Ο «Βάσκος» στο... μικροσκόπιο

Ο «Βάσκος» στο... μικροσκόπιο
Photo Credits: INTIME

Η μεγάλη κίνηση, από πλευράς ΑΕΚ, έγινε! Ο Κώστας Βασιλειάδης θα φορά τα κιτρινόμαυρα, με τον δικέφαλο αετό στο στήθος και για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο «οικοδόμημα» του Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος προορίζει τον «Βάσκο» για άκρως σημαντικό ρόλο στο rotation της ομάδας.

Και όχι άδικα, λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα ενισχύσει σημαντικά τον ελληνικό κορμό της ομάδας. Όλα αυτά με έναν παίκτη που με την εμπειρία του μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα.

Ας δούμε, όμως τα χαρακτηριστικά του…

Ξεκινάμε από το μεγάλο «ατού» του, το οποίο είναι φυσικά η επίθεση. Παίκτης που έχει την ευχέρεια να «εκτελέσει» από μακριά με πολλούς τρόπους. Είτε μετά από ντρίμπλα, κάτι το οποίο πολλοί το δουλεύουν, λίγοι (ελάχιστοι) το πετυχαίνουν. Μπορεί να σουτάρει εξίσου καλά και μετά από σκριν, να βγει δηλαδή, μετά το σκριν του ψηλού και να σουτάρει αστραπιαία, είτε να «σπάσει» κάποιο σκριν, ώστε να δημιουργήσει φάση. Πηγαίνει αρκετές φορές προς την αδύναμη πλευρά, ώστε να βρει ακόμα περισσότερο χώρο για να σουτάρει, ενώ έχει την δυνατότητα -και την ευχέρεια- να σουτάρει υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, απόρροια της εμπιστοσύνης που έχει στον εαυτό του.

Παράλληλα, προσπαθεί να εκμεταλλεύεται τον τρόπο με τον οποίο κινείται στο παρκέ για να δημιουργήσει φάσις για τον εαυτό του, αν και δεν είναι ο κλασσικός… μπουκαδόρος που θα πάρει τη μπάλα και θα σκεφτεί την διείσδυση στο καλάθι. Το πρώτο μέλημά του είναι το σουτ και αυτό προσπαθεί να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στο κομμάτι της δημιουργίας, αλλά και της παρουσίας εντός παρκέ, συμμετέχει ενεργά. Αυτό διότι παθιάζεται εύκολα κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον τρόπο με τον οποίο ζει ένα παιχνίδι τον… μεταδίδει εύκολα στους συμπαίκτες του. Σαν φυσιογνωμία είναι ηγετική και αυτό αναμένεται να βοηθήσει πολύ εντός αποδυτηρίων, αλλά και στον τρόπο που θα αντιμετωπίσει η Ένωση δυσκολίες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Είναι γνωστό, από την άλλη πλευρά, πως δεν είναι και τόσο καλός αμυντικός. Προσπαθεί, όμως να παίζει καλή άμυνα στο 5 εναντίον 5 και να παλεύει κάθε μπάλα μέχρι τέλους. Είναι δεδομένο πως ο Γιούρι Ζντοβτς, γνωρίζοντας την αδυναμία του στο κομμάτι αυτό, θα προσπαθήσει να φτιάξει σχήματα, ώστε να «καλύπτει» την αδυναμία αυτή και παράλληλα να τον κρατάει… ζεστό για την επίθεση.

Συνοψίζοντας, η ΑΕΚ έκανε δικό της έναν παίκτη που έχει την τρομερή ικανότητα να απειλεί από μέση και μακρινή απόσταση, όπως λίγοι παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κια στην Ευρώπη γενικότερα, μπορούν να απειλήσουν, ενώ έφερε έναν ηγέτη στο ρόστερ της. Όσον αφορά τη άμυνα αυτό είναι στο χέρι του Γιούρι Ζντοβτς, ώστε να… καμουφλάρει το κομμάτι αυτό και η Ένωση να βγει κερδισμένη σε όλα τα επίπεδα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X