«Ο Τιμούρ είχε καταλάβει τι θα συμβεί, απλά την ημέρα δεν ήξερε»

Εικόνες από το φιλικό ΑΕΚ-Μπάνικ Οστραβα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ. Ο Ντέμης Νικολαϊδης στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε για την αποχώρηση του Γεωργιανού τεχνικού από τον πάγκο της Ένωσης, ενώ ανέλυσε και το σκεπτικό του για την επιλογή προπονητή όταν εκείνος ήταν στο «τιμόνι» της ΑΕΚ.

«Αν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις προπονητή, δεν έχει να κάνει με ένα αποτέλεσμα. Μια νίκη ή μια ήττα. Παίζει ρόλο ο σεβασμός. Σεβασμό πρέπει να έχουν όλοι απέναντι σε όλους, δεν πρέπει να είσαι πετυχημένος για να σε σέβονται. Επίσης, πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ομάδα. Κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός», υποστήριξε.

«Ο Τιμούρ πιστεύω ότι δεν ήξερε τη μέρα, αλλά είχε καταλάβει τι θα συμβεί. Αν το σκεφτούμε ιστορικά, όχι μόνο στην Ελλάδα, θέλουμε αδύναμο προπονητή, για να είναι πιο εύκολη η αλλαγή του. Πίστευα ότι ο προπονητής θα έπρεπε να ήταν όπως ο Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ, όπως ο Βενγκέρ. Πρέπει να είναι αυτός που παίρνει τα περισσότερα χρήματα από όλους. Εντάξει μπορεί να τύχει και ένας Ριβάλντο αλλά στην Ελλάδα είμαστε, είναι δύσκολο να γίνονται αυτά. Άλλοι ποντάρουν σε παίκτες, εμένα μου φαινόταν πιο λογικό να ποντάρω σε έναν προπονητή. Να μου κάνει ομάδα, να μου κάνει τους μέτριους παίκτες, καλύτερους. Ο προπονητής είναι αρχηγός για εμένα. Υπάρχει και η Ρεάλ Μαδρίτης που αλλάζει προπονητές αλλά παίρνει και Ρονάλντο και Μπέιλ. Πόσους μεγάλους παίκτες θα μπορούσα να έχω στην ΑΕΚ; Αποφάσισα να ποντάρω σε προπονητή».

Τέλος, ο Ντέμης μίλησε και για την πορεία του Σάντος στην ΑΕΚ και την επιλογή που έγινε το 2004. «Νομίζω ότι για πάρα πολλούς στη θέση μου, ιδίως για ΑΕΚτσήδες, θα ήταν προφανής η επιλογή. Σε μια ομάδα διαλυμένη, που θέλουμε κάποιον να την φτιάξει είναι ο ιδανικός. Τον ήξερα και ως παίκτης, δεν ήταν καθόλου περίεργη επιλογή. Είχαμε πάντα πάρα πολύ καλή σχέση. Ταξίδεψε από Πορτογαλία για να έρθει στο γάμο μου. Του άρεσε η πρόταση, αγαπούσε την ΑΕΚ».

Για την αντικατάσταση του Φερνάντο Σάντος: Νόμιζα ότι δεν ρίσκαρε, έπαιζε πιο σίγουρα. Πιστεύω πως έτσι κάνει. Είναι ό,τι καλύτερο για να φτιάξει μια ομάδα, να την κάνει να χάνει δύσκολα. Από τη στιγμή, όμως που φώναζα να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος, ήθελα να υπάρχει θέαμα. Να ρισκάρει, να βάλει παίκτες, που δεν ήταν έτοιμοι 100%. Έπαιζε με 13 παίκτες. Ο Σάντος θα βάλει τους καλύτερους, για να πάρει το καλύτερο για την ομάδα. Πολύ σωστό είναι αυτό που κάνει. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να πουλήσουμε παίκτες, να παίζουμε επιθετικά για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να μπουν λεφτά στα ταμεία από τις πωλήσεις. Έψαξα πάρα πολύ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X