Ευρώπη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ευρώπη τελείωσε για φέτος για την ΑΕΚ, με την Ένωση να τα δίνει όλα, να φτάνει πολύ κοντά στην πρόκριση και τελικώς να αποκλείεται από το φαβορί του ζευγαριού, στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ είχε την δυσκολότερη κλήρωση από τους εγχώριους αντιπάλους της, όταν η κληρωτίδα έβγαλε το όνομα της Σεντ Ετιέν όλοι την είχαν… τελειωμένη, ωστόσο το πάλεψε, ήταν συνολικά καλύτερη από τους Γάλλους αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Γιατί ας μην γελιόμαστε. Υπέρβαση είναι να αφήσει η ΑΕΚ εκτός, στην επιστροφή της στην Ευρώπη, την 6η καλύτερη ομάδα του «Σαμπιονά», με σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Όμως ο Τιμούρ και οι παίκτες του κατάφεραν να το κάνουν εφικτό και αυτός είναι και ο λόγος, που σε όλους το χθεσινό αποτέλεσμα άφησε μια πικρή γεύση. Άλλο, όμως, η πίκρα, και άλλο όλο αυτό που παρακολουθούμε από χθες. Με την ΑΕΚ που αποθεωνόταν μετά το ματς του «Γκισάρ» να παρουσιάζεται σήμερα ελλιπής και… λίγη. Κάτι δεν κολλάει. Από χθες, γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις ελλείψεις της Ένωσης στο κέντρο και της μη απόκτησης του… Κάτσαρ. Ότι δηλαδή η ομάδα έμεινε γυμνή και το πλήρωσε αυτό χθες. Δηλαδή, σύμφωνα με τους… ειδήμονες, η ΑΕΚ θα έπρεπε να προβλέψει την γαστρεντερίτιδα του Γιόχανσον και να έχει φροντίσει να βρει έναν ισάξιο χαφ. Για σταθείτε ρε παιδιά. Ποια ομάδα δηλαδή έχει ισάξιους παίκτες, για θέσεις που υπάρχουν πρωτοκλασάτα στελέχη της; Ο Γιόχανσον είναι παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα και δεν θα μπορούσε η ΑΕΚ να έχει για μπακ απ του, έναν παίκτη ίδιας αξίας. Μήπως ο ΠΑΟ έχει ισάξιο αντικαταστάτη του Μπεργκ για παράδειγμα; Γιατί ότι είναι ο Μπεργκ για τον ΠΑΟ, είναι και ο Γιόχανσον για την ΑΕΚ.

Επίσης, κουβέντα γίνεται και για τον βαθμό ετοιμότητας του Αλμέιδα. Ότι δηλαδή αν ήταν απόλυτα έτοιμος για τα δύο ματς, ενδεχομένως η κατάληξη να ήταν διαφορετική. Ας πούμε λοιπόν ότι ο Αλμέιδα ήταν έτοιμος. Υπάρχει κάποιος που εγγυάται πως η ΑΕΚ, από την παρουσία του και μόνο, θα είχε προκριθεί στην επόμενη φάση; Όλα τα παραπάνω που ακούγονται και λέγονται από χθες, είναι καφενειακού επιπέδου και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η οποία είναι πως η ΑΕΚ, που είχε την πιο δύσκολη κλήρωση μεταξύ των αντιπάλων της στην Ελλάδα, έδειξε πως αυτή τη στιγμή, είναι ένα… κλικ μπροστά από τους υπόλοιπους.

Ας πάρουμε πρώτα τον ΟΣΦΠ. Η ομάδα του Βαγγέλη δέχθηκε ένα από τα πιο ισχυρά χαστούκια στην ιστορία της, ξεγυμνώθηκε πλήρως και βρίσκεται στον… αέρα. Με έναν προπονητή υπ ατμών και τουλάχιστον έξι παίκτες, στην πόρτα της εξόδου. Έχοντας χάσει μίνιμουμ ένα ποσό της τάξεως των 22 εκατομμυρίων ευρώ, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, για την από εδώ και πέρα πορεία του. Πάμε και στον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που διαφημίζει τα ποσά που δαπανά για μεταγραφές και έπαιξε την πρόκριση, με τον Στέφανο-Κλαους Αθανασιάδη. Γνωρίζοντας άλλον έναν αποκλεισμό, Αύγουστο μήνα, μέσα στην Τούμπα.

Τέλος, ο ΠΑΟ πέρασε μια ΑΙΚ με τρομερές αδυναμίες, κάνοντας απλά το αυτονόητο σε μια κλήρωση που ήταν στα μέτρα του. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε και τι γίνεται τώρα και τι θα βγάλει η κλήρωση για την επόμενη φάση. Διότι αν έρθει μια νέα… Γκαμπάλα, τα περί ευρωπαϊκού Παναθηναϊκού που διαβάζουμε και ακούμε σήμερα, θα πάνε περίπατο. Ο ΠΑΟ έχτισε όλη τη χρονιά του πάνω στα παιχνίδια αυτά. Για να μην πάθει ξανά ένα… πατατράκ, αντίστοιχο με το περυσινό. Το οποίο, μόνο απίθανο δεν είναι αφού κάποιοι από τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟ, δεδομένα θα έχουν τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενο διασταύρωμα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της προχωρά και δουλεύει με στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Εννοείται πως ήθελε να συνεχίσει και στην Ευρώπη, ωστόσο όλος ο σχεδιασμός της, δεν αφορούσε στα δύο ματς με την Σεντ Ετιέν αλλά τη συνέχεια. Η Ευρώπη θα επιστρέψει για τα καλά στο κάδρο, του χρόνου. Όπου ο στόχος θέλει την Ένωση να διεκδικεί τους δύο εγχώριους τίτλους και από το καλοκαίρι, την επιστροφή της σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Και όπως φάνηκε και από τα δύο παιχνίδια με τους Γάλλους, μόνο η ΑΕΚ δείχνει αυτή τη στιγμή έτοιμη, για να κάνει το μεγάλο βήμα, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X