Αχτύπητος ο ΟΣΦΠ; Αυτό δεν το πιστεύουν, ούτε τα... Pokemon!

Αχτύπητος ο ΟΣΦΠ; Αυτό δεν το πιστεύουν, ούτε τα... Pokemon!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σπουδαία η εβδομάδα που ξεκινά αύριο για την ΑΕΚ. Γιατί, το παιχνίδι της Πέμπτης στην Γαλλία, εκτός από σημαντικό, είναι και ιστορικό. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ, στη νέα εποχή, στην εποχή της αναγέννησης. Μπαίνουμε, έτσι, κι εμείς σιγά σιγά, σε ρυθμούς… ευρωπαϊκούς, σε ρυθμούς… γαλλικούς, σε ρυθμούς… Σεντ Ετιέν.

Η ομάδα του Τιμούρ έχει μπει σίγουρα πριν από εμάς, αλλά και για εμάς πλέον ισχύει ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για την ΑΕΚ, αυτό που θα συμβεί την Πέμπτη, αλλά όπως πικρά διαπιστώσαμε τον μαύρο Απρίλη του 2013, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Κι αν εκείνο τον μήνα και ειδικά μετά τα εφιαλτικά βράδια του Πανθρακικού και του Περιστερίου, το μόνο που μπορούσες να αναρωτιέσαι είναι τι θα απογίνει η ΑΕΚ, λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν βρέθηκε η μοναδική αξιόπιστη λύση που εγγυώταν την αναγέννηση, δεν μπορούσες καν να «δεις» το πότε θα ξανάβλεπες την ομάδα στην Ευρώπη. Δεν σκεφτόσουν καν κάτι τέτοιο…

Να έρθουν οι δύο σερί άνοδοι, ήταν το πιο… μακρινό που μπορούσες να δεις, όταν πια είχε βγει μπροστά ο Μελισσανίδης. Κι όσο κι αν ο χρόνος δεν κυλούσε, ήρθαν με άνεση, με την ΑΕΚ να είναι όντως περαστική από τις κατηγορίες, με τις οποίες εκ προοιμίου, δεν είχε καμία σχέση.

Και κάπου ανάμεσα στα δύο αυτά δύσκολα χρόνια, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και να στοχεύουμε στο Κύπελλο. Που με διαιτησία 90-10 εναντίον της ΑΕΚ και με κάλπικο γκολ, δεν ήρθε με την ομάδα στην Β’ Εθνική, αλλά με διαιτησία 50-50, ήρθε με την πρώτη χρονιά της επιστροφής και με μια θριαμβευτική πορεία στο θεσμό.

Κι από το βράδυ που η Νέα Φιλαδέλφεια θυμήθηκε ξανά τις μεγάλες στιγμές του ένδοξου παρελθόντος, στο μυαλό όλων αυτομάτως, τέθηκε ο επόμενος στόχος, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Γιατί, αυτός είναι ο βασικός στόχος για τη νέα σεζόν, να μην το ξεχνάμε. Κι επαναλαμβάνω πως αυτό είναι κάτι που το έγραφα πριν από την κλήρωση για το Europa League και δεν υποκρύπτει κάτι για τα ματς με την Σεντ Ετιέν.

Άλλωστε, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και θεωρώ ότι η ομάδα θα πάρει θετικό αποτέλεσμα, την Πέμπτη στη Γαλλία. Αλλά, είτε πάρει, είτε δεν πάρει, είτε προκριθεί, είτε αποκλειστεί, ο βασικός στόχος θα είναι το πρωτάθλημα. Όπως ήταν πάντα δηλαδή…

Το πρωτάθλημα, που ξεκινά σε λιγότερο πια από ένα μήνα. Η ΑΕΚ, αλλά και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, έχουν κάνει αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις και εκτιμώ ότι σε αγωνιστικό επίπεδο και οι τρεις θα έχουν καλύτερες ομάδες από πέρυσι, ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν στα ίσα τον Ολυμπιακό, που ούτε έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, αλλά ούτε αν βάλεις κάτω τους παίκτες, αποδεικνύεται ότι είναι καλύτεροι από αυτούς των άλλων τριών βασικών διεκδικητών του τίτλου.

Όλα αυτά, βέβαια, θα ίσχυαν σε ένα κανονικό πρωτάθλημα. Όμως, ως γνωστόν, στο… Ελλαδιστάν, για να ανταγωνιστείς τον άλλον στα ίσα, θα πρέπει να παιχτεί και το πρωτάθλημα στα ίσα. Είναι μια πραγματικότητα ότι ο ΟΣΦΠ δεν αισθάνεται πλέον τόσο δυνατός και τόσο κυρίαρχος, όσο αισθανόταν και ήταν βέβαια, ούτε έχει στο… πλευρό του, όσους «φίλους» είχε τα προηγούμενα χρόνια. Θα έλεγα μάλιστα, ότι οι «φίλοι» που του έχουν απομείνει, είναι ξεκάθαρα μειοψηφία.

Ωστόσο, η ΕΠΟ είναι – έστω και όχι για πολύ ακόμα, έστω και ετοιμόρροπη – ακόμα η ίδια. Το ίδιο και η ΚΕΔ, που όρισε για το πρώτο εν Ελλάδι φιλικό της ΑΕΚ, διαιτητή τον Παππά. Ας μην γελιόμαστε. Όσο κι αν είναι στιγματισμένο και πληγωμένο, το σύστημα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τις ίδιες προθέσεις για να συνεχίσει (όσο ακόμα προλαβαίνει) το ίδιο έργο. Άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι πρόκειται για άτομα που δεν τα απασχολεί πως τα φτύνει όλη η υγιώς σκεπτόμενη φίλαθλη Ελλάδα. Αυτοί θα συνεχίσουν να κάνουν ότι βρέχει, δεδομένο είναι αυτό.

Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απόδοση 1.50 στον ΟΣΦΠ, 7.00 στην ΑΕΚ, 7.00 στον ΠΑΟΚ και 8.00 στον ΠΑΟ. Πέρυσι, έδιναν 1.20 στον ΟΣΦΠ (αν έχετε τον… Θεό σας). Φέτος ανέβηκε η απόδοση, αλλά και πάλι είναι το γκραν φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Και οι αποδόσεις αυτές, δεν στηρίζονται στο ότι ο ΟΣΦΠ έχει ομάδα… γαλαξιακή και αχτύπητη. Αυτό δεν το πιστεύουν, ούτε τα… Pokemon!

Ο φίλαθλος κόσμος, από την πλευρά του, περιμένει ακόμα τη… Δικαιοσύνη. Αλλά, εκτός από το να περιμένει, θα πρέπει και να στηρίξει. Η ΑΕΚ, το είδαν όλοι και το παραδέχονται όλοι, έχει διαδραματίσει τον πιο σημαντικό ρόλο για να αλλάξει το ποδόσφαιρό μας.

Οι εξελίξεις την έχουν δικαιώσει, αλλά ο «πόλεμος» συνεχίζεται. Και θα έλεγα μάλιστα πως είναι στο αποκορύφωμά του. «Πόλεμος» θα είναι και το πρωτάθλημα, στο οποίο θα μπει η ΑΕΚ, ύστερα από αρκετά χρόνια, με ξεκάθαρο αλλά και εφικτό στόχο, να το κατακτήσει. Αλλά, για να το πετύχει, χρειάζεται να έχει δίπλα της, συσπειρωμένο γύρω από την ομάδα, τον φίλαθλο κόσμο της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X