Ο Μαλίκ με τα δύο πρόσωπα

Έρχεται η επανεξέταση του Χέρστον
Photo Credits: INTIME

Για ενάμιση χρόνο, φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ ο Μαλίκ Χέρστον, που από σήμερα έπαψε να είναι παίκτης της «Βασίλισσας», μετά από την μονομερή λύση του συμβολαίου του, από την ΚΑΕ.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, το enwsi.gr κάνει μία αναδρομή, στην πορεία του Αμερικανού στον «δικέφαλο», για να κάνει το… ταμείο, σχετικά με το τι έδωσε, τι άφησε και τι πήρε, κατά την παρουσία του, στην Αθήνα. Ο 29χρονος σμολ φόργουορντ ήρθε στην ΑΕΚ για πρώτη φορά, στα μέσα της σεζόν 2014-15, δηλαδή στην πρώτη σεζόν της «Βασίλισσας» στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (σ.σ. μετά από την επιστροφή της, από τις χαμηλές κατηγορίες).

Ο Χέρστον υπέγραψε στις 15 Ιανουαρίου του 2015 και έκανε αισθητή την παρουσία του. Παίζοντας δίπλα στους Ποπς Μενσά-Μπονσού και Καρλ Ίνγκλις, ο Χέρστον «κούμπωσε» πολύ καλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιξε σε όλα τα ματς του δευτέρου γύρου (13) και είχε μέσο όρο 14,9 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ ανά αγώνα, σουτάροντας με 70% στις βολές, με 55,8% στα δίποντα και με 42,9% στα τρίποντα.

Έδωσε πολλά πράγματα στην ΑΕΚ εκείνη την χρονική περίοδο, αλλά στάθηκε άτυχος, μιας και τραυματίστηκε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ και δεν κατάφερε να παίξει στα Play Offs, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να χαθεί η σειρά με 2-1 από τον Άρη, με μειονέκτημα έδρας.

Παρόλα αυτά, η παρουσία του Χέρστον, έπεισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, να του δώσουν διετές συμβόλαιο, με οικονομικές απολαβές που μαζί με τα μπόνους, ανέρχονταν σε περίπου 600.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Έτσι, ο Χέρστον είχε γίνει αυτομάτως, ένας από τους δύο πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας, μαζί με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά τη σεζόν που πέρασε. Η ΑΕΚ έκανε πολλές αλλαγές σε παίκτες, ενώ κάποια στιγμή άλλαξε και προπονητή, με τον Γιούρι Ζντοβτς, να διαδέχεται τον Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Χέρστον ήταν… σκιά του καλού του εαυτού πέρυσι, έχοντας μέσο όρο, μόλις 8,7 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά ματς, σε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σουτάροντας με 72,6% στις βολές, με 62,4% στα δίποντα και με 39,7% στα τρίποντα.

Ουσιαστικά, ο Χέρστον έπαιξε με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες, μόνο στη σειρά των μικρών τελικών των Play Offs κόντρα στον Άρη. Στην πραγματικότητα, δεν μπόρεσε να μπει στην φιλοσοφία του Γιούρι Ζντοβτς, ή πολύ απλά, ο Σλοβένος κόουτς ήθελε παίκτη με διαφορετικά στοιχεία, για αυτό και πριν την έναρξη της φετινής προετοιμασίας, δεν υπολόγιζε στα πλάνα του, τον Αμερκανό φόργουορντ.

Σαν επίλογο, μπορούμε να πούμε ότι ο Χέρστον σίγουρα έδειξε δύο πρόσωπα, κατά την παρουσία του, στην ΑΕΚ. Την πρώτη σεζόν, ήταν… απολαυστικός, αλλά πέρυσι τίποτα δεν λειτούργησε καλά. Όσο για τον τρόπο που αποχώρησε, σίγουρα δεν ήταν όπως θα περίμενε κανείς. Ο Χέρστον δεν πέρασε δύο φορές τα εργομετρικά τεστ, κάτι που έδωσε την δυνατότητα στην διοίκηση της ΚΑΕ, να προχωρήσει μονομερώς στην λύση του συμβολαίου του, όπως προβλεπόταν, με βάση σχετικό όρο στο συμβόλαιο του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X