Οι λόγοι της επιμονής για το Eurocup και οι κίνδυνοι...

Αρχηγού παρόντος
Photo Credits: INTIME

Η μη έκδοση των δελτίων της ΑΕΚ από την ΕΟΚ, προκαλεί αβεβαιότητα στους «κιτρινόμαυρους», που δεν μπορούν να προχωρήσουν στον προγραμματισμό τους, όπως πρέπει.

Το θέμα αφορά βέβαια και τις 24 ομάδες του Eurocup και η «Βασίλισσα» δεν είναι μόνη της σε αυτό το κομμάτι. Απλώς, είναι μόνη της, στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις που έκανε χθες (03/08) ο Γιώργος Νικολάου στο ραδιόφωνο, δίχως αμφιβολία κατέστησαν σαφές ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, αλλά ο διευθυντής επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ, έδωσε και έναν πιο αισιόδοξο τόνο, υπογραμμίζοντας ότι η «Ένωση» θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες.

Την δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε, με τη FIBA, επισήμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, το πρόβλημα υπάρχει με την ΕΟΚ, η οποία έχει τα δελτία της ΑΕΚ… κλειδωμένα στα συρτάρια της. Πλέον, οι κίνδυνοι είναι εμφανείς σε όλα τα επίπεδα. Κινδυνεύουν οι μεταγραφές, αλλά επίσης οι χορηγικές και εμπορικές συμφωνίες, που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με την κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας, όπως είναι φυσικό.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς, για ποιους λόγους η ΑΕΚ εμμένει στο Eurocup, από την στιγμή που υπάρχουν αυτές οι αντικειμενικές δυσκολίες. Δεν είναι και λίγο πράγμα άλλωστε, να απειλείται ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία, να αποβληθεί από τις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ και από το Κύπελλο.

Πρώτα από όλα, η ΑΕΚ ήταν από τις ομάδες που μίλησε και με την Ευρωλίγκα και με τη FIBA και καθυστέρησε πολύ, μέχρι να πάρει την απόφασή της. Αποφάσισε να συμμετάσχει στο Eurocup, απολύτως δημοκρατικά, θεωρώντας ότι το επίπεδο είναι υψηλότερο, εν συγκρίσει με το Champions League, το οποίο και είχαν προτιμήσει μόνο οι τουρκικές και οι γαλλικές ομάδες, από τα κορυφαία πρωταθλήματα, ενώ πολύ αργότερα ακολούθησαν οι ιταλικές.

Ένας άλλος λόγος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της νέας μορφής της Ευρωλίγκας, με την ECA να αναλαμβάνει τα ηνία της διοίκησης, από το 2000. Στη «Βασίλισσα» θέλουν κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Eurocup.

Πλέον, απομένει να φανεί το πώς θα καταλήξει η διένεξη της FIBA με την ECA, με τις ομάδες να περιμένουν να βρεθεί λύση που δεν θα κάνει κακό στους συλλόγους, αλλά και γενικά στο μπάσκετ. Το βέβαιο είναι, ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος και γενικά άπαντες στην ΑΕΚ, δεν κάθονται με… σταυρωμένα τα χέρια, αλλά είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν τις ενέργειες που ενδέχεται να απαιτηθούν, για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του συλλόγου.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X