Πέρασε αέρα για την κορυφή

Πέρασε αέρα για την κορυφή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

 

Φανταστείτε και να έπαιζε καλά: πέτυχε δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια, έπαιζε για ένα ημίχρονο δίχως το βαρύ πυροβολικό που λέγεται Αλμέϊδα, έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, με τσαμπουκαλεμένο και ξεκάθαρο τρόπο και διπλασίασε τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 στη Βέροια της τοπικής ομάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο σούπερ Τάσος Μπακασέτας που έκανε όργια και οδήγησε την Ενωση στην πρώτη νίκη, που σφράγισε στο φινάλε ο Βάργκας.

Ο Τιμούρ διατήρησε κατά τα 10/11 την ομάδα που διέλυσε στην πρεμιέρα την Ξάνθη, αντικαθιστώντας μόνο τον Λαμπρόπουλο με τον Σιμόες. Η ΑΕΚ έπαιξε και πάλι με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τους Μπακασέτα, Μάνταλο και Ροντρίγκες (από δεξιά προς τα αριστερά) να κινούνται πίσω από τον Αλμέϊδα. Πάντως, αν και είχε μια ομάδα έμπειρη και ποιοτική, η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο ιδιαίτερα, άφησε χώρους και ελευθερία κινήσεων στην Βέροια.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν είχε υψηλό βαθμό, με πολλά λάθη και παθητική αντίδραση που επέτρεπε στη Βέροια να φτάνει με χαρακτηριστική ευκολία κοντά στην περιοχή του Ανέστη. Ειδικά από αριστερά η Ενωση έμπαζε και υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου ο Ντίντακ έβγαινε ένας με έναν με τον Βασιλαντωνόπουλο. Η ΑΕΚ έδειχνε κομμένη στα δύο, αλλά τουλάχιστον το μπροστά κομμάτι έκανε τρομερά πράγματα.

Ο Πατίτο χόρεψε την άμυνα της Βέροιας και σέρβιρε μαγικά στον Μάνταλο, αλλά ο αρχηγός από υπερβολική σιγουριά έχασε απίστευτο τετ α τετ στον 13’ (ούτε ο Αλμέϊδα μπόρεσε να τελειώσει τη φάση). Ωστόσο, λίγο μετά ο Μπακασέτας όπλισε τα μαγικά του πόδια και με ένα απίστευτο φαλτσαριστό σουτ (τι σουτ, οβίδα ήταν), εκμεταλλεύθηκε και το έξυπνο άδειασμα του τείχους από τον Γιόχανσον και άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ είχε πάρει προβάδισμα, ισορρόπησε το παιχνίδι αναλαμβάνοντας τα ηνία και απειλούσε συχνά πυκνά με κύριο εκφραστή τον Μπακασέτα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν σε τρομερή ψυχολογία μετά το γκολ που πέτυχε και ήταν εκείνος που έκανε όλο το παιχνίδι. Από το 40’ και μετά μάλιστα, ήταν εκείνος που ανέλαβε θέση στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Αλμέϊδα που αποχώρησε λαβωμένος στη μέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι έμεινε με την ίδια εικόνα. Η ΑΕΚ άφηνε κατοχή και γήπεδο στη Βέροια και προσπαθούσε να βρει κάποια διέξοδο όταν οι γηπεδούχοι θα άφηναν κενά. Πράγματι, υπήρξαν αρκετές φάσεις που η Ενωση θα μπορούσε γρήγορα να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη. Μόνο που επικίνδυνη ήταν και η Βέροια, με αποτέλεσμα το ματς να κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Τιμούρ έριξε στο ματς τον Πλατέλλα αντί του Πατίτου, καθώς ο Αργεντινός «κεντούσε» δημιουργικά, αλλά άφηνε πολλά κενά στην άμυνα (και ταυτόχρονη μετάθεση του Βάργκας αριστερά, με τον Ελληνα διεθνή να πηγαίνει δεξιά). Η ΑΕΚ έκλεισε τους διαδρόμους, δεν είχε πια μεγάλα κενά στην άμυνα και έψαχνε τρόπο να φτάσει στο γκολ για να τελειώσει το παιχνίδι. Και αυτό που χρειαζόταν, το έκανε – με μαγικό τρόπο – ο Ρόναλντ Βάργκας, έπειτα από φοβερό πάτημα του Μπακασέτα και διπλή προσπάθεια του Βενεζουελάνου.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (81’ Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μπακασέτας, Μάνταλος, Ροντρίγκες (64’ Πλατέλλας), Αλμέϊδα (41’ Βάργκας)

Βέροια (Α. Βοσνιάδης, 4-2-3-1): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μαραγκός, Ναβαλόφσκι (82’ Βίτι), Αρτσε (71’ Μίλιεβιτς), Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σισίνιο, Σαρπόνγκ (46’ Κάλβο), Καπετάνος

Ο Καλογερόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βάργκας (76’), Ναβαλόφσκι (45’),

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X