Επιστρέφει με 4Χ4 και ανέπαφη εστία

Επιστρέφει με 4Χ4 και ανέπαφη εστία
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ

Είναι ξεκάθαρο, πως τα φιλικά της ΑΕΚ στην προετοιμασία δεν ήταν με δυνατούς αντιπάλους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Ακόμα κι έτσι όμως, το πόρισμα από την ολοκλήρωση των αγώνων προετοιμασίας της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους είναι εξαιρετικός. Η Ενωση επιστρέφει στην Αθήνα έχοντας 4Χ4 στις νίκες και παράλληλα διατηρώντας ανέπαφη την εστία της. Τελευταίο αυτό απέναντι στην Πογκόν, όπου η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-0 (με όλα τα γκολ στο δεύτερο μέρος), με σκόρερ τους Πλατέλλα, Μπακασέτα και Πανούφνικ (αυτογκόλ).

Αν και χθες έδειχνε την πρόθεση να ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες, ο Τιμούρ ξεκίνησε τελικά με αυτούς που φαίνεται πως έχουν σαφές προβάδισμα για να ξεκινήσουν στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο στόχος ήταν οι «κιτρινόμαυροι» να βρουν λύσεις απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, με την Πογκόν να περιμένει στημένη πίσω από τη σέντρα. Η ΑΕΚ έδειξε και πάλι κουρασμένη και δεν είχε εμπνεύσεις και καθαρό μυαλό για να βρει λύσεις.

Η Ενωση ανέβασε ρυθμό μόνο μετά το 20λεπτο. Κυρίως χάρη στα κέφια του Βάργκας και την κινητικότητα του Αραβίδη, η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να φτάνει με αξιώσεις στην εστία της Πογκόν. Ελειπε πάντως και πάλι η ηρεμία στην τελική προσπάθεια και γι’ αυτό πολλές φορές, αν και η ΑΕΚ έφτανε κοντά στην περιοχή. Φαινόταν η έλλειψη ενός παίκτη που θα γεμίσει το κουτί και θα τελειώσει τις φάσεις.

Στα θετικά αναμφίβολα πως η ΑΕΚ διατήρησε εκ νέου το μηδέν στην άμυνα, δίχως να δεχθεί επί της ουσίας ούτε μια φάση. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, κυκλοφορούσαν τη μπάλα με σχετική ευκολία και όσο είχαν δυνάμεις και πίεζαν, κατάφεραν να εκμαιεύουν το λάθος και να κερδίζουν τη μπάλα. Αλλά δεν είχαν λύσεις για να κλείσουν τις φάσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με περισσότερη διάθεση. Για ένα δεκάλεπτο έκλεισε την Πογκόν στα καρέ της και έψαχνε το γκολ, έχοντας ως σημαντικότερη φάση το όμορφο σουτ του Βάργκας που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η είσοδος του Γαλανόπουλου στο παιχνίδι έδωσε νέα ορμή και δύναμη στη μεσαία γραμμή, με την ΑΕΚ να κερδίζει όλες τις μονομαχίες και να μην αφήνει τους Πολωνούς να πάρουν ανάσα.

Ένα από τα πολλά κλεψίματα του Γαλανόπουλου έδωσαν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ. Ο Πλατέλλας έπαιξε το 1-2 με τον Γιόχανσον και ο διεθνής άσος, στις πρώτες επαφές μετά την είσοδο του πλάσαρε σωστά και την έστειλε στα δίχτυα. Ο Τιμούρ συνέχισε τις αλλαγές και αναμφίβολα το πιο σημαντικό στοιχείο αφορούσε τη χρησιμοποίηση του Ντίας για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι.

Η φρεσκάδα των παικτών που έριξε στο γήπεδο ο Κετσπάγια, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Πογκόν που έπαιζε πλέον και εκείνη με τα δεύτερα, συνέβαλαν στη διεύρυνση της «κιτρινόμαυρης» επικράτησης. Η ΑΕΚ βρήκε ακόμα δύο γκολ, με τον Μπακασέτα και αυτογκόλ του Πανούφνικ, έκαναν επιβλητική την επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» και έκλεισαν απόλυτα θετικά την παρουσία στα φιλικά προετοιμασίας στην Πολωνία.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια, 4-2-3-1, Α’ Ημίχρονο): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Βάργκας, Αραβίδης

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια, 4-2-3-1, Β’ Ημίχρονο): Μπάρκας, Γκάλο (65’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (65’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος (83’ Σβάρνας), Ντίντακ (65’ Ντίας), Σιμόες (56’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (65’ Τζανετόπουλος), Μπαρμπόσα (62’ Πλατέλλας), Μάνταλος (56’ Μπακασέτας), Βάργκας (75’ Ζόριτς), Αραβίδης (56’ Πέκχαρτ)

Πογκόν (4-2-3-1): Μίσταλ, Βρεζίνσκι, Γιόντριχ, Ζίτκο, Τσίλα, Κραβζούκ, Μπούρκχαρντ, Σεργκιέι, Τορνάσιεβιτς, Αλμπαν, Σταπόρσκι, ενώ έπαιξαν και οι Φρακόβιακ, Σιερμπλέφσκι, Ντίμπιεκ, Πάνουφνικ, Βόιτσικ, Ντμόβσκι, Παχζόβσκι, Ντεμιάνουκ, Κουρμπιέλ, Μπαζούρ, Γκολεμπιέφσκι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X