ΑΕΚ μην αλλάξεις τίποτα

ΑΕΚ μην αλλάξεις τίποτα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγραψα πριν από το πρώτο ματς στην Γαλλία, πως αν υπήρχε ένα ερωτηματικό ήταν το κατά πόσο το γνωστό σοβαρό και πειθαρχημένο ανασταλτικά παιχνίδι της ΑΕΚ, θα μπορούσαμε να το δούμε και σε συνθήκες υψηλού ευρωπαϊκού ανταγωνισμού. Την απάντηση την ξέρουμε από το βράδυ της Πέμπτης. Και ταυτόχρονα είναι και η απάντηση στο ερώτημα για το πως η Ενωση μπορεί να πάρει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ.

Πιστεύω πως το μυστικό είναι η ΑΕΚ να μην αλλάξει τίποτα. Να μην αλλάξει στο παραμικρό την τακτική της προσέγγιση, να ρίξει ξανά το βάρος στο να μην μείνει κανένας ανοικτός χώρος για να τον εκμεταλλευθούν οι Γάλλοι. Όσο το κρατάει αυτό και με δεδομένο πως έτσι και αλλιώς το εντός έδρας ματς σου δίνει έναν άλλο αέρα πάντα, η πρόκριση θα έρχεται πιο κοντά.

Να μην παρασυρθεί η ΑΕΚ, να μην νιώσει καμιά υποχρέωση να κάνει παιχνίδι. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η πρόκριση. Και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος που κάνει κριτική για αμυντικογενές παιχνίδι και τα σχετικά, είναι πως υπερέχουν οι ομάδες που μπορούν να παρουσιάζουν πιο συνεκτική εικόνα και ξέρουν να κρατήσουν το «μηδέν» πίσω. Δεν είναι αυτή η περίοδος, ακόμη και για ομάδες με μεγάλη ποιότητα, που θα βγάλουν στο γήπεδο τις επιθετικές τους αρετές στο μάξιμουμ. Απλά δεν γίνεται.

Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνει η ΑΕΚ κατά την γνώμη μου και δεν είναι εύκολο να το κάνει εντός έδρας. Γιατί υπάρχει και η δίψα του κόσμου για την πρόκριση, που μπορεί σε κάποιες φάσεις του αγώνα να σε παρασύρει να κοιτάξεις πιο μπροστά και να την πατήσεις. Κετσπάγια και παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν και αυτή την παράμετρο, που κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι.

Και ταυτόχρονα, πρέπει και οι οπαδοί της ομάδας, να… προπονηθούν σε αυτόν τον τομέα. Η ΑΕΚ χρειάζεται τον κόσμο και θα τον έχει, αλλά χρειάζεται και την υπομονή που θα είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία να χαρακτηρίσει και την κερκίδα.

Το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που απλά αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Δεν είναι κάποιο σκορ που σου δίνει κανένα φοβερό πλεονέκτημα στο δεύτερο ματς στην έδρα σου, απέναντι σε υψηλού επιπέδου αντίπαλο μάλιστα. Το έχουμε δει στο παρελθόν να γίνεται δίκοπο μαχαίρι. Το μόνο θετικό του 0-0, είναι πως ξέρεις πως αν φύγεις νικητής από το γήπεδο, με οποιοδήποτε σκορ, έχεις την πρόκριση.

Οι της Σεντ Ετιέν είναι δεδομένο πως υπολογίζουν ότι η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο και στην έδρα της, οπότε θα βρουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα που έχουν ειδικά στα άκρα της επίθεσης. Αν βρουν μια ΑΕΚ που θα είναι αποφασισμένη και συγκεντρωμένη στο να υπηρετήσει το ίδιο ακριβώς πλάνο, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Επιπλέον, οτιδήποτε και να μπορέσει να πάρει η Ένωση από παίκτες σαν τον Αλμέιδα ή τον Ροντρίγκες, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, θα είναι ένα μεγάλο «συν». Ο αντίπαλος δεν τους έχει υπολογίσει στην τακτική προετοιμασία του αγώνα, αφού ποτέ δεν έχει δει την ΑΕΚ με αυτούς στην ενδεκάδα. Θα είναι και αυτό «κλειδί». Ένα ποιοτικό εικοσάλεπτο ή τέταρτο έστω, ακόμη και από έναν από τους δύο, μπορεί και να κάνει την διαφορά σε ένα ματς που λογικά στην μεγαλύτερη του διάρκεια θα είναι στο όριο από πλευράς σκορ πρόκρισης.

Τέλος, για μένα το πιο σημαντικό κέρδος της ΑΕΚ από το πρώτο ματς, είναι το ότι πλέον οι ποδοσφαιριστές της κατεβαίνοντας στο γήπεδο την Πέμπτη το βράδυ, θα έχουν απέναντι τους αντιπάλους που πλέον πιστεύουν πως μπορούν να τους πετάξουν έξω από την διοργάνωση. Και αυτό διαχείριση θέλει βέβαια, αλλά είναι μια πολύ σπουδαία ψυχολογική κληρονομιά από την πρώτη αναμέτρηση.

ΥΓ: Το ρεπορτάζ δεν το απασχολούν αυτές τις μέρες μεταγραφικά ζητήματα, αλλά στο παρασκήνιο υπάρχει έντονη δραστηριότητα. Αυτή την στιγμή είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για μεταγραφή σε οποιαδήποτε θέση μέσα στον Αύγουστο.

Προτείνονται παίκτες, τσεκάρονται, ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ επιστρέφουν και σε περιπτώσεις που γνωρίζουν ήδη από πριν και δεν έχουν ακόμη κλείσει αλλού. Όλα είναι ανοιχτά. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που ισχύει το ίδιο και για ποδοσφαιριστές που είναι τώρα στην ομάδα, ακόμη και από τον βασικό κορμό. Μπορεί να τεθεί ζήτημα πώλησης ή και πωλήσεων. Και – ευτυχώς- στην ΑΕΚ φροντίζουν να υπάρχουν καλά τσεκαρισμένες επιλογές, που θα τους διευκολύνουν στις τελικές αποφάσεις αν και όταν τεθούν ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X