«Περιφρονεί την έννομη τάξη, να προφυλακιστεί»

Υποδοχή με χειροκροτήματα και «Γεια σου Βαγγέλα» για Μαρινάκη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την παραπομπή Μαρινάκη σε δίκη για τα στημένα προτείνει ο εισαγγελέας εφετών. Γιατί ζητά την κράτησή του στις φυλακές; Για σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων” κατηγορεί τον επιχειρηματία ο εισαγγελέας αποδίδοντάς του παραβίαση του όρου που του έχει τεθεί να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης που έλαβε προ ημερών μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση των στημένων αγώνων που έχει απασχολήσει για καιρό τις δικαστικές αρχές.

Την παραπομπή του προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποίος επίσης προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο δεκάδες άλλοι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση. Παράλληλα ο εισαγγελέας εφετών που μελέτησε το σύνολο της δικογραφίας στην πολυσέλιδη πρόταση του προτείνει να κρατηθεί στις φυλακές σο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς όπως αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες παραβιάζει συστηματικά τον περιοριστικό όρο που του έχει τεθεί από τον ανακριτή για απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα στην εισαγγελική πρόταση μεταξύ άλλων αναφέρονται πράξεις και δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη που κατά την άποψη του εισαγγελέα εφετών καταδεικνύουν την παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί για αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός, τονίζει ότι η εν λόγω συμπεριφορά του επιχειρηματία ” μαρτυρεί σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως εκ μέρους του που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων”.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά να δικαστούν δεκάδες κατηγορούμενοι κατά περίσταση για βαρύτατες πράξεις ανάμεσά τους ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική περίσταση, εκβίαση, εκρήξεις και άλλα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προτείνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να καθίσει στο εδώλιο αντιμέτωπος με τέσσερα κακουργήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πολύωρη απολογία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα. Για την οριστική παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και των λοιπών κατηγορουμένων άλλά και για το θέμα της κράτησης του θα αποφανθεί το Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει προσεχώς.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X