Τσαΐνης: «Δέχθηκα κι εγώ πρωτοφανή επίθεση από Καραπαπά, Κουντούρη»

Ο αναπτήρας και οι…ηθοποιοί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Ήταν 18 Ιανουαρίου του 2016, όταν ο Ολυμπιακός ερχόταν ισόπαλος 1-1 με τον Πλατανιά του Γιώργου Παράσχου στα Χανιά, στην πρώτη βαθμολογική απώλεια των «ερυθρόλευκων» μετά από 17 αγωνιστικές. Μετά το τέλος εκείνης της αναμέτρησης, η οποία δεν είχε καν αμφισβητούμενες φάσεις, ο δημοσιογράφος της Nova, Γιάννης Τσαΐνης, ο οποίος είχε κάνει την περιγραφή της, είχε δεχθεί φραστική επίθεση στο χώρο των αποδυτηρίων και των flash interview από ανθρώπους του Ολυμπιακού. Λίγους μήνες μετά μάλιστα, είχε απολυθεί και από το συνδρομητικό κανάλι. Με αφορμή πλέον τις νέες καταγγελίες, αυτή τη φορά από τον Γιώργο Παράσχο για το πρόσφατο Ολυμπιακός – Πλατανιάς 3-0, ο Γιάννης Τσαΐνης αποκάλυψε όλα όσα έζησε πριν από δέκα μήνες στα Χανιά, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και τους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάννης Τσαΐνης για το περσινό περιστατικό στο Πλατανιάς – Ολυμπιακός 1-1:

«Κατ’ αρχάς πρέπει να σας πω ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε και εγώ ούτως ή άλλως δεν ήθελα ποτέ να αναφερθώ σε αυτό. Όσα είχαν γραφτεί και ειπωθεί για το περιστατικό ήταν σωστά. Το ότι εγώ δεν πήρα θέση, ή το κανάλι ή οι ομάδες, ο καθένας μπορεί να καταλάβει το γιατί.

Ήταν ένα ματς που είχε λήξει 1-1, η πρώτη απώλεια Ολυμπιακού μετά από ένα πολύ καλό σερί. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε ο Πλατανιάς στο πρώτο ημίχρονο και ισοφάρισε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο. Με εξαίρεση τον αναπτήρα στον Κουλιμπαλί και ένα οριακό οφσάιντ δεν υπήρχε κάτι άλλο στο ματς, κάποια άλλη αμφισβητούμενη φάση.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν όλα άψογα. Εγώ βγήκα για σχόλιο στην Ώρα των Πρωταθλητών και τον Γιάννη Καραλή και μετά κατέβηκα στα αποδυτήρια. Εκεί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μου εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη μετάδοση. Μάλιστα οι παίκτες του δεν έκαναν δηλώσεις και ο Σίλβα έκανε αναγκαστικά γιατί διαφορετικά θα υπήρχε τιμωρία. Όταν τελείωσαν όλα αυτά και πήγαμε στον χώρο των flash interview για δηλώσεις των παικτών του Πλατανιά, εκεί υπήρχαν κάποιοι που είχαν θέση αλλά και και πολλοί που δεν είχαν λόγο να βρίσκονται στον χώρο.

Δέχθηκα φραστική επίθεση από τον Κώστα Καραπαπά και τον Μιχάλη Κουντούρη αλλά και από ανθρώπους που δεν μπορώ να τους κατονομάσω. Καταλαβαίνω βέβαια την πίκρα τους. Ορισμένες φορές ανάλογα με την παιδεία και το ήθος σου, βγάζεις κάποια πράγματα με τον τρόπο σου, τους καταλαβαίνω. Από την άλλη όμως ήταν τόσο σκληρές και περίεργες οι εκφράσεις που ακούστηκαν που μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πως δεν αντέδρασαν όσοι βρέθηκαν σε εκείνο το σημείο, όπως οι δύο παρατηρητές του αγώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις κτλ. Ο Ηρακλειώτης παρατηρητής μάλιστα με παρότρυνε να απομακρυνθώ από εκείνο το σημείο λέγοντάς μου χαρακτηιστικά ”έλα προς το δωματιάκι των παρατηρητών για να μην σε βλέπουν”. Εγώ δεν απάντησα σε τίποτα από όλα αυτά. Πήγα προς τα εκεί και όμως ο άλλος παρατηρητής από την Αθήνα μου ζήτησε να βγω έξω.

Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, δεν μπορούν να ειπωθούν αυτά τα πράγματα στο ραδιόφωνο. Εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου, εκφράσεις σαν να έχω κάτι εναντίον του Ολυμπιακού και πολλά άλλα. Μου είπαν πως καλό θα ήταν πω στο κανάλι μου να μην με ξαναστείλει σε αγώνα του Ολυμπιακού. Κάποιες φορές βέβαια είναι παράσημο να σου απευθύνονται ορισμένα άτομα με αυτό τον τρόπο. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί με τον Κώστα Καραπαπά για παράδειγμα ήμασταν συνάδελφοι για μεγάλο διάστημα στη Nova. Με τον κ. Κουντούρη δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Δεν ξέρω πως προέκυψαν όλα αυτά. Δεν ήταν τόσο οι φάσεις του αγώνα που περιέγραψα που προκάλεσαν την οργή τους. Νομίζω ότι απλά κάποιος έπρεπε να φταίει που ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς.

Το σχόλιό μου μετά το ματς στην Ωρα των Πρωταθλητών ήταν ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς στο 35ο λεπτό και πως θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένος και με το Χ μετά από μια τόσο κακή εμφάνιση. Ίσως τους πείραξε και το ότι από τον σκηνοθέτη δόθηκε η σκηνή του αναπτήρα στον Κουλιμπαλί και εγώ την περιέγραψα. Δεν θα μπορούσα να κάνω την παλαβή… Πρέπει να λες αυτό που βλέπεις, αλλιώς να μην περιγράφαμε τους αγώνες. Από το κανάλι δεν είχα κάποια ενημέρωση μετά. Ίσα-ίσα, μίλησα μαζί τους μετά το σκηνικό και μου είπαν ότι η μετάδοση ήταν άψογη και δεν έκανα κάποιο λάθος. Μόνο η άποψη των φιλοξενούμενων έλεγε πως δεν ήταν καλή η μετάδοση.

Δεν έπεσα από τα σύννεφα με όσα είπε ο Παράσχος. Έχω υποστεί κάτι αντίστοιχο και έχω συνεργαστεί με τον κ. Παράσχο. Νομίζω είναι ένας κύριος, ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Ο άνθρωπος δεν μιλάει καν… Ξέρουμε τι γίνεται σε κάθε γήπεδο στην Ελλάδα, αλλά με όσα έγιναν εκεί νομίζω ότι κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να παρέμβει γιατί τα παραδείγματα είναι πολλά.

Το όργανο των δημοσιογράφων πρέπει να πάρει θέση για πολλά πράγματα που γίνονται στη δουλειά μας. Υπάρχουν παραδείγματα όπως ο Αλέξης Σπυρόπουλος, που έπρεπε να κάνουν ή να μην κάνουν μεταδόσεις συγκεκριμένων ομάδων. Αν δείτε τις μεταδόσεις των αγώνων και από ποιους θα καταλάβετε πολλά πράγματα. Δεν λέω ότι τα κανάλια τους λένε τι να πουν. Λέω ότι, όπως ο διαιτητής παίζει 60-40 για να κάνει τον καλό, έτσι το κάνουν πλέον και κάποιοι δημοσιογράφοι. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.

Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Το θέμα είναι κατά πόσο οι παράγοντες έχουν το σθένος να υποστούν μια ήττα. Όταν έχεις το ήθος να υποστείς μια ήττα, τότε είσαι νικητής».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X