Πόσες ακόμη ανοησίες για τον Αραβίδη;

Πόσες ακόμη ανοησίες για τον Αραβίδη;
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για το φιλικό με τον Ηρακλή δεν χρειάζεται να πουμε πολλά. Η ΑΕΚ ήταν κακή στο πρώτο μισάωρο, κατά την άποψη μου κυρίως επειδή υπήρχε τακτικό μπέρδεμα με το ένα αμυντικό χαφ και τους Μάνταλο και Μπακασέτα μπροστά του, κάτι φυσιολογικό αφού το συγκεκριμένο πείραμα έγινε για πρώτη φορά.

Μετά το ημίωρο άρχισε να βελτιώνεται η εικόνα και τελικά η ομάδα ήταν πολύ καλή από το πρώτο δευτερόλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το τέλος του ματς. Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο έχει να κάνει με τις σαφέστατες ενδείξεις για την αναβάθμιση από πλευράς ποιότητας σε ατομικό επίπεδο. Επίσης επειδή τον είδα πρώτη φορά από κοντά, ο Γαλανόπουλος νομίζω πως πραγματικά μπορεί ήδη να υπολογίζεται σαν μια επαρκέστατη επιλογή στα χαφ, πίσω από τους Γιόχανσον και Σιμόες. Το παιδί πέρα από τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και την προσέγγιση του στο παιχνίδι, διαθέτει και την ψυχολογία για να παίξει.

Αυτό στο οποίο θέλω όμως κυρίως να σταθώ σήμερα, είναι το ζήτημα του Αραβίδη. Το οποίο δεν υφίσταται αυτή την στιγμή, αλλά για κάποιους φαίνεται να υφίσταται. Υπήρξε ένα δημοσίευμα χθες στο διαδίκτυο, που εντελώς αυθαίρετα παρουσιάζει τον Κετσπάγια να έχει τελειώσει τον Αραβίδη. Το πήραν αμάσητο κάποιοι είτε από αφέλεια, είτε επειδή τους βολεύει για να αρχίσουν να κράζουν και διαβάζεις από χθες ειδικά στα social media, απίστευτες ανοησίες.

Ο Αραβίδης πρώτα απ’ όλα δεν ήταν στην αποστολή για το φιλικό με τον Ηρακλή, επειδή υπήρξε το πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση. Επειδή συνήθως οι απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα βρίσκονται στο ρεπορτάζ και το ρεπορτάζ στις μέρες μας μάλλον είναι είδος προς εξαφάνιση, ο Κετσπάγια που «τον τελειώνει» και γι’ αυτό δεν τον είχε στην αποστολή, στην πραγματικότητα τον έβαλε στην αποστολή με το σκεπτικό να έβλεπαν χθες αν το πρόβλημα τελικά ήταν ικανό να τον κρατήσει εκτός.

Ο Αραβίδης όμως, που σίγουρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα αν ήταν σε θέση να παίξει και αν υπήρχε λόγος να πάρει το ρίσκο για ένα φιλικό, ζήτησε να μην είναι στην αποστολή όταν είδε το όνομα του στο χαρτί που αναρτήθηκε. Και χθες όχι μόνο ήταν στο γήπεδο, αλλά κάθισε και στον πάγκο.

Η αλήθεια είναι πως μετά τις μεταγραφές που έχουν γίνει και στην επίθεση και στις μέσο – επιθετικές θέσεις, ο ανταγωνισμός είναι πιο σκληρός και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τον Αραβίδη, όπως και για άλλους παίκτες. Ωστόσο, στην ρεβάνς με την Σεντ Ετιεν για παράδειγμα, αυτός ήταν στην αποστολή και όχι ο Πέκχαρτ. Και αυτός ήταν που έπαιξε για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο μέρος. Άρα από που προκύπτει πως δεν τον υπολογίζει ο Κετσπάγια;

Σίγουρα ο Αραβίδης είναι ένας παίκτης με ανεπτυγμένο το αίσθημα του ποδοσφαιρικού εγωισμού, πολύ δεμένος με την ομάδα και τον κόσμο και συνηθισμένος την τελευταία διετία να είναι λίγο – πολύ σημείο αναφοράς. Ωστόσο και αυτός όπως και κάθε παίκτης της ομάδας ξέρει πως αυτή κάνει προσπάθεια κάθε χρόνο να ανεβαίνει ποιοτικά επίπεδο και είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζεται στις συνθήκες του ανταγωνισμού, όπως αυτές εξελίσσονται με βάση τις προσθήκες σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Αλλά κανένα στοιχείο δεν υπάρχει μέχρι τώρα, που να δείχνει πως ο οποιοσδήποτε έχει πάρει απόφαση να… τελειώσει τον Αραβίδη.

Υπάρχει απλά η πραγματικότητα. Που λέει πως ο Αλμέιδα έχει έρθει για βασικός σέντερ φορ και πως ο Αραβίδης πλέον και με τους Μπακασέτα και Ροντρίγκες στην ομάδα, δεν είναι τόσο εύκολο να βρίσκει θέση έστω στα πλάγια της επίθεσης, εκεί όπου εξάλλου έχει φανεί πως δεν είναι και το καλύτερο του.

Δεν κατάλαβα όμως. Είναι κακό και υποτιμητικό να αποτελείς μια από τις τρεις επιθετικές επιλογές της ΑΕΚ, θεωρητικά σαν δεύτερη επιλογή πίσω από έναν παίκτη σαν τον Αλμέιδα; Και λέω θεωρητικά, γιατί μέσα στο γήπεδο πάντα φαίνεται ποιος είναι πρώτη επιλογή και ποιος όχι. Και πέρσι με την απόκτηση του Τζεμπούρ, ο Αραβίδης δεν ξεκινούσε την σεζόν σαν πρώτη επιλογή. Η μόνη διαφορά με φέτος, είναι πως θα βρίσκει θέση στα πλάγια πιο δύσκολα σε σχέση με πέρσι, λόγω πληθώρας πιο ορθολογικών επιλογών γι’ αυτές τις θέσεις. Από αυτό μέχρι την βλακεία περί «τελειώματος» του Αραβίδη, η απόσταση είναι χαοτική.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα, που και τον Αραβίδη όπως και κάθε άλλο παίκτη στην θέση του, σίγουρα τον απασχολεί πολύ. Είναι η ανανέωση του συμβολαίου του που τελειώνει του χρόνου. Δεν έχει κληθεί ακόμη για συζητήσεις, αλλά δεν έχει κληθεί και κανένας άλλος από τους αρκετούς που είναι στην ίδια θέση. Άρα ούτε και αυτό είναι ενδεικτικό για οποιαδήποτε αρνητική πρόθεση προς τον διεθνή Έλληνα φορ. Στην πραγματικότητα καμιά αρνητική διάθεση δεν προκύπτει από πουθενά.

Και τέλος υπάρχει το περιβόητο θέμα με το ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, καμιά πρόταση δεν έχει γίνει στην ΑΕΚ για τον Αραβίδη, οπότε καμιά δεν έχει συζητηθεί. Οπότε καμιά ένδειξη δεν υπάρχει για το πως θα αντιμετώπιζε μια τέτοια προοπτική η διοίκηση.

Το μόνο που έχει γίνει, είναι πως ένας μάνατζερ περίπου την περίοδο της επιστροφής της αποστολής από την Πολωνία είπε στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως ενδέχεται να υπάρξει πρόταση από την Μπορντό και ανέφερε ενδεικτικά ένα ποσό που υπολόγιζε πως θα πρόσφεραν οι Γάλλοι. Και απλά πήρε την απάντηση πως το ποσό που ανέφερε ήταν πολύ μικρό για να μπει το κλαμπ σε διαδικασία σκέψης για πώληση ενός παίκτη βασικού την τελευταία διετία και – μην ξεχνάμε – εν ενεργεία διεθνή. Μια αόριστη απάντηση σε μια αόριστη προσέγγιση, που δεν δείχνει καμιά πρόθεση της ΑΕΚ σε σχέση με τον Αραβίδη. Και καμιά πρόταση επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει τελικά στην Ένωση για τον παίκτη.

Για να το κλείσω. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά με ενδεχόμενη πρόταση από το εξωτερικό και αν κάποια στιγμή θα έρθει. Τα μόνα δεδομένα που υπάρχουν για τον Αραβίδη είναι τα εξής: Πρώτον πως φέτος όπως και άλλοι συμπαίκτες του χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Και αυτό είναι μια υγιής και απόλυτα νορμάλ πραγματικότητα.

Δεύτερον καμιά πρόθεση παραγκωνισμού του δεν υπάρχει και είναι γελοίο και να υπονοείται ακόμη κάτι τέτοιο. Τρίτον επίσης απ’ όσο ξέρω, πρόθεση ήταν και είναι να κληθεί για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με αυξημένες αποδοχές. Το πότε θα γίνει αυτό βέβαια, πιστεύω συμφωνούμε όλοι πως κανείς δεν μπορεί να το επιβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X