Εγκλημα από τα κοράκια, γκαντεμιά χωρίς τέλος

Εγκλημα από τα κοράκια, γκαντεμιά χωρίς τέλος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν κάτι πάει στραβά, όλα θα πάνε στραβά. Η ΑΕΚ είχε στην Τούμπα πάθος, σοβαρότητα, πειθαρχία, καλό αγωνιστικό προσανατολισμό, αλλά δεν είχε τύχη. Δεν είχε τύχη και έχασε τον Τσιγκρίνσκι πριν αρχίσει το ματς, δεν είχε τύχη στο τετ α τετ του Αλμέϊδα και το δοκάρι του Λάζαρου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε και απέναντι τα κοράκια. Για δεύτερη σερί χρονιά, ο Σιδηρόπουλος υποχρέωσε την ΑΕΚ σε ήττα στην Τούμπα. Πέρυσι, ήταν το πέναλτι του Σιμόες που δεν έδωσε, φέτος έδωσε ανύπαρκτο κόρνερ σε φάση που η μπάλα έχει βγει ξεκάθαρα άουτ και έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να σκοράρει στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αν και στις δοκιμές των περασμένων ημερών, ο Μοράις έδειχνε πρόθεση να εφαρμόσει το 4-2-3-1 με διαφορετική προσέγγιση από τις αντίστοιχες φετινές (Μπακασέτας στον άξονα πίσω από το φορ, Μάνταλος δεξιά), αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Τούμπα. Ή για να είμαστε ακριβείς, αυτό παρουσιάστηκε μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις και κυρίως έπειτα από πρωτοβουλίες των δύο παικτών. Η ΑΕΚ έδειξε οργανωμένη, δεν άφησε χώρους και όταν πίεζε ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ μπορούσε εύκολα να εκμαιεύσει το λάθος και να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης.

Το πρόβλημα ήρθε πριν το ματς με την απώλεια του Τσιγκρίνσκι. Η κλάση του Ουκρανού έλειπε από την άμυνα, με τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο να δίνουν δύναμη, νεύρο, αλτικότητα, αλλά να έχουν φανερή αδυναμία στο κράτημα και μοίρασμα της μπάλας. Μοιραία, αυτό ανάγκαζε όλη την ΑΕΚ να μένει κάποια μέτρα πιο πίσω και να μην υπάρχει δυνατότητα για συνεχή πίεση ψηλά, δίχως να μένουν αποστάσεις στις γραμμές. Συν τοις άλλοις, ζήτημα αποτελούσε και η αδυναμία στην επιβολή ρυθμού από την πλευρά της Ενωσης, με κανέναν από τους χαφ να μην κρατά μπάλα και να κερδίζει χρόνο και ανεβάσματα.

Στα καλά νέα, ήταν η εξαιρετική παρουσία του Ντίντακ που αλώνιζε στην αριστερή πλευρά, μολονότι υπήρχαν στιγμές που έπαιζε εναντίον δύο παικτών (και λόγω του άναρχου παιχνιδιού του Πατίτο, που άφηνε κενά). Επίσης, η επιστροφή του Σιμόες σε καλές εμφανίσεις, καθώς έκλεινε κενά και τρύπες στην άμυνα της ΑΕΚ. Οι φάσεις του ΠΑΟΚ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και προήλθαν κυρίως από κόντρες και στατικές φάσεις. Η μεγάλη φάση πάντως, ανήκε στην ΑΕΚ με το απίστευτο τετ α τετ που ξόδεψε ο Αλμέϊδα στην τελευταία στιγμή του ημιχρόνου.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει κάθε κίνηση μπροστά από την περιοχή του Ανέστη και δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι και να δημιουργεί ευκαιρίες με τους γρήγορους ακραίους του. Και πλέον, έπειτα από την ευκαιρία του Ούγκο στις καθυστερήσεις, αλλά και την απειλητική κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ανάγκαζαν και τον ΠΑΟΚ να μη βγαίνει με όλους τους παίκτες μπροστά. Το ζήτημα προέκυπτε κυρίως από την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ, όπου παρά την εξαιρετική παρουσία του Ντίντακ, ο Πατίτο επέτρεπε στον Μάτος να παίζει όλη την πλευρά και να δημιουργεί ρήγματα.

Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου βοήθησε άμεσα στην ΑΕΚ στο κράτημα της μπάλας, στην ορθολογική ανάπτυξη και στην εξουδετέρωση του Μάτος. Εχοντας πλέον μεγαλύτερη λογική και συνέπεια στο παιχνίδι της, η Ενωση επιχείρησε να φέρει την πίεση ψηλά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Και τα αποτελέσματα έγιναν άμεσα ορατά. Ο Λάζαρος συνδυάστηκε με τον Αλμέϊδα και εξαπέλυσε βολίδα, που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και έπειτα άουτ.

Ο Σιδηρόπουλος είχε ξεχάσει τις κάρτες για τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του ΠΑΟΚ και ανέκοψε αντεπίθεση της ΑΕΚ για να κάνει…συστάσεις για ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής! Αλλά η Ενωση είχε λύσεις. Εφτασε δεύτερη φορά πολύ κοντά στο γκολ στην οβίδα του Μάνταλου, είχε λύσεις σε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ (ακόμα και σε φάσεις που έβγαιναν από κόντρες). Ο Μοράις φρέσκαρε την 11άδα με τον Γαλανόπουλο για να δώσει τρεξίματα και δύναμη στο κέντρο. Αλλά κάτι που ξεκινά στραβά, θα τελειώσει στραβά. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο καλύτερος παίκτης της (Ντίντακ) έχασε τον Μάτος και ήρθε το γκολ που προκάλεσε την ήττα. Σε φάση βέβαια που δεν θα έπρεπε να υπάρξει, δεδομένου πως η μπάλα είχε βγει άουτ στο γύρισμα του Μάτος, αλλά Σιδηρόπουλος και Ευθυμιάδης έδωσαν κόρνερ και τελευταία ευκαιρία στον ΠΑΟΚ.

 

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ζ. Μοράις, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (84’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Ροντρίγκες (69’ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέϊδα (90’ Αραβίδης)

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς, 4-3-3): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σακχόφ (63’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (76’ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (88’ Περέϊρα)

Ο Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κολοβέτσιο (27’), Κάμπος (17’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X