11-0, αυτό δεν ήταν νίκη, ήταν ισοπέδωση

Μαρτυράνε χωρίς ξύλο οι Γκρανκάσες...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να μπορούμε να μιλάμε σύντομα για ποδόσφαιρο, είμαστε αναγκασμένοι αυτήν την περίοδο να ασχολούμαστε με όσα γίνονται γύρω από το ποδόσφαιρο. Οσοι έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία αυτών που διακυβεύονται, αντιλαμβάνονται πως όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην ΕΠΣΑΝΑ δεν συνιστούν μια απλή νίκη, αλλά αποτελούν ισοπέδωση του συστήματος. Η ΑΕΚ στήριξε το ψηφοδέλτιο της μέχρι χθες αντιπολίτευση και έγραψε ένα 11-0 που θα γραφτεί στην ιστορία και τους πονάει, σχεδόν όσο το γκολ του Βάργκας που τους στέρησε το παραμύθι του αήττητου.

Αυτή η συντριπτική επικράτηση αποκτά τεράστια σημασία. Για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, το ματς πήγαινε για ντέρμπι και η ΑΕΚ τους διέλυσε με 11-0. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η επικράτηση ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο, λίγες ώρες πριν τη ΓΣ της ΕΠΟ και σε μια χρονική στιγμή που ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει μπάσιμο. Εβαλε τα μεγάλα μέσα όπως σας λέει δίπλα και ο Γκρανκάσας, έριξε και τον Κονταρό και μπράβους και ό,τι είχε, αλλά η μάχη μόνο αμφίρροπη δεν υπήρξε.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί τεράστια ψυχολογική ένεση για τις ενώσεις της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό, πως άπαντες χαρακτήριζαν τη συγκεκριμένη μάχη ως την πλέον κομβική. «Κερδίζουμε την ΕΠΣΑΝΑ και παίρνουμε 5% αέρα, αλλιώς χάνουμε πολύ», έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας που χειρίζεται τις εξελίξεις. Και δεν υπήρξε απλή νίκη, αλλά θρίαμβος.

Το χρονικό σημείο που επιτεύχθηκε αυτή η υπόθεση είναι εξόχως σημαντικό, αλλά δεν είναι το μόνο μεγάλο κέρδος. Βλέπετε, υπήρξαν αγωνιώδεις προσπάθειες μέχρι τελευταία στιγμή ώστε να μη βγει διοίκηση. Ηθελαν να κάνουν παιχνιδάκια με τον χρόνο για να πάει στις εκλογές η παλιά διοίκηση! Αλλά ούτε αυτό τους πέρασε και έστω αν απαιτήθηκε να φτάσουμε μεσάνυχτα, η αλλαγή είναι γεγονός. Το 11-0 δείχνει πολλά, φτιάχνει ξεκάθαρα το κλίμα ενόψει του αυριανού διοικητικού απολογισμού.

Θέλετε και ένα τελευταίο: το πρωτοπαλίκαρο του Βαγγέλη στην ΕΠΣΑΝΑ, ο περίφημος Χρυσάφης που συνασπίστηκε με τον Παπαμακάριο (τον πρώην πρόεδρο) και έκανε κάθε λογής συμμαχία για να επανεκλεγεί, βγήκε από τους τελευταίους σε σταυρούς! Εκεί που πήγε για μαλλί, βγήκε και κουρεμένος και αποδείχθηκε στην πράξη πως δεν έχει κανένα έρεισμα.

Ο Ενωσίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X