Λαρεντζάκης στο enwsi.gr: «Καλαθομηχανή ο Ντίξον, στόχος μας το Κύπελλο»

Λαρεντζάκης στο enwsi.gr: «Καλαθομηχανή ο Ντίξον, στόχος μας το Κύπελλο»
Photo Credits: INTIME

Το φιλικό κόντρα στην Γαλατασαράι είχε… λίγο απ’ όλα για την ΑΕΚ. Η Ένωση έδειξε και πολύ θετικά στοιχεία, αλλά και πολύ άσχημη εικόνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε που το παιχνίδι έγινε… ντέρμπι και χρειάστηκε ο από μηχανής… Ντίξον για να έρθει η νίκη με 96-95.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έβγαλε ενέργεια εντός παρκέ και έδωσε στοιχεία τα οποία ήθελε να δει ο Γιούρι Ζντοβτς. Ο «Λάρυ» είναι ένα από τα βασικά «όπλα» της νέας ΑΕΚ και κάθε παιχνίδι που κυλά μπαίνει όλο και περισσότερο στις… απαιτήσεις του ρόλου του. Αυτή τη φορά φρόντισε να κάνει -και με το παραπάνω- τη δουλειά στην άμυνα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο χρόνο.

Το enwsi.gr τον συνάντησε έξω από τα αποδυτήρια του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και εκείνος δεν αρνήθηκε να μιλήσει για την εικόνα της ομάδας κόντρα στην «τσιμ μπομ», στάθηκε στο μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη η νέα ΑΕΚ, ενώ εξήγησε και τα αίτια των εξαιρετικών εμφανίσεων του Μάικλ Ντίξον, που έχει… ντυθεί ηγέτης στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας.

Αρχικά, ο Έλληνας γκαρντ μίλησε για την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα, στην οποία η Ένωση πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όμως η συνέχεια μόνο ανάλογη δεν ήταν. «Η αλήθεια είναι πως όταν παίζεις με την Γαλατασαράι, που έχει κατακτήσει το Eurocup και προηγείσαι 20 πόντους στο ημίχρονο, αυτόματα ο παίκτης χαλαρώνει λίγο. Κακώς!», παραδέχτηκε, για να συμπληρώσει στη συνέχεια. «Ο κόουτς μας το είχε πει στα αποδυτήρια να μην χαλαρώσουμε γιατί η Γαλατασαράι θα αντιδρούσε. Ο κόουτς Αταμάν τους είχε βάλει τις φωνές. Οπότε, δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι και γύρισε το παιχνίδι. Στο τέλος, όμως, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ με τον Μάικλ και κερδίσαμε».

Παρά το γεγονός πως το τρίποντο του Κοκσάλ έφερε σε θέση οδηγού την Γαλατά, η νίκη ήρθε. Και όλα αυτά με την ΑΕΚ να δείνει χαρακτήρα. «Χαμένο δεν πιστέψαμε ποτέ πως ήταν αυτό το παιχνίδι. Όταν βάζεις τέτοια μεγάλα σουτ για να νικήσει, υπάρχει αυτοπεποίθηση, αλλά και ένας ηγέτης στην ομάδα που θα πάρει τις κρίσιμες μπάλες. Και όπως φαίνεται θα είναι και στα υπόλοιπα παιχνίδια σε αυτή την κατάσταση«.

Το πρόσωπο του φιλικού ήταν ο Μάικλ Ντίξον, για τον οποίο ο «Λάρυ» είχε να πει τα καλύτερα. «Ο τύπος είναι… καλαθομηχανή! Είχα συμπαίκτη και τον Μάικ Τζέιμς στον Κολοσσό Ρόδου. Είναι τέτοιου επιπέδου παίκτης και μπορεί να βάλει με κάθε τρόπο τη μπάλα στο καλάθι στο ένας εναντίον ενός. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι πως δουλεύει, βοηθάει στην προπόνηση και είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Πλέον η ΑΕΚ έχει στον ορίζοντα τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ένα παιχνίδι το οποίο περιμένουν άπαντες πως και πως. «Εννοείται σκεφτόμαστε το κύπελλο. Όλους τους στόχους τους έχουμε στο μυαλό μας. Εάν έχουμε μια καλή κλήρωση και όπως τα προηγούμενα χρόνια παίξουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μεταξύ τους, μετά είναι ένα παιχνίδι για τον τελικό. Τα παίζεις όλα για όλα, δίνεις το 120% για να έρθει ένα Κύπελλο πάλι στην ΑΕΚ», ήταν τα λόγια του, ενώ για το εάν προτιμά κάποια ομάδα εκ των Κόροιβου και Προμηθέα έθεσε την δική του εκδοχή. «Δεν ξέρω τις ομάδες. Θα προτιμούσα πάντως να παίξουμε με τον Προμηθέα, λόγω και του Ζήση (Σαρικόπουλος), που είμαστε φίλοι, μπας και παίξουμε αντίπαλοι. Αλλά δεν έχω δει ακόμα τις ομάδες».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου. «Κόντρα στην Γαλατασαράι ήταν περισσότερος. Είναι θετικό αυτό για εμάς. Θέλουμε, όμως, περισσότερους φιλάθλους στο πλευρό μας. Στο ποδόσφαιρο που είχα πάει είχα δει 20.000 κόσμο και στο μπάσκετ μόλις 2.000. Αυτό δεν είναι όμορφο και για τον ίδιο τον αθλητή, αλλά πιστεύουμε πως στα επίσημα θα έχουμε την στήριξη του κόσμου».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X