Noor 1: Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση του Εφετείου Πειραιά

Δήλωσε κώλυμα η δικαστής του «Noor1»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην τελική ευθεία φτάνει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο Noor 1 , καθώς τη Δευτέρα 18 Ιουλίου αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, έπειτα από εννέα μήνες διακεκομμένης ακροαματικής διαδικασίας!

Ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, οπότε το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να ξεκινήσει η διάσκεψη για να βγει η απόφαση.

Η δίκη για την υπόθεση μεταφοράς του φορτίου ηρωίνης-μαμούθ από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2014, ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2015.

Στο εδώλιο κάθονται 32 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες επιχειρηματίες, τα μέλη του πληρώματος και Τούρκοι μεσάζοντες. Όλοι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και ισόβια.

Μυστηριώδεις θάνατοι

Η υπόθεση έχει συνδεθεί με εννέα μυστηριώδεις θανάτους, μεταξύ των οποίων η δολοφονία της 19χρονης κόρης και του οδηγού ενός Τούρκου εμπόρου ναρκωτικών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Τον Ιούλιο του 2015 πέθανε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό, ο Τούρκος «εγκέφαλος» Σερχάν Μπασκάλ. Τον περασμένο Απρίλιο «έσβησε» στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας ο 32χρονος Ινδός α’ μηχανικός Shirastava Deubrat Kumat, ενώ τον Μάιο ένας Ιρανός μεσίτης βρέθηκε στο Ντουμπάι «γαζωμένος» με επτά σφαίρες.

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά είχε ζητήσει την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων, που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συγκρότησαν μια «διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση», η οποία κατέστρωσε σχέδιο διαχείρισης του δεξαμενόπλοιου με απώτερο στόχο τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα. Το κέρδος που θα απεκόμιζε η οργάνωση, σύμφωνα με την εισαγγελέα, θα ήταν πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή sdna-espresso

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X