Αν στηριχθεί μεταγραφικά, μπορεί να κάνει πολλά

Εικόνες από το φιλικό Κορόνα Κίελτσε- ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από δύο φιλικά παιχνίδια και 12 μέρες διπλών ή μονών προπονήσεων, έχουμε πλέον ένα πρώτο δείγμα από τη δουλειά του Τιμούρ Κετσπάγια και από το υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ. Σίγουρα η δυναμικότητα των αντιπάλων της Ένωσης στα δύο πρώτα ματς προετοιμασίας δεν είναι η ιδανική για εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα ακόμα “χτίζεται” και οι αγώνες που γίνονται είναι σαν δυνατές προπονήσεις και περισσότερο για να δει ο προπονητής αν οι παίκτες βγάζουν στο γήπεδο κάποια απ’ τα στοιχεία που δουλεύουν καθημερινά.

Το θετικό λοιπόν είναι ότι, τουλάχιστον στο ματς με την Κορόνα, ο Κετσπάγια είδε να γίνονται πράξη αρκετά απ’ όσα λέει στους ποδοσφαιριστές του κι αυτό είναι ίσως το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για την ΑΕΚ που δημιουργείται στην Πολωνία. Ο Γεωργιανός είδε κατά διαστήματα ταχύτητα στην ανάπτυξη, κατοχή μπάλας, λιγότερα “εύκολα” λάθη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, αλληλοκαλύψεις και παιχνίδι από τα άκρα, όπως ζητάει δηλαδή και στις προπονήσεις. Πολύ σημαντικά στοιχεία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι. Αν δηλαδή ο Κετσπάγια δεν επέλεγε το “πείραμα” με τον Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης (το οποίο δεν έπιασε κιόλας) τότε τα 10/11 της ενδεκάδας θα αποτελούσαν παίκτες από το περσινό ρόστερ. Αυτό κάτι λέει…

Πολύ καλά κάνει όμως ο Γεωργιανός που …ψάχνεται, προσπαθώντας να πάρει ό, τι καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές του και θέλοντας να ανακαλύψει τις ικανότητές τους και σε διαφορετικές θέσεις απ’ αυτές που τους έχουμε συνηθίσει να παίζουν. Γενικά ο Κετσπάγια και οι συνεργάτες του δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις κι αυτό αρχίζει σιγά – σιγά να φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, από τη στιγμή μάλιστα που το ρόστερ χρειάζεται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις επιπλέον προσθήκες για να ολοκληρωθεί. Το αρνητικό σε όλη την ιστορία είναι ότι οι μέρες περνούν δίχως ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Ντίας, ο οποίος θα χρειαστεί τουλάχιστον 15 μέρες για να είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και να φτάσει το επίπεδο της ομάδας. Άρα ουσιαστικά δύσκολα προλαβαίνει τον γ’ προκριματικό γύρο. Φανταστείτε αυτοί που θα ενσωματωθούν αργότερα στην ομάδα πότε θα είναι έτοιμοι. Δυστυχώς, άλλο ένα “αγκάθι” στον φετινό προγραμματισμό της ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X