Το μήνυμα του Τιμούρ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες στο Κίελτσε περνούν αργά, σχεδόν βασανιστικά, αλλά τις τελευταίες μέρες αναμφίβολα υπάρχει ενδιαφέρον με τα παιχνίδια. Γιατί είναι αλήθεια, πως όσα και αν βλέπει κάποιος σε μια προπόνηση, ο πραγματικός καθρέπτης για μια ομάδα είναι οι αναμετρήσεις με άλλους αντιπάλους. Για εμένα, από όσα είδα από το φιλικό με την Κίελτσε προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ΑΕΚ και την πορεία της. Και από όσα άκουσα έπειτα από τον Τιμούρ, ξεκαθαρίζονται αρκετά νεφελώδη πράγματα που αφορούν τον προγραμματισμό και τις μεταγραφές. Ας τα πάρουμε ένα ένα.

Ο Τιμούρ έδειξε από χθες πως έχει κατασταλάξει σε σημαντικό βαθμό στα πλάνα του ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Δεν είναι τυχαίο πως παρέταξε την ίδια 11άδα που δουλεύει με συνέπεια από το ξεκίνημα της σεζόν. Η επιστροφή του Σιμόες στη μεσαία γραμμή οδήγησε σε κανονικότητα και πλέον το μοναδικό ερωτηματικό δείχνει πως αφορά την επίθεση. Οι λύσεις που έχει στα χέρια του είναι Μπακασέτας, Αραβίδης ή Πέκχαρτ και ο Κετσπάγια το ψάχνει.

Θεωρώ απόλυτα λογική την επιλογή του Τιμούρ στον κορμό της περυσινής ομάδας, για τρεις σημαντικούς λόγους: 1) είναι μια ομάδα που βγάζει αυτοματισμούς και αλληλοκαλύψεις, ξέρει πώς να λειτουργεί μέσα στο γήπεδο 2) είναι πλέον αρκετά αργά για να έρθουν πολλοί νέοι παίκτες και να μπουν μέσα στην 11άδα σε ματς που θα γίνουν σε λιγότερες από 20 ημέρες και 3) πρόκειται για αξιόλογο υλικό, που μπορεί να σταθεί ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συν τοις άλλοις, ο Τιμούρ κατέστησε σαφές – θυμηθείτε την ομιλία που έκανε προς τους παίκτες πριν από δύο ημέρες – πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά είναι η συνοχή και η συγκέντρωση. Οι ομάδες ξεκινούν (ειδικά σε παιχνίδια που κρίνονται πολλά, όπως θα είναι για την ΑΕΚ αυτά του τρίτου προκριματικού) πρώτιστα για να κρατήσουν το μηδέν. Αυτό να περιμένετε να δείτε από την ΑΕΚ στα ματς του Ιουλίου. Μια ομάδα σφιχτή, συμπαγής, που θα πάρει αποτέλεσμα. Και αυτό, το εγγυάται σε σημαντικό βαθμό το περυσινό ρόστερ.

Οσον αφορά τις μεταγραφές, η δική μου ερμηνεία των δηλώσεων του Τιμούρ είναι αρκετά διαφορετική από όσο αντιλαμβάνονται κάποιοι. Προφανέστατα και ο Κετσπάγια, όπως και κάθε προπονητής, θα ήθελε να δουλεύει από την πρώτη μέρα με όλους τους παίκτες που θα ήθελε. Αλλά αυτά πρακτικά δεν γίνονται. Είναι προφανές πως υπήρξαν λάθος χειρισμοί, ειδικά στο θέμα του επιθετικού, αλλά η ανακύκλωση του θέματος δεν βοηθά σε κανένα επίπεδο την ομάδα.

Ο Τιμούρ πρέπει να προστατεύσει το ρόστερ που έχει τώρα διαθέσιμο, αλλά παράλληλα ήταν και σαφής: η χρονική περίοδος που βρισκόμαστε είναι δύσκολη για μεταγραφές. Πολλοί παίκτες αξιώνουν πολλά και περιμένουν για να μετρήσουν όλες τις επιλογές τους (αναλαμβάνοντας βέβαια και το ρίσκο), πολλές ομάδες δεν συζητούν ακόμα για δανεισμούς ή παραχωρήσεις με μικρό κόστος, προσδοκώντας πως μπορούν να πουλήσουν κάποιους που δεν χρειάζονται.

«Στο τέλος πάντα υπάρχει το καλό», έλεγε ο Τιμούρ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάποιες από τις μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ θα μετατεθούν χρονικά και θα τεθούν επί της ουσίας στη διαδικασία των πλέι οφ και της έναρξης του πρωταθλήματος. Δεν είναι τραγικό, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα δουλεμένη, που έχει υλικό για να φτάσει στον στόχο της. Και δεν χρειάζεται μεγάλες αναλύσεις για το αν είναι λάθος ή όχι. Εάν προκριθεί, όλα είναι καλά. Εάν αποκλειστεί, τότε θα αναδειχθούν όλες οι ευθύνες και θα επιμεριστούν σε όσους αναλογούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X