Γι' αυτό αποχώρησε από το Eurocup

Γι' αυτό αποχώρησε από το Eurocup
Photo Credits: INTIME

Η απόφαση πάρθηκε! Η ΑΕΚ δεν θα αγωνιστεί στο Eurocup της νέας σεζόν, με την κιτρινόμαυρη ΚΑΕ να γνωστοποιεί, μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης, την απόφασή της να μην αγωνιστεί στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκα, αν και ήταν μια επιλογή την οποία στήριξαν οι άνθρωποι της ομάδας από την πρώτη στιγμή.

Στην Ένωση δεν πήραν την απόφαση αυτή… ελαφρά τη καρδία. Τουναντίον, «ζύγισαν» όλα τα δεδομένα που υπήρχαν στην παρούσα φάση και λαμβάνοντας υπόψιν τις πιέσεις που υπήρξαν πάρθηκε η απόφαση.

Πέραν αυτών, όμως, υπήρξαν κι άλλοι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ένας από τους πιο σημαντικούς ήταν η αποδυνάμωση του Eurocup της φετινής σεζόν. Με την Τουρκία… εκτός παιχνιδιού εξ αρχής, η διοργάνωση της Βαρκελώνης στηρίχτηκε σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Αμφότερες, όμως τάχθηκαν στο πλευρό της FIBA, δημιουργώντας σημαντικό… πλήγμα στην διοργάνωση. Μέσα σ’ όλα ήρθε και η αποχώρηση ομάδες από την Σερβία και το Ισραήλ, για να… πλήξει ακόμα περισσότερο το Eurocup.

Παράλληλα, υπήρξαν προσπάθειες νομιμοποίησης της διοργάνωσης από την πλευρά του Eurocup. Αυτό το γνώριζε εξ αρχής το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ, το οποίο βρισκόταν σε επαφές τόσο με την Ευρωλίγκα, όσο και με την FIBA, μαθαίνοντας από… πρώτο χέρι τις εξελίξεις. Στην ΑΕΚ περίμεναν τις κινήσεις της Ευρωλίγκα, όμως αυτές δεν ήρθαν ποτέ, κάτι που σήμαινε πως τόσο η διοργάνωση, όσο και η ομάδα ήταν… εκτεθειμένες σε κάθε απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Επιπλέον. το πρόβλημα με τα δελτία είχε… μπλοκάρει την ομάδα για τα καλά. Τόσο στον τομέα των εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία «μπλόκαραν» τις τελευταίες μέρες για τα καλά, ως και τα χορηγικά προγράμματα τα οποία ετοιμαζόταν να κλείσει η ομάδα, είχαν δημιουργήσει σημαντικό θέμα για την επόμενη μέρα της Βασίλισσας. Στην Ένωση περίμεναν τις εξελίξεις, η Ευρωλίγκα δεν μπόρεσε να παρέχει την ασφάλεια των όσων εξήγγειλε και έτσι η ΑΕΚ, η οποία δεν ήθελε να μπει σε άλλες… περιπέτειες πήρε την απόφαση να φύγει από την διοργάνωση της Βαρκελώνης.

Έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ δίχως να θέλει να μπει σε άλλες περιπέτειες, που θα έβαζαν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την ομάδα, διάλεξε την… ασφάλεια της αποχώρησής της από το Eurocup και πλέον καταστρώνει τα πλάνα της με μεγαλύτερη ηρεμία.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X