Ο Πογιέτ "σταμάτησε" τον Φλέτσερ

Ο Πογιέτ "σταμάτησε" τον Φλέτσερ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ και ο μεγάλος στόχος για την επίθεση, Στίβεν Φλέτσερ, είχαν συνυπάρξει στη Σάντερλαντ για περίπου ενάμιση χρόνο, τις σεζόν 2013-15.

Το 2012 η αγγλική ομάδα πλήρωσε 15.2 εκατ ευρώ στην Γουλβς για να αποκτήσει τον υψηλόσωμο φορ. Ήταν προσωπική επιλογή του Μάρτιν Ο΄Νίλ, τον νυν προπονητή της Ιρλανδίας.
Η καριέρα του στη Σάντερλαντ ξεκίνησε επιτυχημένα, καθώς είχε 5 γκολ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια και μέχρι το χειμώνα είχε σκοράρει 10 τέρματα. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο, τον άφησε αρκετό διάστημα εκτός. Στην επιστροφή του το τοπίο ήταν πολύ διαφορετικό. Ο προπονητής (Ο’ Νίλ) που είχε απογειώσει τον Φλέτσερ είχε αποχωρήσει από τις “μαύρες γάτες” και στον πάγκο βρισκόταν ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε την “ευθύνη” να επαναφέρει τον 29χρονο επιθετικό στα επιτυχημένα μονοπάτια και στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον τραυματισμό του. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ.
Η αλλαγή τακτικής του Πογιέτ, το άμεσο και ευρωπαϊκό παιχνίδι με την κατοχή της μπάλας, δεν ταίριαξε στον Φλέτσερ και ο Σκωτσέζος ήταν έξω από τα νερά του. Με τον Πογιέτ στον πάγκο, ο Φλέτσερ πέτυχε μόνο 8 τέρματα σε δύο σεζόν, ένα γκολ ανά 384 λεπτά. Το ποσοστό του στα επιτυχημένα σουτ με τον πρώην τεχνικό της Ένωσης ήταν μόλις στο 28%, σε αντίθεση με τον Ο΄Νίλ που ήταν στο 51%. Επίσης, με τον Πογιέτ έμεινε 9 σερί παιχνίδια χωρίς γκολ και ήταν η χειρότερη του επίδοση με τη φανέλα της Σάντερλαντ. Είχε 337 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες με τον Ο΄Νιλ και 143 με τον Πογιέτ. Όπως γίνεται κατανοητό, το παιχνίδι και η μπάλα έφταναν με δυσκολία στην επίθεση και στον Φλέτσερ.

Η απόλυση του Πογιέτ τον “απελευθέρωσε”. Με την έλευση του Άντβοκαατ, βρήκε για μικρό διάστημα την καλή του φόρμα, καθώς είχε πετύχει 5 γκολ μέχρι τον Νοέμβρη. Ωστόσο, η απόκτηση του Ζερμέν Ντεφόε τον έφερε πάλι “πίσω” και έτσι δόθηκε δανεικός στην Μαρσέιγ.

Συνολικά ο Φλέτσερ, σε 108 αγώνες με τη Σάντερλαντ πέτυχε 23 γκολ και τα δέκα από αυτά μόλις το πρώτο 6μήνο, με τον Ο’Νιλ στον πάγκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X