Παταβούκας στο enwsi.gr: «Ο Κόλτηρης έκανε καλή επιλογή που πήγε στην ΑΕΚ»

Παταβούκας στο enwsi.gr: «Ο Κόλτηρης έκανε καλή επιλογή που πήγε στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δίνει… τόπο στα νιάτα, θέλοντας να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά το μέλλον της. Έτσι, η Βασίλισσα έκανε δικό της έναν παίκτη που πριν από μερικές εβδομάδες σήκωσε… κούπα. Ο Γιώργος Κόλτηρης στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στους Παίδες, με την Ακαδημία Αθηνών, «ξεδιπλώνοντας» το αστείρευτο ταλέντο του. Ένα ταλέντο που έκανε την Ένωση να ασχοληθεί έντονα με την περίπτωσή του και να τον κάνει δικό της!

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμα πιο… απλά στην περίπτωσή του, καθώς στην άκρη του πάγκου της Ακαδημίας Αθηνών βρίσκεται ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τι εστί ΑΕΚ. Ο Κώστας Παταβούκας κατάφερε να εξελίξει τον 16χρονο γκαρντ και μιλώντας στο enwsi.gr ανέλυσε τα δυνατά του σημεία, ενώ εξήγησε και πόσο ωφελημένη θα βγει η Ένωση μέσα από την κίνηση αυτή.

Αρχικά, αναφερόμενος στα Κόλτηρη τόνισε: «Ο Γιώργος είναι ένα γκαρντ με καλά σωματομετρικά προσόντα. Ένα ψηλό παιδί με προοπτική εξέλιξης. Του αρέσει να δουλεύει, του αρέσει πολύ το μπάσκετ, θέλει να το εξελίξει και έκανε καλή επιλογή που πήγε στην ΑΕΚ. Είναι μια επιλογή που θα τον εξελίξει».

Η κουβέντα πήγε σε πιο… τεχνικά ζητήματα, με τον Έλληνα προπονητή να εστιάζει στα δυνατά σημεία του νεαρού, αλλά και στα κομμάτια του παιχνιδιού που θέλει βελτίωση. «Μιλάμε για παιδιά που εκ των πραγμάτων πρέπει να εξελίξου πολλά πράγματα. Αν δούμε κάποια πιο ειδικά χαρακτηριστικά γύρω από το παιχνίδι του, θα έλεγα πως είναι ένας σούτινγκ γκαρντ. Έχει την ικανότητα να βγαίνει από σκριν και να σουτάρει γρήγορα. Έχει βελτιώσει το σουτ μετά από ντρίμπλα. Είναι ψηλό γκαρντ και μπορεί να μαρκάρει στην περιφέρεια. Χρειάζεται δουλειά σε αυτό το κομμάτι, αλλά ΟΚ, είναι μόλις 16 χρονών. Κυρίως θα τον χαρακτήριζα σούτινγκ γκαρντ».

Ο Κόλτηρης θα φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα από τη νέα σεζόν. Τι κερδίζει η ΑΕΚ, όμως μέσω της κίνησης αυτής; «Η ΑΕΚ από τη στιγμή που αποφάσισε να δείξει μεγάλο βάρος στις υποδομές της, σε πολύ λίγο χρόνο έδωσε το στίγμα της. Έκανε κινήσεις ουσίας στις μικρές ηλικίες και έδωσε το στίγμα της σε σχέση με τον ανταγωνισμό άλλων ομάδων στις μικρές ηλικίες. Θεωρώ πως έκανε μια σωστή κίνηση, η οποία μέσα από τα προβλήματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν πολυτέλεια, αλλά με την παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου δεν είναι. Η διοίκηση θέλει να χτίσει ένα μοντέλο ανάπτυξης του μπάσκετ από την βάση».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο… παιδομάζωμα που κάνει την τελευταία διετία η Βασίλισσα, λέγοντας «Μιλάμε για παίκτες Εθνικών ομάδων. Είναι παίκτες που έχουν μέλος μπροστά τους και είναι σημαντικό. Είναι πολύ καλή η προσπάθεια της ΑΕΚ. Άργησε μεν, αλλά έπρεπε να γίνει και είναι προσπάθεια ακριβώς έτσι όπως ορίζουν οι ανάγκες ενός τέτοιου μοντέλου».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X