«Τακτική ροκανίσματος του χρόνου οι αιτήσεις εξαίρεσης Δασκαλόπουλου»

«Τακτική ροκανίσματος του χρόνου οι αιτήσεις εξαίρεσης Δασκαλόπουλου»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ως προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος στην υπόθεση της «εγκληματικής» πιθανολογείται η νέα αίτηση εξαίρεσης Δασκαλόπουλου, όπως δήλωσε η δικαστική ρεπόρτερ, Μαίρη Μπενέα.

Χθες (12/7) έγινε γνωστό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του Εισαγγελέα Εφετών.

Δεδομένου λοιπόν ότι αυτό είναι το 11ο συνολικά από τους 35 κατηγορούμενους στην υπόθεση (όλα εναντίον του Δασκαλόπουλου) και ότι θεωρείται δύσκολο να μην έχει την τύχη των προηγούμενων (που απορρίφθηκαν), η κ. Μπενέα εξέφρασε την άποψη ότι πιθανότατα πρόκειται για προσπάθεια να καθυστερήσει η υπόθεση και να κερδηθεί χρόνος, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 94,6».

Αναλυτικά όσα είπε η Μαίρη Μπενέα στον Άρη Ασβεστά και την εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για τα συνεχή αιτήματα εξαίρεσης Δασκαλόπουλου: «Ο κ. Δασκαλόπουλος δέχεται τα πυρά των κατηγορουμένων στην υπόθεση, αφού έχουν υποβληθεί ως τώρα 11 αιτήσεις εξαιρέσεων, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες. Στην τελευταία απ’ αυτές, του κ. Μαρινάκη, εκείνος επικαλείται λόγους μεροληψίας του εισαγγελέα, όπως και οι υπόλοιποι».

Για το πού αποσκοπούν αυτές οι κινήσεις: «Μάλλον για παρελκυστική τακτική πρόκειται, αφού δεν προκύπτει βλάβη των αιτούντων από τον εισαγγελέα. Στην προκειμένη περίπτωση, πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μαρινάκης επικαλείται στην αίτησή του τη στενή φιλική σχέση του κ. Δασκαλόπουλου με τον κ. Ντογιάκο. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι ο “γνωστός Παναθηναϊκάκιας” και αυτό εγείρει υπόνοιες μεροληψίας από την πλευρά του. Ο κ. Ντογιάκος έχει χειριστεί πολύ σοβαρές υποθέσεις μέχρι τώρα και ποτέ δεν υπήρξε κάτι μεμπτό εναντίον του. Άλλωστε, διαφορετικοί δικαστές κάθε φορά έχουν απορρίψει τις αιτήσεις εξαίρεσης». 

Για τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής: «Η τακτική αυτή, εκτός του ότι καθυστερεί την υπόθεση, απασχολεί και δικαστικούς λειτουργούς. Δεν είναι μόνο ο κ. Ντογιάκος, αλλά και άλλοι. Αποτελεί δικαίωμα του κατηγορούμενου να διατυπώσει αίτημα εξαίρεσης, αλλά ορίζονται από το νόμο συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει πλαφόν στο πόσες μπορεί να καταθέσει, αλλά κορυφαίοι δικαστικοί παράγοντες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή εξαντλούνται και οι λόγοι εξαίρεσης». 

Για το αν εκτιμά ότι κι αυτό το αίτημα θα απορριφθεί: «Δεν προδικάζω ποτέ το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή χρεώθηκε από τον κ. Ντογιάκο σε έναν εισαγγελέα Εφετών. Θα δούμε το αποτέλεσμα». 

Για το αν πρόκειται για προσπάθεια από πλευράς κατηγορούμενων να κερδίσουν χρόνο: «Είναι μια κρίση, αλλά η κοινή λογική εκεί οδηγεί. Για να υποβάλλει ένας κατηγορούμενος αίτηση εξαίρεσης δεύτερη φορά πρέπει να υπάρχουν καινούργια περιστατικά. Γεγονότα που να του δίνουν αυτό το δικαίωμα. Διαφορετικά απορρίπτεται ασυζητητί. 

Αφού δεν υπάρχει πλαφόν, μπορούν να επανέλθουν με νέα αιτήματα. Οι κατηγορούμενοι συνολικά είναι 35 και μπορούν να ροκανίσουν τον χρόνο. Όπως είπαμε όμως και πριν, κάποια στιγμή εκλείπουν και οι λόγοι εξαίρεσης. Ο κ. Δασκαλόπουλος, όταν του λυθούν τα χέρια, θα κάνει τη δουλειά του. Ο ίδιος δουλεύει την υπόθεση, αλλά τυπικά δεν μπορεί να την προχωρήσει. Είναι σοβαρή υπόθεση γιατί αφορά σε πέντε κακουργήματα και ο εισαγγελέας την αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα παραγραφής, αφού είναι πολύ μεγάλος ο χρόνος που απαιτείται».

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X