήταν μία ομάδα στην οποία συμμετείχαν Έλληνες παίκτες που στη συνέχεια κατέκτησαν το Euro. Γι’ αυτό νομίζω πως είχε βγει αυτή η ονομασία για εκείνη το σύνολο των παικτών. Πραγματικά πιστεύω πως εκείνο το ρόστερ ήταν πραγματικά πολύ καλό. Ήταν κρίμα που εκείνη η ομάδα δεν κατέκτησε τον τίτλο. Έπρεπε να είχε πάρει τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα», υπογραμμίζει ο Πέτκοφ.

Ο Βούλγαρος πρώην άσος της ΑΕΚ είχε ζήσει στην ομάδα δύο σημαντικές προσωπικότητες στο τιμόνι της. Τον Φερνάντο Σάντος και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και για τους δύο ο Πέτκοφ μόνο καλά λόγια είχε να πει.«Τόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και ο Φερνάντο Σάντος άφησαν μία μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουν περάσει από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και οι δύο. Ειδικά ο Μπάγεβιτς. Όσον αφορά τον Σάντος, είναι καθηγητής στο ποδόσφαιρο».

«Ο Ντέμης πρέπει να γυρίσει, είναι 100% ΑΕΚτζής»

Αυτός όμως που τον σημάδεψε ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, τον οποίο ο Πέτκοφ γνώσρισε τόσο ως συμπαίκτη όσο και ως πρόεδρο. Το 2003 ο Ντέμης φεύγει από την ομάδα της καρδιάς του για την Πριμέρα Ντιβιζιόν και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει στην ΑΕΚ. Όχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά για να αναλάβει ως πρόεδρος. Εκείνη η περίοδος είναι σύμφωνα με τον Πέτκοφ η πιο σημαντική στην παρουσία του στον σύλλογο. Κι αυτό λόγω Ντέμη Νικολαΐδη, τον οποίο μάλιστα θέλει να δει ξανά κοντά στην ομάδα γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει, «είναι 100% ΑΕΚτζής».

«Στενοχωρήθηκα όταν έφυγε ο Ντέμης ο Νικολαΐδης από την ομάδα. Είναι ένα τόσο μεγάλο όνομα και πλέον είναι μακριά από αυτήν. Άλλαξαν πράγματα όταν έγινε πρόεδρος. Η ΑΕΚ ήταν για πρώτη φορά τόσο καλά οργανωμένη. Η ΑΕΚ νομίζω πως χρειάζεται τον Ντέμη. Είναι 100% ΑΕΚτζής. Θυμάμαι όταν γύρισε ο Ντέμης από την Ισπανία πως το γήπεδο είχε γεμίσει. Ό,τι και να λέμε αυτό ήταν το πιο σημαντικό σε σχέση με άλλες χρονιές».

«Επιστροφή στη Φιλαδέλφεια σημαίνει τίτλος»

Εκτός από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο Μίλεν Πέτκοφ θεωρεί σημαντική ακόμα μία επιστροφή. Μία επιστροφή που τόσο πολύ προσδοκάται από όλους τους φίλους της ομάδας. Την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Πέτκοφ έζησε τη Φιλαδέλφεια ως και τις τελευταίες της μέρες, τις οποίες και θυμάται με ιδιαίτερη νοσταλγία. Σύμφωνα με τον ίδιον η κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς» θα σημάνει ταυτόχρονα και την επιστροφή της ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου.

«Το γήπεδο τόσα χρόνια λείπει από την ομάδα. Αν η ΑΕΚ παίξει ξανά στη Φιλαδέλφεια τότε θα πάρει το πρωτάθλημα από την πρώτη σεζόν. Είμαι 100% σίγουρος γι’ αυτό. Πολύ δύσκολα νικάει κανείς σε αυτό το γήπεδο», αναφέρει ο Πέτκοφ.

«Δεν υπάρχει υπομονή σήμερα στην ΑΕΚ»

Σήμερα βλέπει την ΑΕΚ να έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, έπειτα από τις τρικυμίες που πέρασε με τον υποβιβασμό και τη μάχη για επάνοδο τα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος έχει σε μεγάλη εκτίμηση την ποιότητα της ομάδας που έχει δημιουργηθεί, ωστόσο οι συχνές αλλαγές προπονητών θεωρεί πως έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό της ομάδας.

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση οι συχνές αλλαγές προπονητών. Αυτό δείχνει πως διοικητικά δεν υπάρχει υπομονή. Η αλήθεια είναι πως δεν τα παρακολουθώ από κοντά, αλλά τουλάχιστον ελπίζω ο νέος προπονητής να αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή. Το ρόστερ που διαθέτει πάντως η ΑΕΚ μπορεί και φέτος να κατακτήσει τον τίτλο. Οι άλλες ομάδες δεν είναι καλύτερες και θεωρώ πως η επιτυχία μπορεί να έρθει ακόμα και τη φετινή σεζόν».

«Ξεχωρίζω Φορτούνη και Μάνταλο»

Ο Πέτκοφ ήρθε σε μία περίοδο που η Εθνική Ελλάδας θα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης, ολοκληρώνοντας το θαύμα στα πορτογαλικά γήπεδα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι συγκρίσεις των τωρινών παικτών με τους τότε είναι εκείνη που προσθέτει επιπρόσθετο βάρος στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, από τους οποίους ξεχωρίζει τους Φορτούνη και Μάνταλο για το ταλέντο τους.

«Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό της. Αλλάζει η γενιά και είναι δύσκολο να βρεις τόσους καλούς παίκτες όπως το 2004. Το κακό είναι ότι σε κάθε νέα γενιά ποδοσφαιριστών προσπαθούν να βρουν τον νέο Ζαγοράκη, τον νέο Τσιάρτα, και αυτό δεν τους κάνει καλό. Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο Φορτούνης, πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά, όπως επίσης και ο Μάνταλος μου αρέσει πολύ. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε».

Όσο για το ποδόσφαιρο στη Βουλγαρία, ο Πέτκοφ θεωρεί πως η εισροή πολλών ξένων ποδοσφαιριστών μπορεί να κόστισε στη δυναμική της Εθνικής, αλλά από την άλλη αύξησε την ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα της χώρας.

«Το επίπεδο της Εθνικής Βουλγαρίας έχει πέσει αρκετά χαμηλά. Έχουν μπει πολύ ξένοι στο ποδόσφαιρο της χώρας και αυτό δεν έχει κάνει καλό στην Εθνική. Δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε ακόμα και το Λουξεμβούργο, είναι κρίμα πραγματικά. Στο πρωτάθλημα η Λουντογκόρετς έχει ξεφύγει και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Έχει κατακτήσει πέντε σερί τίτλους και έχει φέρει κάποιους καλούς Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Αυτό πάντως θεωρώ πως θα βοηθήσει το βουλγαρικό πρωτάθλημα. Έχει αναγκάσει τη Λέφσκι και την ΤΣΣΚΑ να ψάχνουν τα λάθη τους για να γίνουν καλύτερες και έτσι υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός».

«Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα»

Ο Πέτκοφ μπορεί να ζει πλέον μόνιμα στη Βάρνα, αλλά την Ελλάδα δεν την έχει ξεχάσει. Άλλωστε εδώ πέρασε μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής του. Μιλάει με τους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη και θεωρεί τη χώρα μας σαν δεύτερη πατρίδα του.«Ναι επικοινωνούμε μέσω facebook. Έχω έρθει να δω την ΑΕΚ δυο-τρεις φορές. Πιο συχνά όμως βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη. Είχα έρθει και στην Αθήνα πριν από κανένα μήνα. Γενικά μου αρέσει η Ελλάδα, είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου και την επισκέπτομαι συχνά».

Πηγή: SDNA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X