Ο «έλεγχος» του Χατζηδάκη στο Ευρωπαϊκό

Μανουσέλης στο enwsi.gr: «Έχει το ένστικτο του σκόρερ ο Χατζηδάκης»
Photo Credits: INTIME

Η Εθνική Παίδων τελείωσε τους αγώνες της, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 της Πολωνίας και το enwsi.gr προχώρησε στον «έλεγχο» του Μανώλη Χατζηδάκη της ΑΕΚ.

Ο 16χρονος φόργουορντ/σέντερ, ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο πάντως δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του και υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία. Ο Χατζηδάκης έπαιξε και στα 7 παιχνίδια της Εθνικής Παίδων και σκόραρε σε όλα, ενώ είχε διψήφιο αριθμό πόντων, στα 4 από αυτά.

Συνολικά, ο άσος της ΑΕΚ είχε μέσο όρο 8 πόντους ανά αγώνα, με πολύ καλό ποσοστό για ψηλό παίκτη, στις ελεύθερος βολές, αφού σούταρε με 72% (18/25) στον συγκεκριμένο τομέα. Όσον αφορά τα σουτ δύο πόντων, είχε 35,7% (20/56), ενώ δεν σούταρε κάποιο τρίποντο σε όλη την διοργάνωση.

Εκεί που ο Χατζηδάκης ξεχώρισε, είναι τα ριμπάουντ δίχως την παραμικρή αμφιβολία. Άλλωστε, ο 16χρονος άσος τελείωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 62 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 35 ήταν αμυντικά και τα 27 ήταν επιθετικά. Αυτό, «μεταφράζεται» σε μέσο όρο 8,9 ριμπάουντ ανά ματς, εκ των οποίων τα 5 είναι αμυντικά και τα 3,9 είναι επιθετικά. Μάλιστα, σε 3 από τα 7 παιχνίδια της Εθνικής, είχε διψήφιο αριθμό στον συγκεκριμένο τομέα.

Κατά τα άλλα, ο Χατζηδάκης είχε μέσο όρο 0,7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0,4 τάπες και 2,6 λάθη ανά αγώνα. Σίγουρα, στην ηλικία που βρίσκεται ο νεαρός άσος, χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να εξελιχθεί. Το σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες, είναι να διαμορφωθεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του παίκτη, ενώ μέσω της δουλειάς θα έρθει και η βελτίωση, χρόνο με τον χρόνο. Η ΑΕΚ τον υπολογίζει και μόνο τυχαία δεν τον απέκτησε, με συμβόλαιο οκτώ ετών.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X