Η δράση στο Ευρωπαϊκό

Η δράση στο Ευρωπαϊκό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ καλά ξεκίνησε το απογευματινό πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του στίβου στο Άμστερνταμ με τον Γιάννη Κυριαζή να συνεχίζει το σερί των ελληνικών προκρίσεων.

Δύο βολές ήταν αρκετές για τον  Έλληνα πρωταθλητής προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον αυριανό τελικό του ακοντισμού στην πλατεία του Μουσείου. Ο 20χρονος αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 77,20 μ. και στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 81,92 μ. για να πιάσει το όριο και να βελτιώσει το 81,87 μ., που ήταν το ρεκόρ του από φέτος.

Τη συμμετοχή του στον τρίτο τελικό της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξασφάλισε σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης, στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο έμπειρος πρωταθλητής δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει δυνάμεις και κάνοντας δύο έγκυρα άλματα στα 5,35 μ. και 5,50 μ., προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής. Στον αγώνα συμμετείχαν 28 αθλητές σε δύο γκρουπ εκ των οποίων οι 16 θα επιστρέψουν στο Ολυμπιακό στάδιο του Αμστερνταμ για τον τελικό.

Ο Ρενό Λαβιλενί ήταν ο μόνος αθλητής που πέρασε τα 5,60 μ., ύψος στο οποίο είχε δηλώσει να ξεκινήσει τον αγώνα του, δέκα αθλητές προκρίθηκαν με 5,50 μ. και οι υπόλοιπες θέσεις – ύστερα από συνεννόηση κριτών και αθλητών –  συμπληρώθηκαν από αθλητές που πέρασαν τα 5,35 μέτρα.

Στον προκριματικό του επί κοντώ συμμετείχε και ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό. Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε τα 5,35 μ., με την δεύτερη όμως προσπάθεια.

Ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με βολή στα 77,86 μ. και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ακοντισμού

Από εκεί και πέρα εκτός τελικού στα 200μέτρα έμεινε η Μαρία Μπελιμπασάκη. Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν τέταρτη στην 1η ημιτελική σειρά με 23.16 και έμεινε στην ένατη θέση στο σύνολο με την όγδοη αθλήτρια να περνάει με 23.14.

Την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του μήκους έχασε η Χάιδω Αλεξούλη, που είχε καλύτερο άλμα στα 6,43 μ.(0,3) επίδοση που της έδωσε την 14η θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της στα 6,23 μ., συνέχισε στα 6,43 μ. και στην τρίτη της προσπάθεια ήταν άκυρη. Η 12άδα του τελικού ολοκληρώθηκε με άλμα στα 6,46 μ. επίδοση που ήταν μέσα στις δυνατότητες τόσο της Αλεξούλη, όσο και της Έφης Κολοκυθά. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς είχε άκυρο το άλμα κι έπειτα προσπάθειες στα 5,91 μ. και 5,88 μέτρα.

Στην 11η θέση στον τελικό των 10.000 μ. τερμάτισε η Αλεξία Πάππας με 32.27.80 στην πρώτη της συμμετοχή με τα ελληνικά χρώματα σε μεγάλη διοργάνωση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X