Βασιλειάδης στο enwsi.gr: «Έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο για το τελευταίο σουτ...»

Βασιλειάδης στο enwsi.gr: «Έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο για το τελευταίο σουτ...»
Photo Credits: INTIME

Το φιλικό-πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ, απέναντι στην Γαλατασαράι θα το θυμούνται για καιρό οι φίλοι της ομάδας. Κάτι το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, το καλύτερο της Ένωσης στα φιλικά προετοιμασίας, κάτι το συγκλονιστικό φινάλε, κάτι η μεγάλη εμφάνιση του Ντίξον, κάνουν το… μείγμα «εκρηκτικό».

Όλα αυτά με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 96-95 και να δείχνει χαρακτήρα όταν η αναμέτρηση έφευγε από τα χέρια της. Βέβαια, βοήθησε σε αυτό και ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος αν και δεν βρέθηκε στη μέρα του, κόντρα στην «τσιμ μπομ», φρόντισε να δώσει λύσεις, αλλά και ένα σπουδαίο highlight, όπως ήταν το τρίποντο που πέτυχε στη λήξη της τρίτης περιόδου, όπου διαμόρφωσε το 70-52.

Ο «Βάσκος», ο οποίος έκλεψε την παράσταση με το… μουστάκι του, μίλησε στο enwsi.gr, μετά το τέλος του φιλικού με την τουρκική ομάδα και στάθηκε στην άμυνα του συνόλου, η οποία χρήζει βελτίωσης, εξήγησε τους λόγους που χάθηκε η διαφορά στα τελευταία λεπτά, στάθηκε στην παρουσία παικτών που μπορούν να πάρουν την ευθύνη του τελευταίου σουτ, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του πως όταν έρθουν τα επίσημα παιχνίδια, θα μπουν και τα σουτ!

Η κουβέντα ξεκίνησε με τον «Βάσκο« να αναφέρεται στην… ματσάρα που έγινε στο ΟΑΚΑ. «Ματσάρα θα ήταν αν κερδίζαμε και όσο εύκολα προηγούμασταν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα», δήλωσε, για να προσθέσει πως «υπάρχει κάποιος προβληματισμός στο ότι χάνουμε πολύ εύκολα τις διαφορές μας, ενώ δεν θα έπρεπε. Κατά τ’ άλλα η ομάδα δείχνει πως στην επίθεση είναι πολύ καλά. Βρίσκει πολλά σουτ και στη μέρα της βάζει 100 πόντους, εάν είμαστε εύστοχοι. Το θέμα είναι η άμυνα και αυτό μας προβληματίζει και νομίω πως πρέπει να την βελτιώσουμε πάρα πολύ γρήγορα».

Παρά την διψήφια διαφορά που διατηρούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ΑΕΚ κινδύνεψε να ηττηθεί και όπως εξηγεί ο διεθνής άσος «χαλαρώσαμε, όπως γίνεται σε όλα τα παιχνίδια στα οποία παίρνουμε διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Και η ομάδα της Γαλατασαράι είναι ομάδα Ευρωλίγκα, ασχέτως εάν είχε κάποιες απουσίες και εάν κάποιοι παίκτες ξεκουράστηκαν. Μπορούσαν να βρουν πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Σμιθ έπαιζε ένας εναντίον ενός και δεν έπρεπε να τον παίξουμε άμυνα τόσο κοντά, γιατί ήταν εύκολο να μας βάλει καλάθια. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα και να πάρουμε πιο εύκολα τη νίκη».

Το παιχνίδι «στράβωσε» στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη. Και αυτό είχε τη σημασία του για το ψυχολογικό κομμάτι. «Είναι σημαντικό πως βρήκαμε τον δρόμο προς το καλάθι. Θα υπάρχουν πολλά τέτοια παιχνίδια μέσα στη χρονιά και θα πρέπει να έχεις το τελευταίο σουτ και να το βάλεις. Κι εμείς νομίζω πως έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο!», ήταν η τοποθέτησή του.

Η κουβέντα στράφηκε στον Μάικλ Ντίξον, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Σιγά σιγά βρίσκει και αυτός τον ρόλο του στην ομάδα. Είναι περισσότερο σκόρερ. Όταν θα τον… μάθουν θα «πέφτουν» πολλοί παίκτες επάνω του. Έχει πάρα πολύ καλή πάσα, ασχέτως τα λάθη που έκανε κόντρα στην Γαλατασαράι, αυτό δεν μας προβληματίζει. Είμαστε σίγουροι πως θα βρίσκει τους ελεύθερους παίκτες και εμείς, από την πλευρά μας, θα σκοράρουμε».

Κλείνοντας, μίλησε και για τον δικό του ρόλο στην ομάδα«Το θέμα είναι τα ελεύθερα σουτ που έχω να τα βάζω! Κάνω τον σταυρό μου που έβαλα τέτοιο σουτ σαν αυτό της τρίτης περιόδου (γελάει)», είπε, για να παραδεχτεί στη συνέχεια πως «ήμουν άστοχος και σε αυτό το φιλικό, αλλά και στο προηγούμενο με την Ουσάκ. Το θέμα είναι να τα βάλω στα επίσημα παιχνίδια. Αυτά τα σουτ είναι αυτά που πρέπει να βάζω και θα τα βάζω. Είναι θέμα προπόνησης και ρυθμού».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X