Ευρωλίγκα μόνο μέσω Eurocup

Η πρώτη... απουσία του Αγγελόπουλου
Photo Credits: INTIME

Ο κόσμος της ΑΕΚ στηρίζει απόλυτα τον Μάκη Αγγελόπουλο, που είναι σαφές ότι έχει φροντίσει να ανεβάσει την «Βασίλισσα» σε όλα τα επίπεδα.

Υπάρχει βέβαια και ένα φυσιολογικό ερώτημα, το οποίο έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις, που έχουν δυσκολέψει τον προγραμματισμό της «Ένωσης». Γιατί αυτή η επιμονή της ΚΑΕ, για να συμμετάσχει στο Eurocup της νέας σεζόν, από την στιγμή που προκύπτει πρόβλημα με την ΕΟΚ, η οποία δεν εκδίδει τα δελτία των νέων παικτών των «κιτρινόμαυρων»;

Πρώτα από όλα λοιπόν, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τουλάχιστον σε θεωρητική βάση, ζούμε σε μία ελεύθερη χώρα, άρα και ο αθλητισμός θα πρέπει να είναι ελεύθερος. Απόλυτα φυσιολογικά λοιπόν, η ΚΑΕ ΑΕΚ πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στο Eurocup, θεωρώντας ότι είναι υψηλότερο το επίπεδο, από ότι είναι στο Champions League της FIBA.

Αυτό είναι κάτι που δεν έγινε από την… μία μέρα στην άλλη. Αντίθετα, ο Μάκης Αγγελόπουλος σκέφτηκε ενδελεχώς, όλα τα ενδεχόμενα, προτού να καταλήξει στην απόφασή του. Είχε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τον Τζόρντι Μπερτομέου της Ευρωλίγκας, όσο και με τα διοικητικά στελέχη της FIBA.

Οι καλύτερες ομάδες ποσοτικά και ποιοτικά, προτίμησαν το Eurocup και η ΑΕΚ ήθελε να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Άλλωστε, η αλήθεια είναι ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος φιλοδοξεί να επαναφέρει την ΑΕΚ, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την Ευρωλίγκα και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι μέσω του Eurocup.

Άλλωστε, στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Μάρτιο, ο Μάκης Αγγελόπουλος με τον Τζόρντι Μπερτομέου, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, είχε επισημάνει στον μεγαλομέτοχο της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, ότι προσανατολίζεται στο να δίνει τέσσερα εισιτήρια από το Eurocup, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δηλαδή στις ομάδες που θα περάσουν στα ημιτελικά του Eurocup.

Αυτό βέβαια δεν είναι μια επίσημη απόφαση, αλλά σίγουρα αποτελεί μια ένδειξη ότι ο μόνος τρόπος για να μπει κανείς στην Ευρωλίγκα, είναι μέσω του Eurocup. Για αυτό και η ΚΑΕ ΑΕΚ, έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο και δεν θα κάνει πίσω, παρά τα… τερτίπια της ΕΟΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X