Αυτό είναι το ζητούμενο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο “στοίχημα” της φετινής ΑΕΚ, αλλά και του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν η εικόνα που θα εμφανίσει η ομάδα, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ναι μεν ήταν απλώς ένας αγώνας κόντρα σε έναν μικρομεσαίο αντίπαλο, αλλά ως επί το πλείστον οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες. Πόσο μάλλον φέτος που χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας μήνας απ’ την προγραμματισμένη πρώτη σέντρα της σεζόν. Τόσο ο προπονητής της Ένωσης όσο και οι ποδοσφαιριστές πήραν υψηλό βαθμό ετοιμότητας στο ματς με την Ξάνθη, αφού δεν ήταν μόνο το ποσοστό ευστοχίας, αλλά η γενικότερη εμφάνιση για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα που άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Ιδιαίτερα στην επιθετική τετράδα φάνηκε ότι υπάρχει ποιότητα και σε συνδυασμό με την παρουσία των Χριστοδουλόπουλου, Βάργκας, Πλατέλλα, Αραβίδη και Πέκχαρτ, η ΑΕΚ έχει βάθος στο ρόστερ με αρκετές επιλογές παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το δεύτερο “στοίχημα” όμως είναι και το μεγαλύτερο. Καλά και θετικά όσα είδαμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά αν δεν υπάρξει συνέχεια, είναι ως μη γενόμενα. Ο στόχος πλέον του Κετσπάγια θα πρέπει να είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο με διάρκεια. Μια ομάδα που θα μπορεί ακόμα και στην κακή της μέρα να παίρνει το αποτέλεσμα και να προχωράει. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε ματς το ποσοστό ευστοχίας στις τρεις πρώτες τελικές προσπάθειες να είναι 100%, όπως συνέβη με τους Θρακιώτες. Θα υπάρχουν και παιχνίδια που η μπάλα δεν θα μπαίνει με τίποτα στα δίχτυα. Σ’ αυτά πρέπει να υπάρχει το “plan b”. Η ενναλακτική λύση για να βρεθεί τρόπος διάσπασης της αντίπαλης άμυνας. Για παράδειγμα, το παιχνίδι του Σαββάτου η Βέροια αναμένεται να το προσεγγίσει εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που αγωνίστηκε η Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Σε τέτοια ματς θα φανεί αν η ΑΕΚ μπορεί να έχει διάρκεια.

Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο. Εμφανίσεις “φωτοβολίδες” ποτέ στο παρελθόν δεν έφεραν αποτέλεσμα. Μόνο αν ο Κετσπάγια καταφέρει, με τις επιλογές που έχει πλέον στο ρόστερ, να παρουσιάζει σε κάθε αγώνα ένα σύνολο που είτε παίζοντας καλά είτε όχι θα φεύγει με το τρίποντο της νίκης τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X