Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα (VIDEO)

Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη 15η εκτός έδρας νίκη της σε ματς πρωταθλήματος θα αναζητήσει αύριο η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού. Από τις 14 προηγούμενες η κάθε μία έχει ξεχωριστή σημασία, ωστόσο σίγουρα ξεχωρίζει το «διπλό»-πρωταθλήματοςς του 1989, η επική ανατροπή με τον «υδραυλικό» στις αρχές του 2010, το «διπλό» του 1997 με το μαγικό τσίμπημα του Ντέμη Νικολαΐδη, όπως και αυτό του 1994 με το τέρμα του Κετσπάγια.

«Μαγεία» Σκόκο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2010 για την ΑΕΚ. Στις 6 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής η Ένωση, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ οφσάιντ, γύρισε την εις βάρος της κατάσταση με δύο εκπληκτικά τέρματα του Νάτσο Σκόκο. Ιδιαιτέρως το δεύτερο χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, τόσο για την έμπνευση του Αργεντινού, όσο και για την εκτέλεση.

Τον… ξέρανε ο Λάκης

Με τέρμα λίγο πριν το φινάλε του ματς η ΑΕΚ πήρε άλλο ένα σπουδαίο «διπλό» επί του Ολυμπιακού στις 14 Μαρτίου του 2004, επικρατώντας μέσα στη Ριζούπολη με 1-0. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα, πριν ο Λάκης σε μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 84’ πλασάρει εύστοχα τον Γιάννου και δώσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.

Πάρτους κάτω στο φινάλε

Το ιδανικό φινάλε ζήσαμε στις 9 Μαρτίου του 2003. Η ΑΕΚ φιλοξενούταν από τους «ερυθρόλευκους» στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Ο «Δικέφαλος» με τον συνήθη ύποπτο Ντέμη Νικολαΐδη άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά στο 33’, με τον Γιαννακόπουλο να φέρνει το ματς στα ίσια στο 70’ με προβολή. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας ο Κατσουράνης με ένα ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής στο φινάλε έκανε το 2-1 αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους Πειραιώτες.

Ο «Άτμα» τα έβγαλε, ο Ντέμης το έβαλε

Βρισκόμαστε στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος για τη σεζόν 1997-1998, όταν και διεξήχθη ένα ματς που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες όλων. Ο Ολυμπιακός, στις 22 Σεπτεμβρίου υποδεχόταν την ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν από την αρχή την Ένωση που είχε την τύχη να έχει σε σπουδαία βραδιά τον Ηλία Ατματσίδη που κρατούσε το «μηδέν» με νύχια και με δόντια. Στο 52’ έγινε η κίνηση από τον Ντουμιτρίου που έμελε να αλλάξει την ιστορία. Ο Ντέμης Νικολαΐδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κωστή και οκτώ λεπτά αργότερα με μία μαγική ενέργεια, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Σαβέβσκι , άνοιξε το σκορ διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 0-1 στέλνοντας στα ουράνια τους χιλιάδες οπαδούς που βρίσκονταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Το «κάρφωσε» ο Τιμούρ

Αύριο θα μπει στο «Καραϊσκάκης» ως προπονητής της ΑΕΚ, ωστόσο έχει πανηγυρίσει με τον καλύτερο τρόπο στο συγκεκριμένο γήπεδο και ως παίκτης της. Στις 19 Νοεμβρίου 1994 ο Γεωργιανός με τέρμα στο 38’ «άλωσε» το φαληρικό στάδιο, σε ένα ματς όπου τα παρατράγουδα με τις ενέργειες παικτών του Ολυμπιακού δεν έλειψαν.

Ο πιο μάγκικος τίτλος

7 Μαΐου 1989, μία ημερομηνία που έχει γραφτεί στην ιστορία. Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με τους «ερυθρόλευκους» να φαντάζονται πως έχουν μπροστά τους ένα εύκολο ματς που θα κερδίσουν και με πολλά γκολ. Όμως ο Καραγκιοζόπουλος είχε άλλη άποψη. Στο 83’ «σκότωσε» τον Ταληκριάδη χαρίζοντας τον πιο μάγκικο ίσως τίτλο της ιστορίας της με τη φιέστα να λαμβάνει χώρα δύο εβδομάδες αργότερα στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

[ads1]

Και καλή Πρωτοχρονιά

Χαρούμενη Πρωτοχρονιά έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ το 1985, χάρις στον Θωμά Μαύρο. Στις 30 Δεκεμβρίου του 1984 η Ένωση αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική. Ο «Δικέφαλος» ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού με την υπεροχή του να καρποφορεί στο 77’ με τον σπουδαίο αυτόν επιθετικό.

Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Η σεζόν 1977-1978 ολοκληρώθηκε ιδανικά με την κατάκτηση του νταμπλ. Και η επόμενη σεζόν όμως ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο με την ΑΕΚ να δείχνει το τι θα επακολουθήσει από την 3η αγωνιστική. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1978 αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό παίρνοντας ένα σπουδαίο «διπλό» με το τέρμα του Μπάγεβιτς στο 21’.

Ο Παπαϊωάννου πήρε το… όπλο του

Αρχές Νοεμβρίου του 1975 και Ένωση αντιμετωπίζει στο Φάληρο τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 χάρις σε ισάριθμα τέρματα του Μίμη Παπαϊωάννου στο δεύτερο ημίχρονο.

Απλά ανώτερη

Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια διεξήχθη στις 27 Οκτωβρίου 1968 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική με τον «Δικέφαλο» να επικρατεί με 3-2 χάρις στα τέρματα των Νικολαΐδη (13’), Καραφέσκου (45’) και Παπαϊωάννου (78’). Για τους «ερυθρόλευκους» και τα δύο τέρματα σημείωσε ο Σιδέρης (30’, 62’).

Τον υπέταξε

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1967 η ΑΕΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος η Ένωση επικράτησε με 4-1 με τα τέρματα των Πομώνη (8’), Παπαϊωάννου (55’,70’) και Καραφέσκου (78’). Ο Γιούτσος (19’) είχε φέρει προσωρινά το ματς στα ίσια.

Το έφερε… τούμπα

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στις 7 Απριλίου του 1965 από το τέρμα του Παπάζογλου στο 29’, εν τούτοις στην επανάληψη κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση. Τα τέρματα του επικού «διπλού» σημείωσαν οι Παπαγεωργίου και Παπαϊωάννου.

Άνετο πέρασμα

Βρισκόμαστε στις 23 Δεκεμβρίου του 1962 και η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό για τη 13η αγωνιστική. Το πέρασμα από το Φάληρο ήταν άνετο με τον Τσαχουρίδη να ανοίγει το σκορ στο 29’. Λίγο πριν το ημίχρονο ο Πολυχρονίου με αυτογκόλ έκανε το 2-0, με τον Παπαϊωάννου στην επανάληψη να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Πολυχρονίου.

Όλα τότε ξεκίνησαν

Τα πάντα ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου του 1960. Η ΑΕΚ σημείωσε το πρώτο της «διπλό» επικρατώντας με 1-0 με τέρμα του Σταματιάδη διατηρώντας την στην κορυφή του πρωταθλήματος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X