Ιστορικό διαζύγιο Ολυμπιακού - Vodafone!

Ιστορικό διαζύγιο Ολυμπιακού - Vodafone!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από δύο δεκαετίες συνεργασίας – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SDNA – ολοκληρώθηκε η χορηγική συνεργασία της Vodafone με τον Ολυμπιακό σε μία κίνηση που προκαλεί τεράστια αίσθηση!

Ως εταιρία συνέδεσε το όνομά της με την ενδυνάμωση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και την εδραίωση της εντός συνόρων κυριαρχίας του τα τελευταία 20 χρόνια.  Η πορεία της Vodafone (πρώην Panafon) στον ελληνικό χώρο ήταν ταυτόσημη με αυτή των «ερυθρόλευκων» των οποίων υπήρξε βασικός χορηγός από το 1996, επί προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο χρόνος του ρήματος (υπήρξε) είναι αόριστος και υπάρχει λόγος για αυτό, αφού μετά από δύο δεκαετίες στενής συνεργασίας, η Vodafone και ο Ολυμπιακός δεν θα πορευτούν μαζί, σε μία κίνηση με πολλαπλές ερμηνείες (ακόμα και συμβολικές)!

Η Vodafone συνεκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την γενικότερη κρίση στην αγορά που μειώνει διαρκώς τις διαφημιστικές δαπάνες ακόμα και εταιριών-κολοσσών δεν ανανέωσε μετά από 20 χρόνια τη συνεργασία της με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Με τη σειρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκτίμησε, καιρό πριν τους προκριματικούς αγώνες με τη Μπερ Σεβά, ότι μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα έσοδα από τη συγκεκριμένη συνεργασία, έχοντας προφανώς ως δεδομένη τη συμμετοχή στο Champions League, όμως ο αποκλεισμός δυσχέρανε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες εξεύρεσης μεγαλύτερης χορηγίας από αυτή της Vodafone. Η εταιρία από την πλευρά της έκρινε ότι δεν δικαιολογείται υψηλότερη επένδυση και κάπως έτσι οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν, σε ένα διαζύγιο που λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρούν, πέρασε ουσιαστικά στα… ψιλά και έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Vodafone συνέδεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το όνομα της με τον Ολυμπιακό, αφού σε όλα αυτά τα χρόνια διαφημίστηκε στην φανέλα του, στις διαφημιστικές πινακίδες εντός κι εκτός του Σταδίου Καραϊσκάκης, ενώ σε αυτή την πολυετή συνεργασία των δύο πλευρών σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σημαντικές εμπορικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα το Καρτοκινητό Ολυμπιακός, ένα πακέτο φτιαγμένο αποκλειστικά για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού το οποίο έδινε σε κάθε συνδρομητή 1 ευρώ για κάθε γκολ που πετύχαιναν οι Πειραιώτες, αλλά και επιπλέον προνόμια για τους οπαδούς της ομάδας.

Επιπλέον, ήταν η εταιρία που συνόδευε την εδώ και πολλά χρόνια ανάδειξη του πολυτιμότερου παίκτη του Ολυμπιακού (MVP), μέσω ψηφοφορίας που διενεργείτο σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και κάλυπταν τους αγώνες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τρία είναι τα πρόσφατα σημάδια που μαρτυρούν το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

α) Η εσωτερική εικόνα του γηπέδου Καραϊσκάκης στα δύο πρώτα επίσημα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν απέναντι σε Χάποελ Μπερ Σεβά και Αρούκα. Όσο κι αν έψαχνε κανείς, δεν θα έβρισκε πουθενά διαφήμιση της Vodafone στις εσωτερικές διαφημιστικές πινακίδες του γηπέδου.

β) Οι διαφημιστικές πινακίδες της Vodafone που εξαφανίστηκαν από τα outdoor του γηπέδου του Ολυμπιακού

γ) Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο, ωστόσο, υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και ειδικότερα στο section με τους χορηγούς, όπου στην μακρά λίστα απουσιάζει πλέον το λογότυπο της Vodafone!

Τα σημάδια αυτά, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, μαρτυρούν την διακοπή της συνεργασίας της εταιρίας με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό μετά από 20 χρόνια, σε μία εξέλιξη που -αν μη τι άλλο- είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς μιλάμε για μία από τις πιο μακρόχρονες χορηγικές συνεργασίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πέραν του συμβολισμού που περιλαμβάνει το τέλος εποχής στη συνεργασία Vodafone-Ολυμπιακού αξίζει να σημειωθεί και η μεγάλη οικονομική ζημιά για την ερυθρόλευκη ΠΑΕ καθώς η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών έφτασε κάποια στιγμή να χορηγεί με ποσά που ξεπερνούσαν το 1,5 εκ. ευρώ ετησίως. Λόγω της κρίσης της αγοράς βεβαίως, τα ποσά εσχάτως είχαν μειωθεί αλλά δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματοδώντας τα ταμεία του συλλόγου με πολύ μεγάλα ποσά…

Πηγή: sdna

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X