H ΑΕΚ στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

H ΑΕΚ στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χρώμα ΑΕΚ είχε το βράδυ του Σαββάτου η ιστορική τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου, του πρώτου ορθόδοξου Μητροπολίτη της πόλης μετά τον μάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης το 1922. Η παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Ευάγγελου Ασλανίδη, οι αναφορές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ΑΕΚ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και τα χρώματα του συλλόγου που έφεραν στο χώρο της τελετής κάποιοι από τους πιστούς που έζησαν το μεγάλο αυτό γεγονός, έδωσαν έναν έντονο «κιτρινόμαυρο» τόνο.

Η τελετή ενθρόνισης έγινε στον ιερό ναό Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, στη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που έχει μείνει σε ολη την περιοχή. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ απηύθυνε χαιρετισμό αργότερα στο ξενοδοχειο, όπου δεξιώθηκε τους καλεσμένους ο νέος Μητροπολίτης. Του ευχήθηκε καλή επιτυχια στα νέα του καθήκοντα και είπε ακόμα οτι αποτελεί ιστορική στιγμή αυτό που συμβαίνει για την ΑΕΚ, διότι «ο νέος Μητροπολίτης θα λειτουργήσει και πάλι στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας».

Ο Ευάγγελος Ασλανίδης στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

«Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχη, Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Σμύρνης.

Αποτελεί ιστορική τιμή για την ΑΕΚ η παρουσία και η εκπροσώπηση του συλλόγου μας στην ενθρόνισή σας στην ιστορική και νευραλγική Μητρόπολη Σμύρνης, στη δεύτερη τη τάξει πόλη της αυτοκρατορίας, που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και που σήμερα αποτελεί πόλη της Τουρκίας.

Αποτελεί τιμή για τον σύλλογο στον οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω ότι πλέον θα λειτουργείτε στην πόλη των προγόνων μας, σε μία από τις πόλεις από τα ματωμένα χώματα της οποίας ξεκίνησε η διαδρομή των ιδρυτών μας μετά τη σφαγή και τον πόνο στην προκυμαία της μαρτυρικής Σμύρνης.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Βαρθολομαίε, σας εύχομαι με ταπεινότητα καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα ως Ποιμενάρχης Σμύρνης. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχετε στην ιστορική σας αποστολή όπως μέχρι σήμερα έχετε επιτύχει όπου κληθήκατε να διακονήσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Σας παραδίδω αυτό το ταπεινό δώρο από την ΑΕΚ επ’ ευκαιρία της ενθρονίσεώς σας.

Αξιος!»

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στράφηκε προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και του είπε: «Όπως έχετε πει και εσείς, οι ιδέες δεν αποθνήσκουν ποτέ». Ο Πατριάρχης τον αγκάλιασε και του ζήτησε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του σε ολόκληρη τη διοίκηση του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έκανε σημαντικές επαφές με όλους σχεδόν τους εκπροσώπους από Ελλάδα, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης ήταν ένα μεγάλο γεγονός, για το οποίο συνέρευσε στην πόλη πλήθος κόσμου απόι την Ελλάδα. Περίπου 25 Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλλάδας εκπροσωπήθηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X