Μοράις: «Κερδίζεις σε όλα τα ματς και παίρνεις πρωτάθλημα» (VIDEO)

Δεν ζήτησε πίστωση χρόνου («το στοιχεία μου θα αρχίσει να τα περνάω αμέσως στην ομάδα»). Δεν ζήτησε πίστωση… αποτελεσμάτων («ο στόχος είναι μόνο η κορυφή»). Ζήτησε μόνο νίκες… «σε κάθε διοργάνωση». Ακριβώς έτσι συστήθηκε ο Ζοζέ Μοράις στην πρώτη του… ανάκριση, μετά την πρώτη του προπόνηση. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ ανέλυσε την φιλοσοφία του, την δουλειά που θα κάνει και μίλησε ακόμα και για τον Φερνάντο Σάντος. Όσο για τον στόχο, «κερδίζεις όλα τα ματς, παίρνεις πρωτάθλημα», απλά μαθηματικά

«Πολύ θετικές οι πρώτες εντυπώσεις. Βλέπω ένα σύνολο με υγεία και πολλή όρεξη για δουλειά. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα να εξελίσσεται. Θέλω να βελτιωθούμε στην κατοχή της μπάλας. Να απελευθερωθούμε στην επίθεση και να μπορούμε να φτάνουμε κάθε φορά με περηφάνια στη νίκη».

Οι στόχοι που έχουν μπει από την διοίκηση;

«Δεν είναι αναγκαίο να πεις πολλά, όταν έρχεσαι σε μια μεγάλη ομάδα. Η φιλοδοξία είναι μια. Να είσαι πρωταθλητής και νικητής. Η αλήθεια είναι πως ο στόχος είναι να μπαίνεις σε κάθε ματς για να κερδίζεις. Αν τα κερδίσεις όλα τα ματς, θα πάρεις το πρωτάθλημα»

Σε πόσο καιρό θεωρείτε πως θα περάσετε τα δικά σας στοιχεία στην ομάδα;

«Σε λίγο χρόνο θα έχω περάσει την φιλοσοφία του. Μέσα από την προπόνηση. Από την πρώτη μέρα θα βάλω τα στοιχεία μου».

Αισθάνεστε πίεση με δεδομένο πως η θέση του προπονητή στην ΑΕΚ μοιάζει λίγο με ηλεκτρική καρέκλα

«Είναι λογικό να είναι υψηλές οι φιλοδοξίες. Όταν κερδίζεις συνεχώς, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς».

Τι ήταν αυτό που σας είπε ο κύριος Μαϊστόροβιτς και σας έπεισε να έρθετε;

«Αυτό που μου είπε είναι πως η φιλοσοφία της ομάδας, είναι να βρούν έναν προπονητή που να ταιριάζει με την φιλοσοφία της ομάδας και του προέδρου. Ο πρόεδρος έχει φιλοσοφία νικητή και αυτή την φιλοσοφία έχω και εγώ».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Σάντος

«Μιλάω με πολύ κόσμο. Το θέμα είναι από τις συζητήσεις, να βγαίνουν κάποια αποτελέσματα. Ο Σάντος είναι ένας φίλος μου και ως φίλος μου, ήθελα να έχω την γνώμη του».

Τι κρατάτε από την συνεργασία με τον Μουρίνιο;

«Η φιλοδοξία του να κερδίζουμε σε οποιοδήποτε αγώνα, σε οποιαδήποτε διοργάνωση».

Μπορεί να συνδυαστεί το θέαμα με τη νίκη;

«Είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσεις και τα δυο πράγματα. Το να παίζεις με ποιότητα είναι σημαντικό. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο σημαντικό»

Για τον σύστημα της ομάδας

«Όπως έχω πει, στη ζωή πάντα υπάρχουν αλλαγές. Πρέπει να εξελίξουμε αυτό που έχουμε. Αλλά δεν θα είναι μαζικές οι αλλαγές».

ENWSI.GR Ζοσέ Μοράις ΑΕΚ 19/10/2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X