Θες να αυτοκτονήσεις; Κράτα τον Τιμούρ

Ξανά τα φώτα στον Τιμούρ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπό προϋποθέσεις, η νίκη στην Λάρισα μπορεί να αποδειχθεί η πιο κομβική για όλη την σεζόν. Κατά την γνώμη μου, αυτό θα γίνει αν η ΑΕΚ εκμεταλλευτεί το ότι μετά από όσα πέρασε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή μόνο. Και για να το εκμεταλλευθεί θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή προπονητή.

Την Δευτέρα έγραψα στην «Ώρα» πως πίστευα ότι με τις απουσίες και το γεγονός πως η ομάδα κατά το 60% θα ήταν στην Λάρισα η ομάδα της Β’ Εθνικής, ο Κετσπάγια θα ήταν πιο άνετος. Θα μπορούσε πιο άνετα να παίξει το «ταμπούρι» του, με Πλατέλλα, Αραβίδη να τρέχουν πάνω κάτω και να προσθέτουν και περισσότερο δυναμισμό στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Απέναντι σε μια ομάδα που ποιοτικά είναι ανάμεσα στην Σούπερ Λίγκα και την Β΄ Εθνική.

Αυτό πάνω κάτω έγινε και η ΑΕΚ ευτύχησε να δει και τον Πλατέλλα στο καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας, να σκοράρει μετά από 11 μήνες και μάλιστα δυο φορές, αλλά τελικά να αντικαθίσταται στα μισά του Β’ μέρους και ενώ ήταν και ένας από τους λίγους που δεν είχε πάρει κάρτα!

Κατά τα άλλα υπήρξαν πάλι αρκετά στοιχεία για να μας θυμίζουν πως η ΑΕΚ με τον Κετσπάγια είναι μια ομάδα χωρίς πλάνο στην τακτική, τελείως αδούλευτη στον επιθετικό τομέα και άλλα πολλά, που δεν συνάδουν με τους στόχους που έχουν οι μεγάλες ομάδες.

Ο Χριστοδουλόπουλος τα ακούει από χθες και καλώς τα ακούει. Αλλά την περίπτωση του, τον εκνευρισμό του, θα πρέπει να τον δούμε και μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Ο Λάζαρος είναι μόνιμα στην τσίτα εδώ και καιρό, όπως είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές. Συμπτωματικά, είναι αυτοί που θεωρούνται οι πιο ποιοτικοί μέσο – επιθετικά, αλλά και σε άλλες γραμμές. Συμπτωματικά είπα; Λάθος. Δεν είναι συμπτωματικό.

Οι παίκτες πάνω από τον μέσο όρο, δεν αισθάνονται καλά σε μια ομάδα στην οποία το μόνο που τους ζητάνε είναι να τρέχουν για να καλύπτουν χώρους και δεν δουλεύεται καν κάποια μορφή επιθετικού πρέσινγκ.

Ο Κετσπάγια έχει αιφνιδιάσει τους πάντες, με το πόσο πίσω είναι οι ρυθμοί και η ποιότητα της δουλειάς του στην προπόνηση, σε σχέση με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Και ειδικά για παίκτες που έχουν δουλέψει ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό, είναι τρομερά δύσκολο να προσαρμοστούν σε αυτό. Το συζητάνε συνεχώς μεταξύ τους, τους προκαλεί εκνευρισμό και τελικά καθορίζει και την ψυχολογική τους σχέση με τον προπονητή.

Και επειδή η ΑΕΚ μπορεί να κέρδισε την Λάρισα με αυτή την ενδεκάδα και πρωταγωνιστή τον Πλατέλλα, αλλά για να διεκδικήσει πρωτάθλημα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και σε υψηλότερο επίπεδο, το να μείνει ο Τιμούρ στην ομάδα θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θεωρώ πως μπορεί και σήμερα Τρίτη, να είναι η τελευταία του μέρα στην ΑΕΚ και ίσως αύριο Τετάρτη, η πρώτη του στην Ανόρθωση.

Για τον επόμενο, πρώτα απ’ όλα θεωρώ πως είναι δύσκολο να μην αποτελεί, όποιος και να είναι, βήμα μπροστά σε σχέση με τον Κετσπάγια. Αλλά φυσικά δεν μπορεί να είναι αυτό το κριτήριο. Νομίζω έχουν γίνει ήδη κάποιες κινήσεις, με τις οποίες για τους έναν ή δύο που είναι οι βασικοί υποψήφιοι, υπάρχει πολύ καθαρή εικόνα για το τι μπορεί να περιμένει από αυτούς η ομάδα.

Πολύ σημαντικό, αρχικά να επιστρέψει η καθημερινότητα, το προπονητικό πρόγραμμα δηλαδή της ΑΕΚ, σε σύγχρονα πρότυπα, για να αλλάξει αν μη τι άλλο και η διάθεση των παικτών. Κάθε μέρα δίτερμα, με την ίδια ενδεκάδα βασικών μάλιστα όλη την εβδομάδα, δεν πιστεύω να έχουμε με οποιονδήποτε άλλο προπονητή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X