Ή τον στηρίζεις ή το τελειώνεις

Ή τον στηρίζεις ή το τελειώνεις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Τιμούρ Κετσπάγια με τους Μπάγεβιτς και Μαϊστόροβιτς στα γραφεία της ΠΑΕ. Ποιο είναι αυτό; Δεν πάρθηκε η παραμικρή απόφαση. Ούτε ως προς την παραμονή του Γεωργιανού στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ούτε ως προς την απομάκρυνσή του, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παραμένει ένα …καζάνι που βράζει και ουδείς μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Θα πει κάποιος ότι επίσημα απ’ τη διοίκηση δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης του προπονητή, άρα δεν υπήρχε και λόγος να ανακοινώσει ότι συνεχίζουν κανονικά. Λάθος. Αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο, ή δεν θα γινόταν η συγκεκριμένη συνάντηση, ή αν γινόταν θα περνούσε στο …ντούκου όπως και όλες όσες έχουν προηγηθεί (και είναι αρκετές). Γιατί δεν βγήκαν ποτέ προς τα έξω όλες οι συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του προπονητή, του εκτελεστικού διευθυντή και του τεχνικού διευθυντή; Μα επειδή ήταν καθιερωμένες και απολύτως λογικό να συμβούν για να συζητηθεί η αγωνιστική εικόνα και πορεία της ομάδας. Τώρα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, γι’ αυτό άλλωστε και απ’ την ΠΑΕ “επέτρεψαν” ανεπίσημα να δημοσιοποιηθεί η συγκεκριμένη συνάντηση.

Ο Κετσπάγια ήταν απολύτως λογικό, κατά την έξοδό του να τονίσει ότι “συνεχίζουμε κανονικά”, αφού δεν τέθηκε καν ζήτημα διακοπής της συνεργασίας του με την ομάδα. Η διοίκηση όμως από τη στιγμή που αφουγκράζεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα όφειλε να έχει τελειώσει το θέμα. Είτε απ’ τη μία πλευρά είτε απ’ την άλλη. Μόνο έτσι διώχνεις τα …σύννεφα και προχωράς. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Αν όντως πάρθηκε η απόφαση να παραμείνει ο Τιμούρ Κετσπάγια στη θέση του τότε η ΠΑΕ οφείλει να τον ισχυροποιήσει και να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία, στην προπονητολογία και στις μουρμούρες του κόσμου. Μόνο έτσι θα μπορέσει να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και τα αποδυτήρια.

Αντίθετα αν στη διοίκηση έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή τότε οφείλουν να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα. Για δύο λόγους. Πρώτον για να μη χαθεί χρόνος, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή του πρωταθλήματος και δεύτερον από σεβασμό στο πρόσωπο του Κετσπάγια, ο οποίος απ’ την πλευρά του έχει σεβαστεί και τιμήσει τη φανέλα της ομάδας. Άσχετα με το αν έκανε λάθη με τις αποφάσεις που πήρε, ή ανεξάρτητα απ’ αν τον εκτιμά κάποιος προπονητικά.

Με την τακτική του “δεν λέω τίποτα, τα αφήνω όλα στο φλου, δεν διαψεύδω και δεν επιβεβαιώνω”, μοναδική χαμένη της ιστορίας θα βγει η ίδια η ομάδα γιατί η μουρμούρα δεν θα σταματήσει ποτέ κι αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει πρώτα απ’ όλα τους ποδοσφαιριστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X