Τώρα θα φανεί το "βάθος"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν η χειρότερη δυνατή στιγμή για την ψυχολογία της ομάδας. Δεν είναι μόνο ότι η ΑΕΚ χάνει τον αρχηγό της κι ένας απ’ τους κορυφαίους παίκτες της μέχρι στιγμής, αλλά αυτό που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση είναι ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα στερηθεί την παρουσία του στο Γ. Καραϊσκάκης. Είμαι βέβαιος ότι ο Μάνταλος επειδή είναι δυνατός χαρακτήρας και το απέδειξε άλλωστε σε πολύ πιο δύσκολη στιγμή που έχει βιώσει στην καριέρα του, θα κάνει τα πάντα για να μπει στο πούλμαν που θα πάει στο Φάληρο τη μεθεπόμενη Κυριακή. Μόνο εύκολο δεν είναι αν και πολλές φορές είναι καλύτερα να μην πιέζουμε τις καταστάσεις.

Η ΑΕΚ και κατ’ επέκταση ο Κετσπάγια οφείλουν πλέον να βρουν λύση για την απουσία του αρχηγού, έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Επιλογές υπάρχουν και τώρα είναι η πρώτη φορά – νωρίς νωρίς είναι αλήθεια – που θα κριθεί στην πράξη αν τελικά το καλοκαίρι έγιναν οι σωστές κινήσεις ώστε να υπάρχει ένα επαρκές ρόστερ στα χέρια του προπονητή. Απάντηση άλλωστε στο συγκεκριμένο ερώτημα δίνεται μόνο σε τέτοιες στιγμές.

Για μένα φέτος, στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας υπάρχει το “βάθος” που απαιτείται ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Μάνταλος. Τόσο ο Μπακασέτας, όσο ο Λάζαρος, ή ο Βάργκας είναι παίκτες που έχουν την ικανότητα να σταθούν επάξια στη συγκεκριμένη θέση, πίσω από τον σέντερ φορ. Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη, απλώς το βέβαιο είναι ότι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές διαθέτουν τα χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν.

Το καλοκαίρι αν και υπήρξε καθυστέρηση στην ενίσχυση του ρόστερ, έγιναν οι κινήσεις που έπρεπε και ο Κετσπάγια δεν μπορεί να αισθάνεται “ξεκρέμαστος” πριν το Φάληρο. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι η απουσία του Μάνταλου δεν είναι σημαντική. Το αντίθετο. Με την αγωνιστική του εικόνα, ο αρχηγός είχε πείσει τους πάντες ότι είναι βασικός και αναντικατάστατος, αλλά σε τέτοιες περιπτώσσεις όλοι περιμένουν τη δική τους ευκαιρία και η ΑΕΚ ενδεχομένως να βγει κερδισμένη απ’ τη δίψα που έχουν όλοι οι παίκτες για να αγωνιστούν σε ένα ντέρμπι.

Που υστερεί η Ένωση; Στην μια επιπλέον επιλογή από τον πάγκο. Αποδυναμώνεται το ρόστερ, άρα λιγοστεύουν οι ποιοτικές λύσεις για τον άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Εκτός κι αν ο Μάνταλος διαψεύσει τους πάντες και την τελευταία στιγμή φωνάξει “παρών”…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X