Στηρίζουν Eurocup και... ΑΕΚ οι Ισπανοί!

Στις 15:30 ανοίγουν τα εκδοτήρια!
Photo Credits: INTIME

Παρά τις πιέσεις που δέχονται οι ισπανικές ομάδες από την Ομοσπονδία της χώρας τους, για να μην παίξουν στο Eurocup της νέας σεζόν, η απάντησή τους, ήταν «ηχηρή».

Η ισπανική ιστοσελίδα «iusport.com», αναφέρει ότι όλες οι ομάδες της ACB, έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της χώρας του, Χόρχε Γκαρμπαχόσα και απάντησαν με πολύ «ηχηρό» τρόπο, στις «απειλές» που ο τελευταίος είχε αφήσει να… αιωρούνται. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα λοιπόν, όλες οι ισπανικές ομάδες, ενημέρωσαν τον Γκαρμπαχόσα ότι δεν αλλάζουν την στάση τους και θα αγωνιστούν κανονικά στην Ευρωλίγκα.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας τονίζει ότι η μόνη ομάδα που έχει επιλέξει το Champions League της FIBA, είναι η Τενερίφη, από την Ισπανία και δεν θα αλλάξει ούτε αυτό. Στην απάντησή τους, οι ισπανικές ομάδες δηλώνουν την έκπληξή τους, αλλά και την απογοήτευσή τους, για την στάση της Ομοσπονδίας και μάλιστα επικαλούνται και τους διεθνείς κανόνες, που επιτρέπουν στις ομάδες να επιλέγουν ελεύθερα, σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, θέλουν να αγωνιστούν. Όπως τονίζεται σχετικά, η ισπανική Ομοσπονδία έχει παραβεί βιαίως αυτούς τους διεθνείς κανόνες.

Επίσης, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι ισπανικές ομάδες στηρίζονται απόλυτα από την ισπανική λίγκα (σ.σ. τον αντίστοιχο ΕΣΑΚΕ) και μάλιστα τονίζουν ότι αν τεθεί θέμα κυρώσεων, θα κυνηγήσουν την διαφύλαξη των συμφερόντων τους, μέσω της νομικής οδού.

Θυμίζουμε, ότι η ΑΕΚ έχει επιλέξει το Eurocup και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κάνει κάτι τέτοιο, οπότε οι εξελίξεις με τις ισπανικές ομάδες, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ξεκάθαρο ότι αν αντέξουν οι ισπανικές ομάδες, τότε δύσκολα θα «χαλάσει» κάτι στο Eurocup. Ωστόσο, η ΑΕΚ είναι μόνη της στην Ελλάδα, μη έχοντας την παραμικρή στήριξη, σε αντίθεση με την Ισπανία.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X