Πάρτι στο παρκέ και ο γίγαντας στον... ουρανό

Πάρτι στο παρκέ και ο γίγαντας στον... ουρανό
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ τα έκανε όλα απόψε στο ΟΑΚΑ. Ισοπέδωσε με σούπερ άμυνα εύκολα το Λαύριο με 96-56 και έκανε το 2Χ2 και τίμησε όπως πρέπει έναν μεγάλο μπασκετμπολίστα της ιστορίας της.

Ετσι, μαζί με το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα στην Basket League η Ενωση ανέβασε στην οροφή του ΟΑΚΑ την φανέλα του Γιώργου Τρόντζου, δίπλα σε αυτήν του Γιώργου Αμερικάνου μπροστά σε 4.000 οπαδούς της.

Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κατάφερναν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Μαυροειδής και Βασιλειάδης ηγήθηκαν της προσπάθειας και με το καλημέρα δημιουργήθηκε διαφορά (10-4, 5’). Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, με την Ένωση να παίρνει τα ηνία για τα καλά τα ηνία και να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η διαφορά (17-6, 7’). Ο Ντίξον μπήκε… σταδιακά στην εξίσωση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπουν βάσεις… νίκης από το πρώτο δεκάλεπτο για το 29-12, με τους παίκτες του Ζντοβτς να παίζουν παράλληλα και πολύ καλή άμυνα. Η κατάσταση δεν άλλαξε σε κανένα σημείο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ράνταλ Φάλκερ έκανε την… εμφάνισή του και έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα (33-20, 13’). Ο ρυθμός των γηπεδούχων δεν έπεφτε, την ίδια στιγμή που το Λαύριο δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ο Ιβάνοβιτς έβγαζε τρομερή ενέργεια εντός παρκέ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει.. νταμπλ σκορ (40-20, 15’). Μάλιστα, η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και έφτασε μέχρι και τους 27 πόντους, με την Ένωση να είναι ασταμάτητη (47-20, 18’). Ο Κακλαμανάκης προσπάθησε να δώσει λύσεις στο Λαύριο, μαζί με τον Τζόνσον, όμως η Βασίλισσα δεν έχασε το μεγάλο προβάδισμα που είχε, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που την βρήκε να προηγείται με 53-28.

Το Λαύριο ξεκίνησε με διάθεση να μαζέψει τη διαφορά, όμως η ΑΕΚ δεν είχε όρεξη για… ντέρμπι. Η Βασίλισσα βρήκε λύσεις από Μιλόσεβιτς, Σάκοτα και Ιβάνοβιτς και η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα (58-34, 24’). Ο ρυθμ΄ςο της Βασίλισσας ήταν… φρενήρης και με τον Φάλκερ να έχει μπει στην… εξίσωση, αλλά και την άμυνα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα η διαφορά ξεπέρασε ακόμα και τους 30 πόντους (69-38, 28’). Οι φιλοξενούμενοι απλώς μείωσαν με τον Τζόνσον σε 69-42 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Το παιχνίδι είχε κριθεί, όμως η ΑΕΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Η Βασίλισσα έβρισκε σκορ από την περιφέρεια, με Ούκιτς και Λαρεντζάκη να δίνουν λύσεις και η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους (77-44, 33’). Οι φιλοξενούμενοι δεν ακολουθούσαν σε κανένα σημείο τον ρυθμό της Βασίλισσας και η ΑΕΚ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τον Ουίλιαμς να μπαίνει στον ρυθμό του αγώνα. Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, με την Βασίλισσα να επικρατεί άνετα του Λαυρίου με 96-56 και να κάνει το 2Χ2 στο πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το enwsi.gr πατώντας εδώ.

Δεκάλεπτα: 29-12, 53-28, 69-42,

ΑΕΚ (Ζντοβτς):  Ούκιτς 7 (1 τρ. – 5 ασ), Σάκοτα 11 (1  τρ. – 6 ριμπ.), Βασιλειάδης 8 (2), Μιλόσεβιτς 5, Ντίξον 12 (1 τρ. – 4 ασ – 3 κλεψ.), Λαρεντζάκης 5 (1), Φάλκερ 6 (5 ριμπ.), Ιβάνοβιτς 11 (1), Μαυροειδής 10, Σκουλίδας 5 (1), Γουίλιαμς 10 (2), Τσαλμπόυρης 6.

Λαύριο (Σερελής): Γιάνγκ 14, Τζόνσον 7 (1), Χάμιλτον 5, Πάντερ 4, Στεφανίδης 7 (1), Αθανασούλας 4, Περράκης, Κακλαμανάκης 8, Αναγνωστάκης, Κοκ 2, Μπολντς 5 (1).

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X