Τέλος Οκτωβρίου στο Κ.Σ.Α. ο φάκελος της «Αγια-Σοφιάς»!

Με το βλέμμα (και) στην αρχιτεκτονική επιτροπή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως είχατε διαβάσει πριν από μερικές μέρες στο enwsi.gr ο φάκελος της άδειας της ΑΕΚ «έκλεισε», με την υψομετρική Μελέτη να εντάσσεται τελικά και έπειτα από καθυστέρηση, σε αυτόν. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε… χωρίς την Δημοτική Αρχή, που όφειλε εξ αρχής να αναλάβει αυτό το βήμα, με την «Ένωση» να προχωράει πλέον παρακάτω, για να πάρει επιτέλους στα χέρια της, την οικοδομική άδεια. Για να γίνει αυτό όμως και η ΑΕΚ να μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς», στη Νέα Φιλαδέλφεια, πρέπει ο φάκελος να περάσει από την διαδικασία της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής. Εκεί, ουσιαστικά το πρότζεκτ θα πάρει Αρχιτεκτονική Μελέτη και πλέον, θα απομένει το τελικό «ΟΚ» της Πολιτείας, για να λάβει η ΑΕΚ την άδεια.

Ο φάκελος της ΑΕΚ θα περάσει από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Κ.Σ.Α.), το οποίο έχει να συνεδριάσει από τις 5 Αυγούστου. Οι πληροφορίες του enwsi.gr θέλουν τις διαδικασίες και σε αυτό το κομμάτι, επιτέλους να κινούνται και την «Ένωση» να μην μπλέκει άλλο, στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, που την έχουν ήδη καθυστερήσει αρκετά. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, το Κ.Σ.Α. θα συνεδριάσει ξανά στις 26 Οκτωβρίου, με το θέμα του φακέλου της ΑΕΚ, να βρίσκεται μέσα στην ατζέντα!

Κάτι που βεβαίως δείχνει πως οι επαφές που έχουν γίνει εδώ και καιρό και συνεχίζονται ακόμα, μεταξύ της ΑΕΚ και της Πολιτείας, έχουν φέρει αποτέλεσμα, με τον «Δικέφαλο» να έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία, αναφορικά με το πρότζεκτ του γηπέδου. Όλα δείχνουν λοιπόν, πως στο τέλος του μήνα η ΑΕΚ θα κλείσει και αυτό το κεφάλαιο, λαμβάνοντας την Αρχιτεκτονική Μελέτη, από την αρμόδια Επιτροπή και μπαίνοντας πλέον στην… γλυκιά αναμονή, της έκδοσης της άδειας. Που θα έρθει με την υπογραφή του ΥΠΕΝ, μόλις ολοκληρωθούν και οι τελικές, αλλά απαραίτητες, διαδικασίες. Με αυτή της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής, να αποτελεί αναμφίβολα την σημαντικότερη.

Εγκρίνεται (και) η Μελέτης της υπογειοποίησης!

Πέρα από τις διαδικασίες που αφορούν στην έκδοση της άδειας, η ΑΕΚ «τρέχει» και αυτές που σχετίζονται με την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενός τμήματος της Φωκών. Ένα ζήτημα απαραίτητο για την λειτουργικότητα του γηπέδου, το οποίο «περνά» αποκλειστικά από την Περιφέρεια.

Και εκεί, φαίνεται πως οι εξελίξεις… τρέχουν, μιας και οι πληροφορίες του enwsi.gr αναφέρουν πως η Μελέτη της υπογειοποίησης, βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης, με την Περιφέρεια να ανάβει το «πράσινο φως», για να ξεκινήσουν οι εργασίες! Μάλιστα, για αυτό ακριβώς το ζήτημα, τη Δευτέρα υπήρξε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων που χειρίζονται το πρότζεκτ για λογαριασμό της ΑΕΚ με υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας. Όπου εκεί συζητήθηκαν τα πάντα και η Περιφέρεια διαμήνυσε στην πλευρά της ΑΕΚ, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το ζήτημα αυτό θα τελειώσει οριστικά. Με την Μελέτη του έργου να εγκρίνεται και να δρομολογούνται οι εξελίξεις, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, παράλληλα με αυτές για την κατασκευή του γηπέδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X