Ανέστης: «Μηδέν στην άμυνα, γκολ και… πρωτάθλημα»

Ανέστης: «Μηδέν στην άμυνα, γκολ και… πρωτάθλημα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιάννης Ανέστης είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται κάτω από τα δοκάρια ο Τιμούρ Κετσπάγιακ και ο άνθρωπος που… φυλά την ΑΕΚ. Χθες η Ενωση κράτησε το μηδέν και η ομάδα έκανε το 2Χ2 στην Super League.

Μιλώντας στη NOVA ο Ανέστης τόνισε ότι η ΑΕΚ με μηδέν στην άμυνα και γκολ στην επίθεση, θα προχωρήσει για την κατάκτηση του τίτλο.

Αναλυτικά:

Για το ματς με την Βέροια: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που διπλασιάσαμε τις νίκες μας. Φέτος ήταν καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το περσινό ματς, σκοράραμε νωρίς με πολύ ωραίο γκολ του Μπακασέτα. Συνεχίσαμε να πιέζουμε, αλλά τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 86′, κλειδώσαμε τη νίκη και συνεχίζουμε».

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε βασικός: «Νιώθω πολύ καλά, με πιστεύει ο προπονητής, θα συνεχίσω να δουλεύω για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το ξεκίνημα της σεζόν: «Φέτος είμαστε πιο ήρεμοι, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή του καλοκαιριού».

Για το αν άλλαξε κάτι στις εμφανίσεις του μετά το περσινό λάθος με τον Λεβαδειακό: «Το λάθος με τον Λεβαδειακό πέρσι με βοήθησε, ήταν σαν να πάτησα ένα κουμπί από εκεί και πέρα έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου μέσα στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει Έλληνας στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: «Είναι φαινόμενο των καιρών. Κανονικά πρέπει να στηρίζουμε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, να δίνουμε ευκαιρίες. Πρέπει να υπάρξει ελληνοποίηση. Οι ομάδες θα κερδίσουν πολλά πράγματα από τους Έλληνες».

Για το αν τα ευρωπαϊκά ματς θα παίξουν ρόλο στη μάχη του τίτλου: «Νομίζω θα επηρεάσει την κούραση των παικτών, ειδικά για τους βασικούς. Αυτό είναι καλό για μας, αν και θα θέλαμε να παίζαμε στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα ο καλύτερος θα πάρει τον τίτλο. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στο ΟΑΚΑ με την Σεντ Ετιέν θα φτάναμε κι εμείς στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Για τους Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι: «Είναι μεγάλοι παίκτες, έχουν κάνει μεγάλη καριέρα, ο Τσιγκρίνσκι έχει παίξει Μπαρτσελόνα και έχει πάρει Γιουρόπα Λιγκ, ο Λέσκοτ πρωτάθλημα με τη Σίτι. Είμαι χαρούμενος που είναι στην ομάδα, με βοηθούν πολύ στην αμυντική γραμμή και εύχομαι να είναι υγιείς για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το τι τους είπε ο Κετσπάγια για το χθεσινό ματς: «Ότι πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις καλύτερα, είχαμε και ατυχία χθες. Πρέπει να δουλεύουμε στην προπόνηση. Τα ακούσαμε στο γήπεδο, μετά ο Κετσπάγια ήταν πιο ήρεμος».

Για τα λάθη των τερματοφυλάκων, με αφορμή το χθεσινό πρώτο γκολ της ΑΕΚ στην Βέροια: «Κατά 100% είναι γκολ αν κάνεις λάθος. Αν είναι αμυντικοί πίσω σου πρέπει να σε σώσουν, αλλά από εκεί και πέρα έχεις μόνο την γραμμή και τα δίχτυα. Το φάουλ στο 0-1 ήταν δουλεμένο, έσκυψε ο Γιόχανσον και η μπάλα πέρασε και κατέληξε στα δίχτυα. Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη, κανείς δεν θυμούνται δέκα καλά, αλλά μόνο το λάθος που θα κάνεις».

Για τα ινδάλματά του: «Από μικρός είχα τον Κασίγιας, μου άρεσε από το 1999 και την Ρεάλ, έπαιξε πρώτη φορά 17 ετών. Τα τελευταία χρόνια μου αρέσει πολύ ο Κουρτουά, μου ταιριάζει το στυλ του. Αλλά ο Μπουφόν είναι ο top τερματοφύλακας. Μακάρι να είμαι υγιής και να παίζω έως τα 40. Με μία καλή συντήρηση στις προπονήσεις γίνεται».

Για τον Πανιώνιο: «Έδειξε από πέρσι ότι είναι μία συμμαζεμένη ομάδα, μία οικογένεια. Έχει κάνει το δύο στα δύο, θα συνεχίσει έτσι και μακάρι να είναι στην πεντάδα. Έχει πολύ καλά παιδιά. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν βάζουν τα Ελληνόπουλα, στον Πανιώνιο επτά στους έντεκα είναι Έλληνες. Ο Πανιώνιος κάθε χρόνο βγάζει 2-3 ταλέντα, τα πουλάει στις μεγάλες ομάδες και συντηρείται».

Για το αν ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει καλή σεζόν όπως πέρσι: «Έχει μεγαλύτερο βάθος, ήρθαν πάρα πολύ καλοί παίκτες όπως οι Ολαϊτάν, Μπεν και ο Φούντας που ξαναγύρισε. Έχει πληθώρα στις αλλαγές και νομίζω ότι θα συνεχίσει καλά. Ο νέος προπονητής δεν έχει αλλάξει την φιλοσοφία, στέκεται στα 6-7 άτομα που έπαιζαν και πέρσι. Επίσης το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό και γι’ αυτό πετυχαίνουν τους στόχους τους».

Για τους Μανούσο, Γιακουμάκη και τον Πλατανιά: «Έχουν αρχίσει καλά, μακάρι να είναι υγιείς και να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα τους και τον εαυτό τους. Ο Πλατανιάς έχει τον ίδιο προπονητή τον τελευταίο χρόνο, δουλεύει με τον ίδιο κορμό και έκανε κάποιες προσθήκες. Έκανε καλό ξεκίνημα και μακάρι να συνεχίσει έτσι».

Για τον Λεβαδειακό: «Εκτός έδρας αν βάζεις δύο γκολ πρέπει να κερδίζεις, αλλά όταν έχεις δεχτεί τρία γκολ στην αρχή είναι δύσκολο να το γυρίσεις».

Για τον Μπεργκ: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, μπορεί να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο».

Για τους δικούς του στόχους: «Να συνεχίσω να αγωνίζομαι βασικός, να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και αν μπορώ να δεχτώ μία κλήση στην Εθνική»

Για τον κόσμο της ΑΕΚ και αν του ασκεί πίεση για τίτλο: «Κάθε χρόνο όταν πετυχαίνεις έναν στόχο στοχεύεις για παραπάνω την επόμενη χρονιά. Πέρσι πήραμε το Κύπελλο, το θέλουμε ξανά φέτος και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα ως το τέλος. Πρέπει να παίρνουμε τους τρεις πόντους και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει πρώτα να κρατάμε το μηδέν, όποτε μπορούμε να σκοράρουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι με τον Ολυμπιακό, πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι για να κατακτήσουμε κι εκεί τη νίκη. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια ευθεία, όποιος είναι καλύτερος, πιο συγκεντρωμένος και παίρνει τις νίκες θα πάρει τον τίτλο».

Για το τι απαιτείται για την κατάκτηση του τίτλου: «Το πρωτάθλημα το παίρνεις όταν είσαι συγκεντρωμένος και δεν κάνεις λάθη γρήγορα. Όποιος κάνει τις πιο πολλές νίκες και τα πιο λίγα λάθη θα το πάρει».

Για το αν περίμενε όταν πήγαινε στην ΑΕΚ ότι θα διεκδικούσε τον τίτλο ως βασικός: «Το περίμενα και το πίστευα ότι η ΑΕΚ θα επέστρεφε και ο τίτλος θα ήταν ο στόχος της. Πίστευα ότι θα ήμουν βασικός και γι’ αυτό δούλευα».

Για τους νεοαποκτηθέντες της ΑΕΚ: «Όλοι έχουν την δική τους προσωπικότητα και την βγάζουν στην προπόνηση και το παιχνίδι, δεν θέλω να πω για κανέναν ξεχωριστά. Μακάρι ο Αλμέιδα να επιστρέψει δυνατός και να βοηθήσει την ομάδα».

Για την Κέρκυρα: «Ακόμα είναι αρχή, αλλά με ομάδες που διεκδικούν τους ίδιους στόχους πρέπει να κερδίζεις και ειδικά στην έδρα σου».

Για τον Ντεγκρά και το λάθος του με τον Ηρακλή: «Για μένα ο Ντεγκρά είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Δέχτηκε γκολ από δικό του λάθος, μακάρι να συνεχίσει να αγωνίζεται. Κάθε αθλητής θέλει να πετυχαίνει στόχους μέσα από την δουλειά του και του εύχομαι τα καλύτερα. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ αλλά είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη όπως οι άλλοι. Απλά δεν πρέπει να είναι συνεχόμενα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X