«Θέλω να καθιερωθώ στην ΑΕΚ»

Μία νίκη και πάνε Final-4 οι Νέοι
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης μίλησε μαζί με τέσσερις συμπαίκτες του, από την Εθνική Νέων Ανδρών, για το φινάλε τους (σ.σ. λόγω ηλικίας) από τις μικρές εθνικές.

Ο 20χρονος φόργουορντ/σέντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, μαζί με τους Δημήτρη Σταμάτη, Βασίλη Τολιόπουλο, Σωτήρη Μπιλλή και Θωμά Κώττα. Από την πλευρά του, ο άσος της ΑΕΚ, υπογράμμισε ότι πλέον στοχεύει να καθιερωθεί στη «Βασίλισσα» και να παίξει και στην Εθνική Ανδρών στο μέλλον. Αναλυτικά, ο Τσαλμπούρης, μίλησε για τα εξής θέματα:

Για το ποιο είναι το παιχνίδι που θα θυμάται περισσότερο: «Το τελευταίο παιχνίδι με την Κροατία, γιατί ως τελευταίο είχε ιδιαίτερη σημασία για μένα και ήταν και νικηφόρο, όποτε η πορεία μου στις εθνικές ομάδες έκλεισε επιτυχημένα!».

Για το ποιο θεωρεί ως καλύτερο παιχνίδι του: «Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο το 2014 στο Ικόνιο. (Η Ελλάδα είχε επιβληθεί 72-57 και είχε πάρει το εισιτήριο για τους προημιτελικούς. Ο Τσαλμπούρης είχε 16 πόντους σε 25″)».

Για το ποιον αγώνα θα έπαιζε ξανά αν είχε την ευκαιρία: «Τον περσινό ημιτελικό με τις ΗΠΑ στο Ηράκλειο με την προϋπόθεση να τον κερδίζαμε και να έπαιζα αυτή τη φορά».

Για το ποιος συμπαίκτης θα του λείψει περισσότερο: «Όλα τα παιδιά θα μου λείψουν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, ωστόσο θα ξεχωρίσω τον Θωμά (Κώττα). Δεν χανόμαστε πάντως. Έχουμε γίνει μια παρέα και είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει το δέσιμο που είχαμε τα παιδιά μεταξύ μας για πολλά ακόμα χρόνια».

Για το πόσο θα τον βοηθήσουν τα χρόνια στις εθνικές ομάδες: «Μας βοήθησαν πάρα πολύ. Μας έβαλαν στη διαδικασία να ανταγωνιστούμε στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι και να γίνουμε γνωστοί στο κοινό. Πολλά από όσα έχουμε πετύχει ο καθένας μας στην πορεία μας στο μπάσκετ τα οφείλουμε στην Εθνική Ομάδα».

Για το μεγαλύτερο μάθημα από αυτά τα καλοκαίρια: «Αυτά τα πέντε χρόνια ήταν γεμάτα μαθήματα. Ωστόσο νομίζω πως το πιο σημαντικό το πήραμε στην Εθνική Παίδων στη Λιθουανία το 2012, όπου πήγαμε ως μια ομάδα φαβορί για μετάλλιο, όμως καταλήξαμε να παίζουμε για τις θέσεις 9-12, καθώς είχαμε λάθος προτεραιότητες».

Για το τι σήμαινε για τον ίδιο να μην πάει διακοπές αλλά να υπηρετήσει την Εθνική: «Δεν σήμαινε κάτι ιδιαίτερο. Θέλαμε να είμαστε εκεί και ήμασταν. Δεν το θεωρώ θυσία».

Για το τι θέλει να πει στη νέα γενιά που έρχεται: «Θα ήθελα να πω στα παιδιά που κλήθηκαν στις “μικρές” εθνικές καλή επιτυχία και να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά. Όμως θα ήθελα επίσης να πω στα παιδιά που δεν κλήθηκαν πως η μη κλήση τους δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά και το μέλλον θα τους ανταμείψει».

Για το επόμενο βήμα του: «Θα ήθελα να βελτιωθώ, να δουλέψω, να καθιερωθώ στην ομάδα μου και μέσα από μια καλή πορεία να κληθώ κάποια στιγμή στην Εθνική Ανδρών».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X